دادستان ديوان بينالمللي كيفري حكم پيگرد قضايي براي حكام عربستان و امارات صادر كند
پنج شنبه 26 اسفند 1389 10:33 AM
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان بسيج اساتيد دانشگاههاي كشور خاطرنشان كرد: اكنون وظيفه دادستان ديوان بينالمللي كيفري است كه براي رژيم ليبي، عربستانسعودي و امارات متحده عربي به جرم جنايات عليه بشريت حكم پيگرد قضايي و تعقيب صادر كند.
سهراب صلاحي رئيس سازمان بسيج اساتيد دانشگاههاي كشور در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري فارس، درباره حضور نظامي عربستانسعودي در بحرين گفت: اساس حقوق بينالملل براي ايجاد نظم ميان واحدهاي سياسي جهان و نزديك كردن منافع كشورها به يكديگر است. در حقوق بينالملل دو موضوع وجود دارد كه برخلاف اساس و روند اين حقوق است و آن عدم حفظ جان، مال، حقوق و آزادي مردم جهان است.
صلاحي خاطرنشان كرد: دولتها بايد در مخاصمات بينالمللي و در وضعيتهاي سياسي حقوق بشر را رعايت كنند و حق تعيين سرنوشت در بسياري از معاهدات بينالمللي به عنوان يك حق آمره محسوب ميشود يعني اينكه هيچ كس نبايد از ايجاد اين حق تخطي كند.
اين استاد حقوق دانشگاه در ادامه تصريح كرد: با عنايت به اينكه حق تعيين سرنوشت از حقوق اساسي انسانهاست، اكنون ملت بحرين ميخواهند ادارهكننده سرنوشت خود باشند پس در اين وضعيت وظيفه نهادهاي بينالمللي و به خصوص دولتهايي كه بر طبل حقوق بشر و دموكراسي ميكوبند دفاع از مردم بحرين است.
رئيس سازمان بسيج اساتيد دانشگاههاي كشور تاكيد كرد: اقدام نظامي عربستانسعودي و امارات متحده عربي عليه مردم بحرين كاملا مغاير با منشور سازمان ملل متحد و ساير معاهدات بينالمللي است.
وي افزود: عربستانسعودي، امارات متحده عربي و آمريكا معاهدات بينالمللي را امضا كردهاند اما با اقدامات نظامي خود در ساير كشورها عملا مفاد اين معاهدات را نقض كردهاند.
صلاحي با اشاره به اينكه انتظار ميرود حقوقدانان بينالمللي وارد اين موضوع شوند، گفت: امروز حادثهاي در بحرين رخ داده كه از بسياري جهات حادثهاي جديد و خطرناك است و اگر جلوي اين اقدامات نظامي خودسرانه گرفته نشود، مشخص نيست در جهان چه اتفاقي رخ خواهد داد.
اين استاد حقوق دانشگاه در ادامه بيان داشت: وضعيتي كه اكنون به جهت دخالت نظامي كشورهاي ديگر در بحرين پيش آمده اوضاع جهاني را بيش از اين به مخاطره خواهد انداخت.
وي در ادامه گفت: پس از اشغال افغانستان و عراق از سوي آمريكا و كشورهاي غربي، اين بحث در محافل آكادميك مطرح شد كه نظم بينالمللي در حال فروپاشي است و اكنون با اقدام نظامي عربستانسعودي و امارات متحده عربي به بحرين روند اين بينظمي در جهان كمك ميشود.
صلاحي به اقدام نظامي عربستان و امارات در بحرين از بعد حقوق بشر اشاره كرده و خاطرنشان كرد: محور اصلي حقوق بشر دفاع از مردم در برابر دولتهاست.
رئيس سازمان بسيج اساتيد دانشگاههاي كشور اظهار داشت: مردم بحرين به صورت مسالمتآميز خواستار حاكم شدن بر سرنوشتشان هستند پس وظيفه كشورهايي كه عضو معاهدات بينالمللي و حقوق بشر هستند اين است كه از حق مردم بحرين دفاع كنند.
وي در ادامه تصريح كرد: با توجه به اينكه كميسيون حقوق بشر كه با گرايشات سياسي فعاليت ميكرد، با شكست مواجه شد، اكنون شوراي حقوق بشر فعاليت خود را آغاز كرده و به دنبال حقوق ذاتي و اساسي انسانهاست و اكنون حادثهاي كه در كشور بحرين روي داده، صحنه جديدي را براي آزمايش اين شورا پديد آورده است.
اين استاد حقوق دانشگاه تاكيد كرد: در نظام بينالمللي برخي نهادها و به خصوص ديوان بينالمللي كيفري وظيفه جلوگيري از مداخله خودسرانه كشورها به يكديگر را دارند و اكنون وظيفه دادستان ديوان بينالمللي كيفري است كه براي رژيم ليبي، عربستانسعودي و امارات متحده عربي به جهت جنايات عليه بشريت حكم پيگرد قضايي و تعقيب صادر كند.
صلاحي با اشاره به اينكه اقدام عربستان سعودي مصداق بارز جنايت عليه بشريت است، بيان داشت: عربستان سعودي و امارات متحده عربي حقوق بشردوستانه و حقوق بشر را به روشني نقض كردهاند.
وي افزود: عربستان و امارات بايد توجه داشته باشند كه هيچ كشوري نميتواند امنيتش را با كشورهاي بيگانه پيوند دهد. اگر پايههاي حكومت بر دوش مردم نباشد دير يا زود اين حكومت گرفتار خواهد شد.
رئيس سازمان بسيج اساتيد دانشگاههاي كشور تاكيد كرد: عربستان سعودي هر چقدر هم قدرت نظامي داشته باشد، به قدرت نظامي صدام حسين نميرسد بنابراين بايد متوجه باشد كه نميتواند در پيوند با آمريكا و غرب و با تحولاتي كه در منطقه روي داده، حكومت خود را ادامه دهد.
صلاحي در ادامه گفت: عربستان و امارات بايد به سمت مردم حركت كنند و متوجه باشند كه بيداري اسلامي در منطقه رو به گسترش است.
وي در پايان خاطرنشان كرد: عربستان و امارات با اقدام نظامي خود در بحرين تاوان سنگيني پرداخت خواهند كرد.
انتهاي پيام/ع