رژیمهای عربی، دشمنان اینترنت
یک شنبه 13 اسفند 1391 11:37 AM
اینترنت به وسیلهای برای پردهبرداری از جنایتهای دولتمردان عربی تبدیل شده است.
در گزارشی که اخیراً از سوی یک سازمان حقوق بشر عربی منتشر شده، تاکید شده که اغلب رژیمهای جهان عرب با «اینترنت» سر دشمنی دارند.
این گزارش که چندی پیش توسط شبکه عربی اطلاعات حقوق بشر (ANHRI) منتشر شده، تصریح کرده که دولتمردان عرب برای مقابله با اینترنت به شیوههای مختلفی متوسل میشوند که قطع کامل شبکه اینترنت و پیگرد فعالان اینترنتی به ویژه کاربران توییتر و فیسبوک از آن جمله است.
در بخشی از این گزارش آمده است اکنون اینترنت به وسیلهای برای پردهبرداری از جنایتهای اغلب دولتهای عربی و رسواسازی دشمنان ملتها تبدیل شده است.
گزارش ANHRI تعدادی آمار در محدوده زمانی دسامبر ۲۰۰۹ تا ژوئن ۲۰۱۲ نیز به دست داده است که بر اساس آن، در این زمان تعداد جمعیت کشورهای عربی حدود ۳۴۲ میلیون نفر بوده و از این مقدار، ۱۰۳ میلیون نفر آنها کاربر اینترنت بودهاند.
این گزارش تعداد کاربران عرب فیسبوک و توییتر را به ترتیب حدود ۴۳ و ۱.۵ میلیون نفر برآورد کرده است.
سودان تا پیش از جدا شدن جنوب این کشور از آن، کمترین کاربر توییتر را دارا بوده است چرا که از جمعت ۴۵ میلیونی آن فقط ۹۵۰۰ نفر عضو این شبکه هستند.
از آن سو، بحرین بیشترین تعداد کاربران توییتر را دارد.
از جمعیت ۱.۵ میلیون نفری این کشور جزیرهای و کوچک، حدود ۱۰۶ هزار نفر کاربر توییتر هستند.
تعداد کاربران اینترنتی امارات، مصر و سومالی نیز به ترتیب ۵.۷ میلیون، ۳۱ میلیون و ۱۱۰ هزار نفر برآورد شده است.
در این گزارش با اشاره به این که عربستان سعودی رکورددار بیشترین سایتهای مسدود شده است، از حداقل بودن تعداد سایتهای فیلتر شده در عراق، تونس و لبنان خبر داد.