رئيس مجلس با اشاره به رفتار دوگانه و غرضورزانه غربيها در برابر تامين سوخت رآكتور تهران، خطاب به آنان گفت كه شما در اين زمينه به دنبال كلاهبرداري سياسي هستيد.
●
-------------------------------
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، علي لاريجاني نماينده مردم قم و رئيس مجلس شوراي اسلامي صبح امروز شنبه در مراسم تقدير از برگزيدگان جشنواره ابن سينا كه در دانشگاه علوم پزشكي ايران برگزار شد، طي سخناني با بيان اينكه دانشگاه علوم پزشكي وضعيت مناسبي در فعاليتهاي پژوهشي دارد، گفت: پيشرفتهاي خوبي در اين دانشگاه صورت گرفته كه بايد ادامه پيدا كند.
وي تصريح كرد: در بخشي از مبالغ هدفمند كردن يارانهها فربه شدن بيمه كشور در نظر گرفته شده چراكه بايد همه مردم تحت پوشش بيمه قرار گيرند و اگر به دنبال سلامت پايدار هستيم بايد امور بين بخشهاي درماني و پژوهشي نظاممند شود.
لاريجاني در ادامه به شخصيت و ابعاد زندگي علمي و عملي ابن سينا اشاره كرد و گفت: ابن سينا يك چهره برجسته در دنيا است كه تبلور چهرهاي بزرگ در تمدن ايراني اسلامي است.
وي ابن سينا را داراي ابعاد مختلف در علوم ذكر كرد و افزود:در بررسي افكار او رابطه بين علم و دين ديده ميشود كه كمتر به آن پرداخته شده است و تفسيرهايي كه متعلق به اين پديده در نظام فكري او است به درستي درك نشده است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه اگر پس از رنسانس در غرب به يك بعد توجه شد، نبايد اين موضوع الگويي براي ما باشد، متذكر شد كه افرادي چون ابن سينا، فارابي و خواجهنصيرالدين طوسي الگوهاي مناسبي براي ما هستند.
وي به سخني از امام حسين (ع) كه فرمودهاند "عقل در پناه حق و دين به كمال ميرسد "، اشاره كرد و افزود: عقل انسان در پناه دين سو گيري درستي خواهد داشت و به علم، جهتگيري درستي ميدهد.
لاريجاني به پيشرفتهاي كشورمان در حوزه علوم مختلف پس از انقلاب اسلامي اشاره كرد و گفت:در جامعهاي قرار داريم كه پيشرفتهاي آن در بخشهاي مختلف قابل توجه است و خيزشهاي علمي زيادي طي اين مدت داشتهايم.
وي در همين زمينه افزود: طي 31 سال گذشته ايران نشان داد كه اگر بسترهاي مناسبي برايش وجود داشته باشد، قلمروهاي خوبي را كشف خواهد كرد كما اينكه در دانشهاي پيشرفتهاي همچون فناوري هستهاي، بيوتكنولوژي و نانوتكنولوژي دستاوردهاي بزرگي داشتهايم كه اگر بخواهيم از اين دستاوردها صيانت كنيم بايد در اين امور ساماندهي مناسبي در ساختار و بودجهشان داشته باشيم.
نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي در ادامه متذكر شد: نبايد دانشگاه كه مركز اصلي توليد علم است به عنوان مركزي دست دوم در حوزه پژوهش مد نظر قرار گيرد از اين رو بايد ميزان نظارت بر دستگاهها به اندازه كماليافتگي آنها باشد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در بخشي از سخنان خود با بيان اينكه هر چه فضاي كشور آرام، منطقي و معقول باشد، دانشمندان رغبت بيشتري براي زيست فكري در جامعه دارند، اظهار داشت: هر چه غبارآلودگي در شرايط اجتماعي و سياسي كشور وجود داشته باشند، ذهن دانشمندان منحرف خواهد شد.
وي با تاكيد بر اينكه ما نميگوييم در كشور گفتگوهاي سياسي نباشد، در عين حال تاكيد كرد كه نبايد در كشور جدالگري به وجود آيد اما گفتگوهاي سياسي لازم، ذهنهاي جامعه را فربه ميكند.
لاريجاني جدالگري در جامعه را موجب فرسايش ذهنها عنوان كرد و گفت: پيامبر مكرم اسلام فرمودهاند از جدالگري پرهيز كنيد چون عيبها عيان ميشود و جامعه از روحيه لازم برخوردار نخواهد شد و دروغ پديدار ميشود.
وي با تاكيد بر اينكه جدالگري به معناي حديث احسن نيست در توضيح جدالگري گفت كه اين پديده فضاي مودت در كشور را به فضاي كينه تبديل ميكند. به معناي ديگر جدالگري كشف حقيقت نيست بلكه به دنبال به رخ كشيدن عيبها است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه به گفتاري از امام حسين (ع) در خصوص نقد خود اشاره كرد و يادآور شد: امام حسين در جايي فرمودهاند كه هر كس بايد اول نقد خود كند و سپس تلاش كند كه اسرار گفتار ديگران را دريابد. از اين رو نبايد فضاي جامعه را غبارآلود كرد. اگرچه در كشور ما اين نوع كشمكشها از دو سنخش وجود دارد.
