پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال
پنج شنبه 17 فروردین 1391 8:29 AM
تاراج حريم شخصي کاربران به وسيله سرويسهاي تبليغاتي
يکي از مهندسين سابق گوگل که در زمان فعاليتش در آن شرکت براي غول جستوجو نرمافزارهاي تبليغاتي مينوشت، شرکتي را راهاندازي کرده است که در آن به نوشتن برنامههايي براي حفاظت از مرورگران وب از سرويسهاي جمعآوري دادههاي شخصي کاربران که خود از عوامل ايجاد کننده آن بوده، مشغول شده است.
برايان کنيش حدود 18 ماه پيش هنگامي که روي مقالهاي براي ارائه به کنفرانس DEFCON کار ميکرد، تصميم گرفت تا از کار در گوگل کنارهگيري کند. کنفرانس DEFCON کنفرانسي است که از سال 1992 تا کنون محلي براي تجمع گروههاي مختلف هکرها شده است تا در آن به بررسي دستاوردهاي امنيتي خود بپردازند. برايان کنيش در کنفرانس سال 2010 روي مقالهاي با موضوع رهگيري دادهها براي گوگل کار ميکرد.
کنيش در همان زمان در گروههاي توليد سرويسدهندههاي تبليغاتي نيز شرکت داشت اما در همان زمان که تحقيقات خود را براي سخنراني در کنفرانس DEFCON آغاز کرد، دريافت بسياري از دادههايش که توسط نرمافزارهاي متفرقه جمعآوري شده بود، در وب قرار داشت. او همچنين دريافت که بيش از 7000 نرمافزار رهگيري رفتار کاربران هنگام مرور اينترنت در وب وجود دارند که به تعقيب رفتار آنها مشغول هستند. در بين اين نرمافزارها رقمي نزديک به 1000 شرکت با عنوانهاي نام آشنا نيز وجود داشت که دادههاي کاربران را جمعآوري ميکردند. او به اين نکته نيز اشاره کرده که بسياري از اين دادهها به نامهاي حقيقي کاربران نيز متصل شده بود که متولي اصلي اين اتفاق را پايگاههاي اجتماعي مانند فيسبوک به علت ضعف در سياستهاي حفظ حريم شخصي کاربران و استقبال عمومي کاربران از آن ميدانست. بر اين اساس برايان کنيش تصميم گرفت تا براي مرورگر گوگل کروم افزونهاي را به نام Facebook Disconnet بنويسد. در همان زمان اتفاقي براي پايگاه اجتماعي فيسبوک افتاده بود و بر اساس آن دادههاي شخصي کاربران به طور تصادفي در اختيار توسعهدهندگان نرمافزاري قرار گرفت. از اين رو به محض آن که افزونه ايجاد شده در فروشگاه اينترنتي کروم قرار گرفت، با استقبال زياد کاربران مواجه شد و پس از آن کنيش تصميم گرفت تا گوگل را ترک کند. او در اين رابطه ميگويد: "ديگر کاربران هدف اصلي شرکتها نيستند. سياستهاي امروز شرکت گوگل به طور کلي با آن چيزي که در سال 2003 مطرح کرده بود، متفاوت است". کنيش در سال 2010 افزونهاي را به نام Disconnect.me براي مرورگرهاي مختلف با کمک يکي ديگر از مهندسين گوگل و يک کارشناس حريم شخصي کاربران، ايجاد کرد که تا کنون توانسته با بيش از 400 هزار کاربر، سرمايه 600 هزار دلاري را جذب کند. اين افزونه در مرورگرهاي کروم، فايرفاکس و سافاري براي پايگاههاي اجتماعي فيسبوک، توئيتر، LinkedIn و گوگل قابل اجرا است که براي مرورگر مايکروسافت IE نيز به زودي توليد خواهد شد.