ترشی چغندر
سه شنبه 27 بهمن 1388 11:56 AM
چغندرها را بشویید و گل و لای آنها را با برس به
خوبی پاک کنید. لازم به ذکر است بعضی چغندرها کم رنگ و بعضی دیگر پررنگ هستند. برای
تهیه ترشی چغندر بهتر است از نوع پررنگ آن استفاده کنید.در صورتی که از نوع کم رنگ
استفاده می کنید
موادلازم:
چغندر 1 کیلو
سرکه 1 کیلو
نمک به مقدار لازم
گل پر 1 قاشق
مرباخوری
فلفل سیاه نیم کوب 1 قاشق چای خوری
موسیر و سیر 50 گرم
طرز تهیه:
چغندرها را بشویید و گل و لای آنها را با برس به خوبی پاک کنید.
لازم به ذکر است بعضی چغندرها کم رنگ و بعضی دیگر پررنگ هستند. برای تهیه ترشی
چغندر بهتر است از نوع پررنگ آن استفاده کنید.
در صورتی که از نوع کم رنگ
استفاده می کنید،همراه آنها بپزید و ترجیحاً یک یا دو چغندر پررنگ هم به یا به صورت
خام رنده کنید تا رنگ لبوها متعادل شود.
چغندر را می توانید با آب و یا سرکه
بپزید. اگر با آب پخته شود، رنگ آن خوش رنگ تر و شفاف تر می گردد؛ اما دوام آن کمتر
شده و سریع تر کپک خواهد زد.
اگر چغندرها با سرکه پخته شود، رنگ آن تیره تر و
زمان ماندگاری آن بیشتر شده و احتمال کپک زدن آن کمتر خواهد شد.
وقتی چغندرها به طور کامل پختند ، می توانید آنها را به صورت دلخواه برش زده و
به اشکال مختلف درآورید. از قالب های شیرینی هم برای زیباترشدن برش ها می توانید
استفاده کنید.
پس از انجام این کار آنها را درون شیشه ای ریخته و به اندازه ای
سرکه اضافه کنید که به طور کامل روی چغندرها را بپوشاند.
در ازای هر یک کیلو
سرکه، یک قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. مقدار نمک را بسته به ذائقه تان می
توانید کم یا زیاد کنید. بنا به دلخواه می توانید مقداری گل پر، موسیر، سیر و فلفل
هم لابه لای آن قرار دهید. درب ترشی لبو را محکم بسته و در یخچال نگه داری
کنید.
این ترشی نسبت به ترشی های دیگر حساس تر بوده و اگر در جای خنک نگه داری
نشود، خیلی زود خراب شده و طعم و رنگ خود را از دست می دهد.