شركت ارتباطات زيرساخت در جهت افزايش كيفيت و امنيت ارتباطات صادره و وارده به كشور به راهاندازي شبكه سيگنالينگ سراسري كه در بلندمدت ايران را به هاب منطقه تبديل خواهد ميكند، اقدام كرد.
به گزارش ایتنا به نقل از ايسنا، شركت ارتباطات زيرساخت كشور با استفاده از شبكه توانمند مراكز سوئيچ (مشتمل بر يك صد مركز سوئيچ راه دور و سه مركز سوئيچ بينالملل) توانسته ارتباط مخابراتي اقصي نقاط كشور با يكديگر و ارتباط مخابراتي كشور با ساير كشورهاي دنيا را برقرار كند.
اين شبكه كه بهعنوان يكي از مهمترين پروژههاي زيرساخت از آن ياد ميشود در حال حاضر به صورت كامل زير بار قرار دارد و در حال ارائه سرويس است.
در راستاي ايجاد بستري مناسب براي حمل پيامهاي سيگنالينگي بين مراكز فوق و آمادهسازي شبكه مخابراتي كشور براي ارائه سرويسهاي جديد، شركت ارتباطات زيرساخت به پيادهسازي شبكه سيگنالينگ مستقل سراسري اقدام كرده و هدف از ايجاد اين شبكه افزايش كيفيت و امنيت ارتباطات مخابراتي كشور در سطح ملي و بين المللي به بهترين شكل ممكن بوده است.
پيش از استارت خوردن چنين طرحي بود كه حرف و حديث بر سر ترانزيت ارتباطات بينالملل بالا گرفت و بسياري انجام چنين طرح بزرگي را حداقل ظرف مدت چند سال نشدني ميدانستند كه البته امروز اين شبكه به صورت كامل ارائه سرويسهاي سيگنالينگي اپراتورها را برعهده دارد و در راستاي رسالت ترانزيت ارتباطات بينالمللي ساير كشورها در منطقه ايفاي نقش ميكنند تا ايران را در پست هاب منطقه قرار دهد.
مدير كل طرح و مهندسي سوييچ شركت ارتباطات زيرساخت، با اشاره به اينكه در اين طرح امكان ارائه سرويس شبكههاي نسل آينده NGN پيشبيني شده است، اظهار كرد: با راهاندازي اين پروژه شركت ارتباطات زيرساخت با برخورداري از يك شبكه مستقل سيگنالينگ، تمامي ارتباطات بين مراكز سوييچ زيرساخت با يكديگر را تامين و علاوه بر آن ارتباطات با ساير اپراتورهاي مخابراتي را با كيفيت بالا و امنيت كامل برقرار كرده است.
وي گفت: ظرفيت شبكه بالغ بر ۶۶۰۰ لينك سيگنالينگ پرظرفيت و كم ظرفيت است كه در نوع خود در رديف شبكههاي سيگنالينگ بزرگ در دنيا به حساب ميآيد.
شمس در پاسخ به اين سوال كه شبكههاي رايج دنيا با ۶۶۰۰ لينك سيگنالينگ كدام كشورها هستند و الگوي كشور ما كداميك بوده است؟اذعان كرد: تعداد زيادي از كشورهاي بزرگ در سطح جهان در حال حاضر از شبكههاي سيگنالينگ مستقل استفاده ميكنند كه آمار دقيقي از وضعيت و كميت تعداد لينكهاي سيگنالينگي آنها موجود نيست. اما مراكز ترانزيت سيگنالينگ با اين حجم از لينكهاي ارتباطي جزء شبكههاي بزرگ و بهعبارتي در سطح كريرهاي بزرگ مخابراتي است.
گفته شده كه SSTP به منظور افزايش امنيت و جلوگيري از احتمال هرگونه هك شدن تجهيزات، كاملا اختصاصي طراحي شده و از طريق شبكه عمومي ديتا و اينترنت قابل دسترسي نيست و اين يكي از شاخصههايي است كه به تازگي در ساير بخشها نيز به آن توجه شده و مسوولان درصدد رعايت آن هستند.
استفاده از فناوريهاي نوين به منظور بسترسازي لازم جهت مرحله گذر از شبكه TDM به NGN، مديريت متمركز و كاهش هزينههاي نگهداري با استفاده از سادهسازي شبكه، تامين ارتباطات بين اپراتورهاي مخابراتي ثابت و سيار و همچنين تفكيك و تعيين حجم ترافيك ارتباطات بين آنها (Accounting&Screening) در راستاي ايفاي وظايف اساس نامهاي و تقويت دروازههاي بينالمللي شبكه زيرساخت در راستاي تحقق شعار "ايران هاب منطقه" بخشي از اهداف راهاندازي چنين شبكهاي بوده است.
يكي از مباحثي كه به مرور به دغدغه براي كارشناسان حوزه امنيت تبديل شد، اين بود كه حفظ امنيت و زيرساخت پشتيبان از چه طريق محيا ميشود كه با جداسازي اين شبكه از ساير شبكههاي با قابليت دسترسي و طراحي آن به صورت اختصاصي بايد گفت كه چالش اول برطرف شد و اما براي موضوع دوم نيز طراحي شبكه در دو PLAN مجزا جهت حفظ امنيت شبكه صورت گرفت.
علاوه بر اين، مديريت و كنترل شبكه از دو نقطه جهت حفظ امنيت شبكه در موارد اضطراري برقرار شد كه به نوعي همان لايه پشتيبان را متصور شد.
اگر تمامي مزيت اجراي چنين شبكهاي را در رديفي فرض كنيم، اين امكان تعامل اين شبكه با شبكههاي نسل آينده است كه البته شمس درباره سرويس شبكههاي نسل آينده عنوان كرد: شبكههاي نسل آينده يا Next Generation Network شبكههايي مبتني بر سوئيچينگ بستهاي بوده كه در راستاي استفاده بهينه از منابع شبكه و ارائه سرويسهاي جديد در حال پيادهسازي در شبكههاي مخابراتي هستند.
وي افزود: اين شبكهها برخلاف شبكههاي مبتني بر فناوري TDM از انعطافپذيري بالاتري برخوردار بوده و با توجه به تفكيك لايههاي سوئيچ، كنترل، مديريت و سرويس توانمندي بالاتري را دارا هستند كه البته شبكه مخابراتي كشور نيز در حال حاضر در مرحله گذر از فناوري TDM به NGN است.
يكي از خصلتهاي ديگر شبكه سيگنالينگ كه قدرت پردازش بالا و تعداد زياد لينكهاي سيگنالينگي در يك نود از شبكه است كه به گفته مدير كل طرح و مهندسي Switch تعداد نودهاي شبكه سيگنالينگ سراسري ۱۶ نقطه است كه در ۸ شهر بزرگ كشور پيادهسازي شده (در هر شهر ۲ مركز براي افزايش ضريب پايداري سرويس) و البته تعداد لينكهاي سيگنالينگ بسته به حجم ارتباطات و سرويسهاي ارائه شده در مسيرهاي ارتباطي دارد كه كمترين آن دو لينك است.
اين اميد ميرود كه در راستاي ايفاي نقش SSTP تعداد چهار مركز سوئيچ حال حاضر كه تمامي ارتباطات وارده و صادره بين الملل كليه اپراتورهاي ثابت و سيار فعال شبكه مخابراتي كشور را حمل ميكند، بيش از اين تعداد شود و ايران را به تنها هاب عظيم منطقه تبديل كند.