مربا پرتقال درسته
سه شنبه 11 اسفند 1388 11:07 AM
مواد لازم:
آب | 4 الي 5 پيمانه |
پرتقال درشت | 6 عدد |
شكر | 2 الي دو و نیم كيلو |
آب پرتقال | 1 پيمانه |
طرز تهيه:
براي تهيه مرباي پرتقال درسته از پرتقال هاي پوست كلفت و درشت بايد استفاده كرد. پوست پرتقال را با رنده كمي مي سائيم تا پوست صاف و باز شود بعد يك دايره با قطر دو سانت از ته پرتقال عميق برش داده و در مي اوريم و با نوك كارد هسته هاي پرتقال را حتي المقدور خارج مي كنيم و پرتقال را مي شوئيم و در ظرفي مي ريزيم و مقداري آب روي آن ريخته و مي جوشانيم و بعد پرتقال را در صافي مي ريزيم. دوبار ديگر نيز پرتقال ها را به همين طريق مي جوشانيم، بطوي كه پوست پرتقال كاملاً نرم بشود، بعد در ظرف بزرگي آب مي ريزيم و پرتقال ها را در آن مي اندازيم. دو الي سه روز بايد در آب سرد بماند. در اين مدت چندين بار آب پرتقال را عوض مي كنيم هر دفعه پرتقال را در دست كمي فشار مي دهيم تا آب داخل پرتقال خارج شود. آب داخل پرتقال را مي چشيم، هر وقت تلخ نبود پرتقال براي تهیه مربا آماده است. آب و شكر را مخلوط نموده روي حرارت قرار مي دهيم تا قوام آید. شربت را از صافي رد مي كنيم بعد پرتقال ها را در شربت مي اندازيم با حرارت ملايم مي گذاريم پرتقال ها بجوشند و شربت آن كاملاً قوام آید. بعد آب پرتقال را اضافه مي كنيم و باز هم مي گذاريم پرتقال چند جوش بزند و شربت غليظ شود. توجه داشته باشيد وقتي پرتقال ها در حال جوشيدن است گاهي با پشت قاشق پرتقال ها را كمي فشار مي دهيم تا شربت رقيق داخل آن خارج شود. شربت اين مربا معمولاً بعد از يكي دو روز رقيق مي شود، بايد بعد از دو روز پرتقال ها را از شربت بيرون آرده، شربت را دوباره چند جوش داد و بعد از غليظ شدن پرتقال ها را در شربت مي اندازيم و در شيشه دهان گشاد و در دار محفوظ نگاه مي دايم. زماني كه مربا را براي مصرف در ظرف مي گذاريم ته هاي آن را كه جدا كرده ايم روي پرتقال ها مي گذاريم.