بـرگ جديد ديگـري از آلـودگي دوپينگ در وزنه برداري ايران !!!
دوشنبه 26 بهمن 1388 2:32 PM
در اقدامي نادر و كم نظير در ورزش ايران، مرحلهي نهايي رقابتهاي ليگ وزنهبرداري كه قرار بود در اهواز انجام شود، به دليل حضور سرزده و ناگهاني افسران كنترل دوپينگ نادوي ايران ناتمام ماند. اين در حالي است كه هيچ كدام از وزنهبرداراني كه براي نمونه گيري دوپينگ فرا خوانده شده بودند، براي آزمايش حاضر نشدند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آخرين مرحله رقابتهاي ليگ وزنهبرداري از روز سه شنبهي گذشته در شهر اهواز آغاز شد، اما اين رقابتها براي نخستين بار به صورت ناتمام باقي ماند. اگر چه مسئولان فدراسيون وزنهبرداري از جمله رضازاده و رياحي كه در محل حاضر بودند، تصميم به اتمام مسابقه و اهداي جام تيمهاي قهرمان گرفتند.
دكتر رامين طباطبايي، دبير ستاد ملي مبارزه با دوپينگ (نادو) ايران در گفت وگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: «رقابتهاي وزنه برداري در اهواز طي روزهاي سه شنبه و چهارشنبه هفته گذشته انجام شد كه افسران كنترل دوپينگ در روز دوم كه هنگام رقابتهاي 94، 105 و بعلاوهي 105 كيلوگرم بود در مسابقات حاضر شدند. البته ما بنابر قوانين موجود، هماهنگيهاي لازم را انجام داده بوديم و من هم به شخصه با رضازاده و رياحي كه در محل حضور داشتند تماس گرفته و درخواست همه گونه همكاري با اين افسران را كرده بودم.»
وي ادامه داد: «در اين رقابتها مقرر شده بود تا در روز دوم از نفرات اول و دوم اوزان 94، 105 و 105+ كيلوگرم نمونه گيري كنيم. با توجه به اين كه رقابتهاي 94 و 105 صبح بود، درخواست را به سرپرست رقابتها وسرپرست تيمها و ورزشكاران ابلاغ كرديم كه متاسفانه ورزشكاران پس از حضور بر روي سكوهاي قهرماني، در انجام آزمايشها حاضر نشدند. اين موضوع براي 4 وزنه بردار برتر اوزان 94 و 105 كيلوگرم صورت جلسه شده و بنابر قانون اين عمل به مانند مثبت شدن آزمايش دوپينگ هر چهار ورزشكار و دو سال محروميت از حضور در ميادين ورزشي محسوب ميشود. نكتهي جالبتر اينكه وقتي ما پس از اين از افسرانمان خواستيم در هنگام رقابت 105+ كيلوگرم حاضر شده و تكليف اين وزن را هم مشخص كنند، اين رقابت به طور كامل برگزار نشد.»
طباطبايي تصريح كرد: «پس از اينكه دوپينگ چند ورزشكار مليمان مثبت اعلام شده و اين اتفاقهايي كه در ليگ وزنه برداري افتاد، ما را مجبور ميكند كه از اين پس در همهي رقابتهاي وزنه برداري حاضر شويم و نمونه گيري كنيم. حتي شده باشد به درب خانه وزنهبرداران نيز براي نمونه گيري خواهيم رفت.»
وي در پاسخ به سوال كه درمورد اتفاق اخير وزنه بردراي چگونه تصميم گيري خواهيد كرد، گفت: «بنابر شرح وظايفمان ما، يك سري اختيارات داريم كه در شوراي مركزي متشكل از معاون ورزش قهرماني سازمان، دبيران كل كميتههاي ملي المپيك و پارالمپيك، مدير كل دفتر حقوقي سازمان، مدير كل دفتر امور مشترك فدراسيونها، رئيس فدراسيون پزشكي، من به عنوان قائم مقام ستاد ملي مبارزه با دوپينگ و برخي از مشاورين به آنها ميپردازيم. در مورد اتفاق وزنه برداري نيز به زودي مسوولان اين فدراسيون را خواهيم خواست تا در ارتباط با موارد به وجود آمده توضيح دهند. در شرايط كنوني ما ميتوانيم براي آن چهار وزنه برداري كه براي نمونه گيري حاضر شدند، تصميم گيري كنيم و در مورد دست 105+ كيلوگرم كه برگزار نشد، كميته انضباطي فدراسيون بايد پاسخگو باشد. البته اين موضوع را هم ما رسيدگي خواهيم كرد.»
