برنج قهوه ای، از ارزش غذایی بسیار بالاتری نسبت به برنج سفید برخوردار است
دوشنبه 23 اسفند 1389 2:39 PM
برنج قهوه ای، از ارزش غذایی بسیار بالاتری نسبت به برنج سفید برخوردار است
مسوول آزمایشگاه موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: مردم به ظاهر برنج، بیشتر از ارزش غذایی آن اهمیت می دهند
دکتر فاطمه حبیبی، مسوول آزمایشگاه موسسه تحقیقات برنج کشور ، گفت: برنج قهوه ای که یک لایه خارجی آن از شلتوک برداشته شده و پس از پولیش دادن به برنج سفید تبدیل می شود، از ارزش غذایی بسیار بالاتری نسبت به برنج سفید برخوردار است، اما به دلیل استقبال مردم از خرید برنج سفید، تولید برنج قهوه ای در گیلان کم شده است.
وی افزود: برنج قهوه ای پس از تبدیل شدن به برنج سفید، بسیاری از املاح و ویتامین ها مانند منیزیم و آهن را از دست می دهد.
مهندس ایرج بنیادی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز در ادامه این گفت وگو گفت: هزینه تولید برنج قهوه ای ارزان تر از برنج سفید است و به دلیل برخورداری از ارزش غذایی بالا، برآنیم تا جایگاه این برنج را در سفره مردم بیشتر باز کنیم و این امر به تدریج در حال انجام است و برای فرهنگ سازی اولیه فعلا 2 کارخانه اقدام به تولید برنج قهوه ای دارند تا مردم استقبال بیشتری انجام دهند.
گفتنی است، از 1830 کارخانه موجود در گیلان، 60 کارخانه می توانند برنج قهوه ای تولید کنند و به دلیل نبود استقبال مردم، فقط 1 تا 2 کارخانه در شهرستان آستارا به تولید برنج قهوه ای فعالیت دارند.
worldfood.ir
یاس