0

استقبال آمريكا،آلمان،انگليس،روسيه و چين از اظهارات دیشب احمدي‌نژاد

 
pop2000
pop2000
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 609
محل سکونت : مرکزی

استقبال آمريكا،آلمان،انگليس،روسيه و چين از اظهارات دیشب احمدي‌نژاد
پنج شنبه 15 بهمن 1388  1:28 AM

استقبال آمريكا،آلمان،انگليس،روسيه و چين از اظهارات دیشب احمدي‌نژاد
درپي اظهارات سه‌شنبه شب محمود احمدي‌نژاد ـ رييس‌جمهور كشورمان ـ مبني بر اين كه درباره‌ برنامه هسته‌يي «در چارچوب منافع ملت ايران همکاري مي‌کنيم»، آمريكا، آلمان، انگليس، روسيه و چين نسبت به اين سخنان واكنش‌ مثبت نشان دادند.

به گزارش ايسنا، محمود احمدي نژاد سه‌شنبه شب در گفت‌و‌گوي تلويزيوني با مردم اظهار كرد:« در مساله هسته‌يي به شرط تامين منافع ملت‌مان با همه کشورها به جز انگليس و رژيم صهيونيستي همکاري مي‌کنيم.»

وي افزود:« در مورد مساله هسته‌يي مي‌خواهيم کاري کنيم که خودمان استفاده کنيم اما آمدند مزاحمت درست کردند و 4 تا 5 سال باهم چالش جدي داشتيم و آن‌ها داشته‌هاي خودشان را آوردند؛ اما ملت ايران ايستاد. هم‌اکنون از اين مساله ما عبور کرده‌ايم و اصل قضيه تمام شده و الان بحث همکاري مطرح است و ما در چارچوب منافع ملت ايران همکاري مي‌کنيم و مشکلي هم وجود ندارد.»

احمدي نژاد گفت:« الآن شاهد هستيد که به کجا رسيديم ما غني‌سازي اورانيوم داريم و حتي توانايي توليد سوخت 20 درصد نيز داريم و همه آن‌ها اين را مي‌دانند؛ بحث بر سر آن است که بيائيد همکاري و تبادل کنيم. بعضي‌ها پيشنهاد تعامل و تبادل را پذيرفتند و بعضي‌ها از جمله انگليس و رژيم صهيونيستي از اين پيشنهاد ناراحت شدند.»

وي گفت:« به نظر ما تبادل اشکالي ندارد اما برخي از آن‌ها يک رفتار غلطي از خود نشان دادند که باعث شد مذاکرات و تبادلات عقب بيفتد. برخي‌ها مي‌گفتند که اگر اورانيوم 20 درصد را به ايران ببريم ايران بمب اتم درست خواهد کرد و من جواب آن‌ها را دادم و گفتم ما آن‌قدر شجاعت داريم که اگر بخواهيم بمب بسازيم بگوييم.»

رييس جمهور گفت:« آنان مي‌دانند که ما خيلي پيشرفته هستيم، منتها تبليغات مي‌کنند و ما در پاسخ تبليغاتشان گفتيم اگر صادقانه بياييد ما با شما همکاري مي‌کنيم. اخيراً پيغام‌هايي دادند البته برخي اشکالات آن‌ها درست بود؛ زيرا اگر کارخانه‌اي بخواهد سوخت 20درصد توليد کند بايد خط توليد خود را اصلاح و توليد خود را متوقف کند.همکاران ما پيشنهاد دادند که تبادل سوخت سه و نيم درصد با سوخت 20 درصد در سه مرحله انجام شود و نظر طرف‌هاي خارجي اين بود که اين مساله از لحاظ فني امکانپذير نيست و اين حرف درستي بود. طرف‌هاي خارجي حتي پيشنهاد دادند که سوخت سه و نيم درصد در ايران بماند، ما قرارداد مي‌بنديم، سوخت20درصد توليد مي‌کنيم و سپس با شما مبادله مي‌کنيم. حتي اگر ما سوخت سه و نيم درصد را در اختيار آن‌ها قرار دهيم مشکلي وجود ندارد البته برخي‌ها در داخل سروصدا کردند و گفتند آن‌ها سوخت را مي‌گيرند و نمي‌دهند و ما پاسخ داديم اگر ندهند چه مي‌شود ؛ حرف چه کسي اثبات مي‌شود. اگر آنها به تعهد خود عمل نکنند اثبات مي‌شود که حرف آنها درست نبوده است و دست آژانس و امضا کنندگان قرارداد رو مي‌شود و ما دستمان باز مي‌شود که کارهاي خود را خودمان انجام دهيم. اگر آنها تعامل نکنند محيط بين الملل به نفع ما عوض مي‌شود.»

