پاسخ به:خبرهاي دنياي ديجيتال
یک شنبه 12 شهریور 1391 11:29 AM
از طریق شبکههای توزیع شده و با پردازش اطلاعات میتوان در جهت حفظ محیط زیست گامهای بلندی برداشته شود.
اكنون مردم در شهرهايي زندگي ميكنند كه هر روز مجبور به تردد در تالابي از آلايندهها بوده و با گسترش صنايع مختلف با دودهاي ناشي از مواد صنعتي و پسماندهاي خوراكي و الكترونيكي دست و پنجه نرم ميكنند.
بکارگیری از خدمات ارتباطات و فناوری اطلاعات از جمله عاملي است كه همواره بر نقش تاثيرگذارش بر کاهش آلایندهها و حفاظت محیط زیست تاكيد ميشود.
امروزه ICT یکی از ابزارهای اصلی برای حفظ جنگلها و سالم نگه داشتن هوا محسوب میشود چراکه با استفاده از توسعه پردازش اطلاعات میتوان، حجم جابجاییها را کاهش داد و همچنین شرایط استفاده بهینه از کاغذ را نیز فراهم کرد.
دورکاری و ایجاد مراکز پاسخگویی (call center) در راستای انجام وظایف کارکنان و دریافت خدمت متقاضیان از حمله راهکارهایی است که در جهت حفظ محيط زيست در کشورهای مختلف از آن استفاده میشود.
همچنین با استفاده از خدمات مختلف پستی نظیر خرید الکترونیکی نیز میتوان از رفت و آمدهای غیر ضروري کاست و به حفظ محیط زیست کمک کرد.
از طریق شبکههای توزیع شده و با پردازش اطلاعات میتوان در جهت حفظ محیط زیست گامهای بلندی برداشته شود.
اما در بهار سال جاري، معاون وزير ارتباطات اعلام كرد: دو درصد آلودگي جهان متعلق به حوزه ICT است.
رئيس سازمان فنآوري اطلاعات با اشاره به آلودگي حوزه ICT گفت: دو درصد آلودگي جهان متعلق به حوزه ICT است كه دو درصد آن مربوط به حوزهي موبايل است. انتظار ميرود در سال ۲۰۲۰ اين ميزان به سه درصد برسد و بايد بيشتر به فكر اين مسئله باشد.
وي با اشاره به IT سبز كه از موضوعات مطرح در اين حوزه است، گفت: در دنيا بحث IT سبز مطرح شده و در حال حاضر عوارضي از دريافت و پرداخت آلودگي در جهان پرداخت ميشود. براي ساماندهي اين موضوع بهتر است تيمهاي مختلفي داشته باشيم كه البته ميتوان به بخشي از اين آلايندگيها به عنوان گازهاي گلخانهاي و بخشي قطع و نابودي درختان اشاره كرد كه اين درصد به اين حوزه مربوط نيست.
حكيمجوادي تاكيد كرد: پروژههاي يارانه شهري و كلود كامپيوتينگ ميتواند به صرفهجويي در مصرف انرژي كه كمترين آلودگي در محيط زيست را وارد ميكند، منجر شود، اما عليرغم دو درصد آلايندگي در حوزه ICT كه در سال ۲۰۲۰ بيشتر ميشود، ميتوانيم در ۹۸ درصد ديگر آن نقش بسزايي داشته باشيم.
امروز شبكه ICT ميتواند بزرگترين محيط زيست باشد و اگر از هوشمندسازي و IT در صنعت ساختمان استفاده شود، ميتوانيم حدود ۴۰ درصد صرفهجويي را داشته باشيم.
بهكارگيري IT در صنعت، حملونقل، مديريت هوشمند، توليد انرژي، برق و سيستمهاي بهرهوري ميتواند بهترين صرفهجويي را به دنبال داشته باشد و احساس ميشود با امكاناتي كه در وزارت ارتباطات موجود است، با پيادهسازي شبكهي ملي اطلاعات مشكلات به حداقل خواهد رسيد.
اما در حوزه بانكها كاغذ، مجلات و روزنامهها، مكاتبات اداري و كمشدن رفتوآمدهاي شهري ICT نقش موثري دارد و نكتهي قابل توجهي كه در دنيا مطرح شده اين است كه آنچه آلودهساز است، نبود آن نيز ميتواند پنج درصد از آلودگي را كاهش دهد و به اين ميرسيم كه ICT بازوي حفظ محيط زيست است.
همچنين معاون آموزش و پژوهش حفاظت محيط زيست با ابراز خرسندي از وجود موقعيت زيستمحيطي خوب كشور گفت: بايد ارزش هوا، ژنها و زيستبومها را بدانيم، چرا كه نيازمند كنترل و نظارت و ارزيابي در اين زمينه هستيم. حضور نظام فناوري اطلاعات و ارتباطات براي حفظ اين سرمايههاي ارزشمند اجتنابناپذير است و بايد سرمايهگذاري درستي در اين باره انجام شود.
وي گفت: متاسفانه انبوهي از آلايندهها ساخت انسان است. فقر آگاهي امكان فرهنگ با محيط زيست شكافي را دراين باره به وجود آورده است و همان طور كه رئيس سازمان محيط زيست در ابتداي سال شعار «سال ساخت، ترويج و عموميسازي فرهنگ بومي و زيستي» را نام نهاد، ميتوانيم به اين برسيم كه فناوري ميتواند براساس الزام قانون ۱۸۹ قانون توسعه سازمان را موفق كند و به دليل سرمايههاي محيط زيستي، فناوري و اطلاعات ميتوان اين شبكه را به وجود آورد.