سبز کردن گندم :200 گر م گندم را تمیز کرده و بشوئید روی ان را به ا ندزه 3-4بند انگشت اب بریزید دوروز بماند و طی این مدت 2بار ابش را عوض کنید وقتی که گندمها نوک سفید رنگی زدند در ابکش ریخته و رویش را اب بگیرید

تا ترشی ان از بین برود البته باملایمت و سپس در دستمالی خیس بریزید و در ظرفی در حای خنک بگذرارید روزیچند بارروی پارچه اب بپاشید تا دستمال خیس بماند سعی کنید اب در ظرف نباشد چون گندم میترکد وقتی ریشه زد 

ان را در ظرف موردنظر پهن کرده و پارچه رویش انداخته هر روز کمی اب مپاشیم تا ساقه پیدا کند وقتی سافه نقره ای شد پارچه را برداشته و هر ر وز کمی اب می پاشیم و سبزه را در جای خنک میگذاریم تا زود رزد نشود 

توجه داشته باشید که هیچوقت نباید اب درون ظزف بماند چون ترشیده میشود

 
سبز کردن کوزه:روکشی از جوراب روی کوزه یا ظرف سفالی کشیده و سروته پارچه محکم می کنیم طوری که سر ان باز باشدتخم شاهی را دو دقیقه در اب ریخته تا لعاب بیندازد و بعد بادم قاشق تخم شاهی را از پایین به

طرف سرظرف مالیده تا یک لایه روی پارچه را بپوشاند کوزه را داخل سینی قرار داده و درون ان را پراز اب کنید دقت کنید اب با فشار روی تخم نریزدکه همه دانه ها به طرف پایین لیز میخوردند روزی سه بار این کار را بکنید که 

پارچه همیشه نمدار باشد بعد از سه روز جوانه زده و ریشه میبندد و در عرض 6-7روز سبز می شوند 
توجه کنید که کوزه همیشه باید پر از اب باشد و ظرف زیر کوزه هم مداوم خالی میکنیم
 
 
سبزکردن قره ماش :برای داشتن دو ظرف بزرگ نیم کیلو قره ماش را پاک کرده شسته در ظرف بزرگی ریخته و در جای گرم می گذاریم و اب رویش ریخته هر روز اب ان را عوض می کنیم بعد از 4روز ماشها سفید می شود بعد داخل دستمال خیس ریخته 

بعد از سه روز ماشها جوانه زده حالا در ظرف مورد نظر رئیخته و با دستمال خیس بپوشانید و هرروز اب بریزید بعد از سه روز دستمال را برداشته وروی ان اب بپاشید حالا جوانه ها نیاز به افتاب دارندودر مدت 15 روز به شکل زیبایی در می ایند

اگر مایلید برای سفره هفت سین سبزه بلندی داشته باشید روز 12یا 13 اسفند ماشها را خیس کنید