پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال
پنج شنبه 16 شهریور 1391 9:56 AM
آیا مهم نیست چرا STM۱ دوازده میلیون تومانی لب مرز ناگهان تبدیل میشود به STM۱ سی و هشت میلیون تومانی در پایتخت؟
شبنم کهنچی - ما هر چه میپرسیم دلیل گران بودن اینترنت چیست، جوابی نمیگیریم. یعنی جواب میگیریم - چون از سال ۸۳ که سال پاسخگویی مسوولان نام گرفت، دولت همیشه دولت پاسخگو بوده است- اما پاسخ درست و قانع کنندهای نمیگیریم.
در عوض دائم میشنویم اینترنت ارزان میشود. حتی میشنویم که اینترنت "باز" ارزان میشود [مدیرعامل شرکت زیرساخت: اینترنت امسال باز هم ارزان می شود- وایمکس نیوز- ۱۴ مرداد].
در کلمه "باز" که معادل همان کلمه "دوباره" است معانی زیادی مستتر است. به صورت کلی یعنی قبلا دلیل گرانی اینترنت اعلام و مشکل برطرف شده. سپس اینترنت در سبد کاربران ایرانی ارزان شده و حالا قرار است "باز" اینترنت ارزان شود.
از گذشته صحبت نمیکنیم از همین حال و روز آینده حرف میزنیم.
قرار است تخفیفها منوط شود به اسناد و مدارکی که نشان دهد شرکتها به کاربران نهایی اینترنت تخفیف دادهاند.
یعنی که شرکتها میروند همان STM۱ دوازده میلیون تومانی را ۴۸ میلیون تومان میخرند. بعد به کاربر با ۲۰ درصد تخفیف سرویس اینترنت ارائه میدهند. بعد اسناد و مدارک مالی را برمیدارند میبرند نشان میدهند و ۲۰ درصد از هزینهای که انجام دادهاند را بازپس میگیرند.
این طوری میشود که اینترنت ارزان میشود. یعنی با انجام افعال فراوان و نظارت بداخلاق و بیاعتماد مسئولان.
ارزان شدن دوباره اینترنت و شیوه تخفیف دادن مسئولان به شرکتهای اینترنت دو بحث جداگانه است.
از شیوهای که مسئولان به کار گرفتهاند تا در فروش پهنای باند به شرکتها تخفیف بدهند – تخفیف منوط به ارائه مدارک ارزان فروختن- این برداشت میشود که مسئولان نسبت به شرکتهای اینترنتی بیاعتمادند.
آنها پهنای باند را میفروشند بعد اگر سندی ارائه شد مبنی بر این که شرکت به کاربر تخفیف داده، آنها هم ۲۰ درصد تخفیف میدهند.
آیا مشکل گرانی اینترنت، شرکتهای اینترنتی هستند؟ یعنی شرکتهای اینترنتی از زیرساخت تخفیف میگیرند و برای محاسبه قیمت تمام شده و فروش به کاربران در نظر نمیگیرند و شرکت زیرساخت برای ارزان شدن اینترنت به این شیوه متوسل شده است؟
هر چند هنوز کسی به ما یک جواب روشن و درست درمان نداده که چرا پهنای باند ۱۲ میلیون تومانی به قیمت ۴۸ میلیون تومان فروخته میشود.
اما هر چه که هست از سال آینده قرار است با ارائه سند و مدرک ۴۸ میلیون تومان بشود ۳۸ میلیون و ۴۰۰ تومان. با توجه به کاهش ۲۰ درصدی قیمت اینترنت، یعنی حالا دیگر نباید بپرسیم چرا STM۱ که ۱۲ میلیون تومان خریداری میشود باید ۳۸ میلیون تومان فروخته شود؟ یعنی با تخفیف ۲۰ درصدی شرکت ارتباطات زیرساخت مشکل گرانی اینترنت حل میشود؟ یعنی مشکل فقط ۹ میلیون و ۶۰۰ تومان بود( ۲۰ درصد قیمت فروش خطوط STM۱)؟مهم نیست چرا STM۱ دوازده میلیون تومانی لب مرز ناگهان تبدیل میشود به STM۱ سی و هشت میلیون تومانی – با احتساب تخفیف حتی- در پایتخت؟
آنچه از ما انتظار دارند شاید این است که تشکر کنیم بابت اعمال فشار برای ارزان شدن اینترنت. با اعمال این ۲۰ درصد تخفیف دیگر شایبه تاثیر ضعف مدیریت، هزینههای سربار، فیلترینگ و مانیتورینگ، هزینه نگهداری، تعدد مراجع تصمیمگیری، نداشتن اینترانت یا انحصاری بودن اینترنت از بین میرود. مشکل اعمال تخفیف با اسناد و مدارک بود که قرار است از سال آینده به جای علیالحساب واقعا حساب شود.