وي تاكيد كرد:« بنابراين آنها مي‌خواهند با ما همکاري کنند البته به غير از آن دو کشوري که گفتم ؛ ما نيز مشکلي نداريم و ما از اول هم دعوا نداشتيم، آنها دعوا درست کردند. سوخت هسته‌يي حق ماست، آنها ابتدا جاروجنجال کردند؛ حالا مي‌خواهند با ما همکاري کنند. آنها بيايند 20 تا نيروگاه هسته‌يي براي ما بسازند ؛ روسيه، فرانسه و آمريکا بيايند و قرارداد ببندند و نيروگاه بسازند، هم به نفع ماست و هم به نفع آن‌ها.

البته اگر نيايند ما بالاخره خودمان به جايي مي‌رسيم که نيروگاه هم بسازيم؛ ملت که متوقف نمي‌شود. ما به بيست هزار مگاوات برق هسته‌يي نياز داريم، اگر آن‌ها همکاري کنند هم خودشان سود مي‌برند و هم ما به هدف‌مان مي‌رسيم، و اگر همکاري نکنند ملت ما منتظر آنان نخواهد ماند و نيازهاي خود را خودش برطرف خواهد کرد.»

در همين راستا وزير امور خارجه روسيه از آنچه تصميم ايران براي ارسال اورانيوم به كشورهاي ثالث براي غني‌سازي بيش‌تر و تبديل به سوخت مي‌ناميد استقبال كرد.

خبرگزاري "نووستي" به نقل از سرگئي لاوروف ـ وزير امور خارجه روسيه ـ اعلام کرد که روسيه از موافقت ايران با پيشنهاد آژانس بين‌المللي انرژي اتمي درباره خروج اورانيوم با غناي پايين به کشورهاي ثالث جهت استفاده در نيروگاه اتمي استقبال مي‌کند.

وي در کنفرانسي مطبوعاتي در پاسخ به سوال خبرنگاران گفت: اگر ايران آمادگي آن را داشته باشد که به طرحي كه قبلا مورد توافق قرار گرفته بود باز گردد، ما فقط از آن استقبال خواهيم کرد.

وزارت امور خارجه‌ي چين نيز اعلام كرد كه اميدوار است طرف‌هاي درگير و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي به گفت‌و‌گو درباره‌ي تامين سوخت هسته‌يي براي رآكتور تهران ادامه دهند.

يك سخنگوي وزارت امور خارجه‌ي چين اعلام كرد: چنين گفت‌و‌گوهايي مي‌تواند به يافتن راه‌حل مناسب كمك كند.

لندن نيز چهارشنبه اعلام کرد كه اگر ايران آماده‌ي پذيرش پيشنهاد آژانس بين‌المللي انرژي اتمي براي انتقال بخشي از اورانيوم خود به خارج باشد، "علامت مثبتي" خواهد بود.

بنا بر گزارش خبرگزاري فرانسه از لندن، وزارت امور خارجه‌ي انگليس در بيانيه‌اي اعلام كرد: اگر ايران قصد داشته باشد پيشنهاد آژانس بين‌المللي انرژي اتمي را بپذيرد، اين علامت مثبتي از تمايل آن‌ها براي تعامل با جامعه‌ي بين‌المللي درباره‌ي مسايل هسته‌يي خواهد بود.

در اين بيانيه آمده است: اما اين امر لزوم برگزاري گفت‌و‌گوهاي بيش‌تر ايران با سه كشور اتحاديه‌ي اروپايي و چين، آمريكا و روسيه را تغيير نمي‌دهد.

در ادامه‌ي اين بيانيه ادعا شده است: اين هم‌چنان مساله‌ي مهمي در راستاي پاسخ به نگراني بين‌المللي جدي درباره‌ي برنامه‌ي هسته‌يي ايران است.

شبكه‌ي خبري بلومبرگ نيز گزارش داد: گيدو وستروله ـ وزير امور خارجه‌ي آلمان ـ اعلام كرد در صورتي كه پيشنهاد ايران به معناي ارسال اورانيوم به خارج براي غني سازي بيش‌تر آن طور كه سازمان ملل درخواست كرده‌است، واقعي باشد، آمادگي دارد با ايران مذاكره كند.

گيدو وستروله در برلين به خبرنگاران گفت: كردار و نه گفتار مهم است.

آمريكا نيز از ايران خواست به آژانس بين‌المللي انرژي اتمي درباره تغيير نظرش درباره پيشنهاد مبادله اورانيوم اطلاع دهد.

همچنين بر اساس گزارش خبرگزاري رويتر، مايك همر ـ سخنگوي كاخ سفيد ـ در اين‌باره گفت: ما پيشنهادي با حسن نيت و متعادل را درباره راكتور تحقيقاتي تهران ارايه كرده‌ايم.

وي افزود: ما معتقديم كه اين (پيشنهاد) براي همه طرف‌ها معقول است. اگر اظهارات محمود احمدي‌نژاد ـ رييس‌جمهور ايران ـ انعكاس جديدترين موضع ايران باشد، ما منتظر خواهيم بود كه ايران به آژانس بين‌المللي انرژي اتمي (در اين‌باره) اطلاع دهد.


يار هميشگي و همراه راسخون
www.user7.persianblog.ir


 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها