پاسخ به:كیفیت حجاب فاطمه(س)
دوشنبه 23 اسفند 1389 11:33 PM
:
حجاب در قرآن
بسم الله الرحمن الرحیم
در قرآن مجید بیش از ده آیه در مورد حجاب و حرمت نگاه به نامحرم وجود دارد.
یکی از این آیات، آیه 59 سوره احزاب است:« یا ایهاالنبی قل لازواجک و بناتک و نساءالمومنین یدنین علیهن من جلابیبهن ذلک ادنی ان یعرفن فلا یوذین و کان الله غفورا رحیما» (ای پیامبر، به زنان و دخترانت و نیز به زنان مومنین بگو خود را بپوشانند تا شناخته نشوند و مورد اذیت قرار نگیرند. و خداوند بخشنده مهربان است.)
جلاب به معنای یک پوشش سراسری است؛ یعنی زن باید همه اندامش پوشیده باشد تا همچون گلی لطیف از دسترس هوسرانان مصون و محفوظ باشد.
در سوره نور آیه 31 نیز مفصلا در مورد حجاب و حرمت نگاه به نامحرمان سخن به میان آمده است.
مفهوم و ابعاد حجاب در قرآن
نظرات( 0 )| دسته: | نویسنده: نرگس | تاریخ ارسال: پنجشنبه 9 دی 1389 ادامه مطلب...
برچسب ها:
پوشش فاطمه در روز فیامت
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:
وقتی دخترم، فاطمه، وارد صحرای محشر شود، لباسی از کرامت بر تن دارد که با آب حیات شستشو داده شده است و تمام مردم، حیرتزده به او مینگرند. سپس هزار حلهی* بهشتی برای او حاضر میشود که بر هر کدام از آنها به خط سبز نوشته شده:
« دختر محمد را به بهترین صورت و هیأت و با عزت تمام وارد بهشت کنید.»
نظرات( 0 )| دسته: | نویسنده: نرگس | تاریخ ارسال: پنجشنبه 9 دی 1389 ادامه مطلب...
برچسب ها:
فاطمه(س) مشاور خوب
حضرت فاطمه زهرا (س) می فرمایند: "صلاح زنان در این است که طوری زندگی نمایند که نه مردان بیگانه را ببینند و نه چشم بیگانگان بدان بیفتد". اما خود فاطمه زهرا(س) در متن مسائل سیاسی اجتماعی قرار داشت و همواره از حق و اسلام و اهل بیت دفاع میکرد؛ بعد از رحلت پیامبر(ص) در آن شرایط حساس و دشوار بحرانی که فتنه و دشمن تمامیت اسلام و قرآن را تهدید می کرد، فاطمه زهرا بود که با شرکت خود در صحنه سیاسی و اجتماعی از مقام ولایت و رهبری دفاع میکرد. با توجه به مطالب فوق دیدگاه حضرت زهرا (س) در مورد حضور زن در صحنههای اجتماعی و سیاسی روشن می شود. اگر از فاطمه زهرا(س) نقل شده ویژگی زن مسلمان این است که نه مرد نامحرم او را ببیند و نه او مرد نامحرم را ببیند، هرگز به معنای انزوا و گوشه نشینی زن مسلمان نیست بلکه یا منظور این است که در فعالیتهای اجتماعی باید آنچنان مقررات اسلامی را رعایت کند که موجب نگاه حرام
نظرات( 0 )| دسته: | نویسنده: نرگس | تاریخ ارسال: چهارشنبه 8 دی 1389 ادامه مطلب...
برچسب ها:
حجاب آرامش جامعه
حجاب و پوشش یكی از زیرمجموعههای عفاف است و در آیات قرآن، روایات و سیره زهرای مرضیه(س) به آن تأكید فراوان شده؛ عفاف ریشه در حیای زن دارد و در هر كجا چه بحث حجاب مطرح باشد و چه نباشد، عفت و حیا وجود دارد.مرد حیا و عفت را باید در نگاه خود و زن در حجاب خود رعایت كند ولی این به آن معنا نیست كه زنان در مقوله نگاه و مردان در مقوله حجاب آزادند بلكه هر دو باید با حفظ محدودیتها به این موارد توجه كنند.
وجود حجاب در جامعه میتواند آرامش قلبی را نیز به وجود آورد.حجاب مناسب باعث میشود تا نگاههای آلوده در جامعه نیز كنترل شود كه این امر باعث میشود تا آرامش قلبی در جامعه افزایش یابد و این امر معنویت را در جامعه افزایش خواهد داد.حجاب و عفاف ابزار مقدس دین است كه اگر در جامعه پایمال شود، دیگر نمیتوان از آن جامعه انتظار حیا و آبرو داشت.آنهایی كه معتقدند حجاب وسیلهای برای محدودیت زنان است، باید به این حقیقت روشن پیببرند كه مصونیت واقعی و سلامت اخلاقی و رفتاری در جامعه در سایه حجاب و عفاف اتفاق میافتد. اسلام در باب "حجاب" كه از ضروریات آن است دستوراتی درباره الگوی پوشش و حدود آن صادر كرده؛ برای مثال، فرد مسلمان از پوشیدن لباس های شهرت و تفاخر نهی شده و در مقابل استفاده از مقنعه های بزرگ و روسری سفارش شده است. علاوه بر باورهای دینی عوامل دیگری همچون شرایط جغرافیایی و موقعیت اجتماعی - اقتصادی افراد در نوع پوشش آنها مؤثر می باشد.
نظرات( 0 )| دسته: | نویسنده: نرگس | تاریخ ارسال: چهارشنبه 8 دی 1389 ادامه مطلب...
برچسب ها:
مصونیت حجاب
سدیر صیرفی از امام صادق(ع) از پدران بزرگوارش از رسول خدا(ص) روایت كرده است كه فرمودند: «خلق نور فاطمه(س) قبل ان تخلق الارض والسماء» نور فاطمه پیش از خلقت آسمان و زمین آفریده شد.
خداوند در روی زمین بر انسانها نعمت را كامل كرده است همانگونه كه پیامبر(ص) می فرماید: من دو چیز گرانبها را در نزد شما به امانت می گذارم اول قرآن و دوم عترت و خاندان من است. آن حضرت راه صلاح و رستگاری انسان را در تمسك به این دو چیز می داند.
یكی از مواردی كه باید به آنها تمسك جست رعایت حجاب و عفاف و حیا در رفتار است كه البته الگوی ما در این باب، ائمه اطهار(ع) به ویژه حضرت زهرای مرضیه(س) می باشد.
پیامبر گرامی اسلام(ص) فرمودند: حیا زیباست، اما در زنان زیباتر است.
دشمن قسم خورده انسان ابلیس، هر لحظه در كمین است تا انسان را از مسیر خشنودی خداوند بیرون براند. یكی از كارسازترین سلاح های او دوری از حیا و عفاف و حجاب می باشد.
حیا، دیبای دلنشینی است كه بر هر قامتی زیباست ولی آن هنگام كه این جامه بر قامت زنان پوشانده شود، زیبایی اش چند برابر و حسن آن افزون تر و تماشایی تر می شود.
در هر جامعه ای كه حیا پوشش رفتار مردم آن جامعه باشد سلامت اخلاقی، سلامت رفتاری و سلامت فكری بر آن جامعه حاكم خواهد شد. همچنانكه اگر بی حیایی دامنگیر جامعه ای گردد، فساد اخلاقی و رفتاری و افكار باطل در آن جامعه جریان می یابد و روشن است اگر سلامت فكر و اخلاق و رفتار از جامعه رخت بر بندد نه تنها آینده ای روشن و متعالی و جامعه مترقی نخواهیم داشت بلكه انحطاط و افول را نیز در جامعه شاهد خواهیم بود و انسانیت از جامعه خواهد رفت و آرامش روانی و اجتماعی جای خود را به ناآرامی و اضطراب می بخشد.
از سوی دیگر زنان، مؤثرترین و پرنفوذترین قشری هستند كه می توانند با حفظ ملكه حیا، جامعه را در مسیر سلامت روانی و فكری پیش ببرند و شكوه زیبایی را در جامعه حاكم كنند.
حجاب محدودیت نیست، مصونیت است
یكی از شبهاتی كه نسبت به حجاب مطرح می شود، این است كه حجاب محدودیت است! پاسخ این است كه اتفاقاً حجاب نه تنها محدودیت نیست بلكه ابزاری بازدارنده برای مزاحمان است كه فرصت حضور زن در عرصه های گوناگون را افزون می كند. دلیل آسیب پذیری زن، ظاهر جذاب اوست. از این رو زن برای ایفای نقش اجتماعی خود باید به گونه ای در جامعه ظاهر شود كه دچار اضطراب درونی نشود. چنانچه قرآن كریم در سوره احزاب آیه59 می فرماید: «ای پیغمبر به زنان و دختران خود و زنان مؤمنان بگو كه خویشتن را به چادر فرو پوشند كه این كار برای اینكه آنها شناخته شوند تا از تعرض و جسارت آزار نكشند بر آنان بسیار بهتر است.»
خداوند پوشش زن را مایه ایمنی او از آزار مردان هوس باز دانسته است. برهنگی و خودنمایی در قالب پوشش، یكی از مسائل عصر حاضر است. از دارندگان چنین پوششی به «كاسیات عاریات» یعنی پوشیدگان برهنه تعبیر شده است. برهنگی لباس یا به سبب جنس پارچه آن است كه نازك و بدن نما باشد و یا بخاطر نوع دوخت آن كه به بدن بچسبد و حجم بدن را به نمایش گذارد
امان ز لحظه غفلت که تو شاهدم باشی !!!