وي با بيان اينكه ابراز احساسات به اولياي خدا مرحله اول است، درك عمق گفتار آنان را حركتي درست خواند و گفت: همنشيني با فرزانگان لوازمي دارد چرا كه جامعهاي كه در آن غش و جدالگري باشد، دانشمندان و خردمندان حاشيهنشين هستند و در متن قرار ندارند.
لاريجاني با بيان اينكه بايد به دنبال نقد خود باشيم، تصريح كرد: فضاي پژوهشي در كشور نيازمند فضاي آراسته اخلاقي است.
وي افزود: شايد اين نوع كشمكشها سايشي در ذهن دانشمندان ما ايجاد كند اما توصيه ميكنم همه كساني كه در قلمرو سياست دستي دارند حتي اگر حقي با آنها است براي ايجاد افقهاي بلندتر دست از اين نوع كشمكشها بردارند. چرا كه در زندگي متعارف بشري همواره از اين امور است اما بايد بين مباحث عقلاني و جدال تفاوت قائل شويم؛ اينها خاشاكهايي است كه ميتواند فضا را غبارآلود كند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در بخش سوم و پاياني سخنان خود به موضوع عدم رضايت غربيها در برابر پيشرفتهاي علمي كشورمان اشاره كرد و گفت: غربيها علاقهاي ندارند كه كشورهاي اسلامي به ويژه ايرانيها از سطحي در حوزه علوم فراتر روند و در اين زمينه آنان هيچ گاه نگاه تعاملي با كشورمان ندارند هر چند قلمرو علم اينگونه ديواركشيها را نميپسندند.
وي با بيان اينكه به همين دليل است كه غربيها در برابر پيشرفتهاي علمي كشورمان بهانهتراشي ميكند، خاطرنشان كرد: وقتي آنان جلوي ايران در خصوص فناوري هستهاي سنگاندازي ميكنند، ميدانند كه ايرانيها به دنبال سلاحهستهاي نيستند بلكه با قدرت علمي خود به گفته آنها توازن منطقه را به هم ميزنند.
لاريجاني علت قدرتمند شدن ايران در منطقه را به دليل عقلانيت هر چه بهتر در مسائل استراتژيك عنوان كرد و گفت: به همين دليل است كه بايد بر روي دانش و پژوهش توجه مضاعفي داشته باشيم چرا كه در مسير كسب دانش، فراز و فرودهايي وجود دارد اما مانعتراشي كشورهاي غربي در اين زمينه مجاهدتهاي فراواني از سوي دانشمندان ما را ميطلبد.
وي با اشاره به رفتار دوگانه و غرضورزانه غربيها در برابر تامين سوخت رآكتور تهران، گفت: غربيها بايد بدانند كه ايرانيها سادهلوح نيستند.
رئيس مجلس خطاب به غربيها تصريح كرد: چرا شما اينقدر نگران سوخت رآكتور تحقيقاتي تهران هستيد؛ حقيقت مسئله اين است كه شما در اين زمينه به دنبال نوعي كلاهبرداري سياسي هستيد و ميخواهيد مواد غنيشده را از دست ايرانيها خارج كنيد.
وي تاكيد كرد: خودمان درخصوص تامين مواد غنيسازي شده سوخت تهران تصميمگيري خواهيم كرد و نميخواهيم غربيها براي ما دلسوزي كنند.
لاريجاني با تاكيد بر اينكه آمريكا روحيه تفرعني واستكباري خود را امروز با ادبيات ديگري مطرح ميكند، تاكيد كرد كه تنها ادبيات آمريكاييها در ظاهر تغيير كرده و هنوز آنها دنبال قدرتمند شدن اسرائيل و ادامه حركتهاي قلدرمآبانه ان در منطقه هستند تا كشورهاي اسلامي درجه 2 و 3 بمانند.
وي با انتقاد شديد از رفتار دوگانه آمريكا در برابر كشورمان تاكيد كرد:از يك طرف آمريكاييها نامه ميدهند و ميگويند اهل تعامل و گفتگو هستند و از طرف ديگر سناي آنان درباره بنزين موارد تحريمي را اعمال ميكند؛ اگر دنبال گفتگو هستيد چرا از چماق استفاده ميكنيد و چرا هنوز با حالت تفرعني و تهديد آميز سخن ميگوييد.
رئيس فراكسيون اصولگرايان مجلس شوراي اسلامي خطاب به آن دسته از كساني كه گمان ميكنند آمريكا مدل رفتاري خود با ما را تغيير داده است، خاطرنشان كرد: نبايد اينگونه تصور شود؛ چرا كه در گذشته آنان عاميانهتر حرف ميزدند و امروز سخنان آنها پيچيدهتر شده است و در كل سياست آنها در قبال ايران يكي است.
به گزارش فارس رئيس مجلس شوراي اسلامي در حاشيه اين مراسم در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالي درخصوص نگرش مجلس در بحث پژوهش در بودجه سال 89 ، گفت: به دليل آنكه محل توليد غالبا پژوهش در درون دانشگاهها اتفاق ميافتد از اين رو بايد تكليف اين مسئله روشن شود كه دانشگاهها در خصوص پژوهش چه سهمي را دارا هستند.
وي افزود: مجلس ضمن آنكه سقف بودجه در اين زمينه را متناسب با سند چشمانداز بايد تراز كند مشخص ميكند كه چه مقدار بودجه در اختيار دستگاههايي كه در اين زمينه موظف و توليدكنندهاند بايد قرار گيرد.