طلاعیه بهداشتی دامپزشکی در خصوص نحوه نگهداری ماهی قرمز شب عید، به نقل از سایت نظام دامپزشکی :
دوشنبه 23 اسفند 1389 11:12 AM
1- سعی کنید ماهی را از مراکز مجاز که دارای مجوز فروش موقت ماهی زینتی می باشند تهیه نمائید و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردان خودداری نمائید چون هم از نظر بهداشتی مشکل آفرین می باشد و هم بخاطر نگهداری ماهی در شرایط بد اینگونه ماهیها دارای عمر کوتاهی می باشند.
2- مراکز بهداشتی مراکزی هستند که دارای مکانهای مسقف بوده و دارای لوازم شستشو و ضد عفونی مناسب می باشند.
3- اگر می خواهید ماهی قرمز را بمدت طولانی در خانه یا کنار سفره هفت سین نگهداری کنید، برای هر ماهی یک لیتر آب در نظر بگیرید.
4- از ظروف دهان گشاد برای نگهداری ماهی استفاده نمایید. (فضای مورد نیاز برای هر ماهی دو برابر حجم آب می باشد).
5- بهترین PH آب 7.5 - 6.8 و بهترین دمای آب نگهداری ماهیان زینتی 26-22 درجه سانتی گراد می باشد.
6- آب ماهی ها را تماما عوض نکنید و در هر بار تعویض آب مقدار 25% کل آب را تعویض نماید.(بطور متوسط در هر هفته 10% آب را عوض نمائید).
7- برای ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی از نمک طعام3% و یا پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و بتادین می توان استفاده کرد.
8- جهت تغذیه ماهیان از غذا های آماده که در فروشگاههای عرضه ماهی زینتی وجود دارد استفاده نمائید.
9- از خرید ماهیان مریض و بی حال و دارای لکه های سفید روی پوست بدن خودداری نماید. در صورت مریض شدن ماهی و یا تلفات مورد را سریعا از مابقی ماهی ها جدا نماید.
10- اگر سابقه بیماری پوستی ( آلرژی) دارید برای دست زدن به ماهی و ظروف نگهداری ماهی از دستکش استفاده نمائید.
11- کودکان خود را از دست زدن و بازی کردن با ماهی باز دارید، زیرا ممکن است عوامل بیماری زا احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل نمایند.
12- آب تعویضی ماهی را مستقیما در چاه تخلیه نمائید و از ریختن آن در معابر عمومی و یا باغچه خودداری نمائید.
13- از اضافه کردن ماهی جدید تا حصول اطمینان از سلامتی آن به مابقی ماهیها خودداری نمائید.
14- اگر از آب شرب شهری استفاده می کنید باید جهت کلرزدایی آب مورد استفاده چند ساعت در هوایی آزاد قرار داده شود تا کلر موجود در آب از بین برود. و سپس این آب کلرزدای شده را به آب ماهیان اضافه نمائید.