دبير ستاد ملي مبارزه با دوپينگ ايران با تائيد اين موضوع كه رشته وزنه برداري در كشورمان دچار يك افسار گسيختگي در زمينهي استفاده از مواد غير مجاز شده است، ادامه داد: «وقتي در يك سال چند نمونه مثبت در سطح بينالمللي داريم و با چنين اتفاقي در داخل مواجه ميشويم به طور حتم ما در وزنه برداري دچار آلودگي وسيعي هستيم و بايد در اين زمينه تصميم گيري عاجلي صورت گيرد. چرا كه دراين رشته تمايل به استفاده از مواد غير مجاز بسيار زياد است اما، نكتهي مهم اين است كه اين عزم در ستاد ملي مبارزه با دوپينگ براي پاكسازي وزنه برداري و همهي رشتههاي ورزشي وجود دارد.»
*** حضور افسران كنترل دوپينگ و قطع رقابتها
بنابر گواهي حاضران در رقابتهاي ليگ وزنهبرداري در اهواز، پس از حضور نمايندگان ستاد ملي مبارزه با دوپينگ براي نمونه گيري، ديگر هيچ رقابتي در سالن مسابقات انجام نشد. بنابر آنچه كه وب سايت فدراسيون وزنه برداري اعلام كرده در دسته 105 كيلوگرم چهار وزنه بردار از مجموع هفت وزنه بردار حاضر از تيمهاي دانشگاه پيام نور، هيات وزنه برداري فارس، نيروي زميني ارتش و هيات وزنه برداري همدان از حضور در رقابتها انصراف دادهاند. رقابتهاي دستهي فوق سنگين نيز به طور كلي انجام نشد.
اما با استناد به همين اخبار اعلام شده از سوي سايت فدراسيون وزنه برداري، "جمشيد برزه كار" از هيات وزنه برداري همدان و "مهدي آگاه" از تيم ملي حفاري در وزن 94 كيلوگرم و "ياسر دادوند" از تيم ملي حفاري و "كيا قدمي" از تيم مناطق نفت خيز جنوب به ترتيب عناوين اول و دوم اوزن 94 و 105 كيلوگرم را كسب كرده و از سوي ماموران كنترل دوپينگ براي حضور در نمونه گيري فرا خوانده شده بودند.
*** سرپوشي بر دوپينگ
در اين ميان محمد رضا كاظمينژاد، رئيس هيات وزنه برداري خوزستان، سرمربي تيم مناطق نفت خيز جنوب و مسئول برگزاري رقابتها توجيه بسيار جالبي در مورد نفرات برتر رقابتها كه در نمونهگيري حاضر نشدند دارد وي در اين رابطه به ايسنا گفت: «تيمهاي مناطق نفت خيز جنوب و ملي حفاري هيچ كدام در سه وزن آخر نمايندهاي نداشتند و قرار بود وزنههايي كه وزنه برداران اين تيمها در رقابتهاي المپياد ايرانيان ثبت كرده بودند، در اين رقابتها نيز محسوب شود. با توجه به اينكه حساسيت رقابتها بالا بود، ما اين تصميم را گرفتيم.»
وي ادامه داد: «ما در ماههاي گذشته حداقل 30 نمونه در داخل و خارج از كشور دادهايم و اكنون در اين زمينه نگراني نداريم. اما در مورد ساير تيمها و وزنه برداراني كه براي نمونه گيري حاضر نشدند، بايد رسيدگي شود.»
نكتهي بسيار جالب در اين ميان اين است كه رقابتهاي المپياد ايرانيان و ليگ برتر وزنهبرداري در اهواز حداقل ده روز با يكديگر فاصله داشتند و به گفتهي مسئولان رقابتهاي المپياد ايرانيان، چنين قراري در آن رقابتها گذاشته نشده بود.
به گفتهي يكي از مسئولان وزنه برداري كه نميخواست نامش فاش شود، اين ترفندي است كه فدراسيون و تيمها با هماهنگي همديگر به كار گرفتهاند تاسرپوشي بر موضوع دوپينگ در وزنهبرداري گذاشته شود.
طبق قوانين بينالمللي نيز با توجه به تفاوت صحنههاي رقابت و حريفان و شرايط رقابتي، هر وزنهاي كه به ثبت ميرسد، تنها در مسابقهي خودش مورد قبول است. به عنوان نمونه كسي كه در رقابتهاي جهاني نمونهاي را ثبت ميكند، نميتواند حتي چند روز بعد آن را در رقابتهاي قارهاي يا رقابتي ديگر محسوب كند.