سرانه فضاي سبز در همدان به حد استاندارد برسد
شنبه 21 اسفند 1389 5:54 PM
خبرگزاري فارس: مديركل اداره منابع طبيعي و آبخيزداري همدان گفت: سرانه فضاي سبز در همدان بايد به حد استاندارد برسد.
به گزارش خبرگزاري فارس از ملاير، محمدرضا همتي بعد از ظهر امروز در همايش روز "درختكاري و پژوهش " در ملاير با گراميداشت هفته منابع طبيعي به اهميت درخت و درختكاري در آيات و روايات اظهار داشت: منابع طبيعي موضوع مهمي است كه در قرآن 1000 بار از اين موضوع سخن به بيان آمده و ائمه اطهار(ع) نيز به اين امر مهم توجه داشتهاند.
وي به جايگاه منابع طبيعي در قانون اشاره كرد و افزود: سه اصل مهم قانون اساسي به اين موضوع اختصاص دارد كه نشان از اهميت منابع طبيعي در كشور ما دارد.
مديركل اداره منابع طبيعي و آبخيزداري استان همدان به مزاياي درخت اشاره كرد و ابراز داشت: كاشت درخت و ايجاد فضاي سبز موجب توليد اكسيژن، از بين رفتن گازهاي سمي، جلوگيري از فرسايش آب و خاك و... ميشود.
وي سرانه فضاي سبز را در جهان 8 هزار متر مربع، در كشور يك هزار و 700 متر مربع و در استان همدان نيز 200 متر مربع عنوان كرد و گفت: در برنامه پنجم توسعه طي 10 سال و طبق دستور رئيس جمهور در نظر داريم كه 5 ميليون و 600 هزار هكتار فضاي سبز در كشور ايجاد كنيم كه در اين مدت در هر سال بايد بيش از 500 هزار هكتار فضاي سبز در كشور ايجاد شود.
همتي خواستار مشاركت مردم در ايجاد فضاي سبز شد و افزود: اگر مردم، بهرهبرداران و روستاييان در ايجاد فضاي سبز و صرفهجويي در خاك و آب ما را ياري نكنند نميتوانيم به اهدافمان برسيم.
وي ميانگين جنگل و فضاي سبز در استان همدان را براي هر نفر 200 متر مربع عنوان كرد و ابراز داشت: در برنامه پنج ساله در نظر داريم اين رقم به 250 متر مربع برسد.
مديركل اداره منابع طبيعي و آبخيزداري استان همدان اضافه كرد: حدود 44 هزار هكتار جنگل در استان همدان وجود دارد كه شامل جنگلهاي طبيعي، اراضي جنگلي و جنگلهاي دستكاشت است.
رئيس دانشكده منابع طبيعي و محيط زيست ملاير نيز با بيان اينكه هر روز به بيابانهاي كشور اضافه ميشود، افزود: وظيفه ما بيابانزدايي و ايجاد فضاي سبز در كشور است و بايد بيابانها را به جنگل تبديل كنيم.
عليرضا ايلدرومي با استناد به سخن مقام معظم رهبري در مورد اينكه منابع طبيعي بايد به معارف عمومي تبديل شود، ابراز داشت: اداره منابع طبيعي بايد از استعدادهاي بالفعل و بالقوه دانشجويان در راستاي رسيدن به اهداف بالاتر استفاده كند و بايد مشكل اساسي ارتباط دانشگاهها با دستگاههاي اجرايي حل شود.
وي خواستار عملي شدن يافتهها و تحقيقات دانشجويان در كشور و پيگيري جدي مشكلات و معضلات در اين راستا شد.
رئيس دانشكده منابع طبيعي و محيط زيست ملاير از وجود يك هزار و 400 دانشجو در دانشكده منابع طبيعي ملاير در دانشگاه ملاير در پنج رشته خبر داد و ابراز داشت: اين دانشكده يكي از دانشكدههاي مهم غرب كشور در منابع طبيعي است.
رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان ملاير نيز استفاده منطقي و اصولي همراه با توسعه پايدار را خواستار شد و افزود: در دولت نهم و دهم توجه خاصي به منابع طبيعي شده است و متولي اصلي در منابع طبيعي مردم هستند كه بايد در اين راستا ما را كمك كنند.
عليمروت اميري فرهنگسازي در مورد نگهداري از منابع طبيعي كشور را بسيار مهم عنوان كرد و ابراز داشت: اين فرهنگ بايد از كودكستانها و مدارس شروع شود تا آينده با مشكلي مواجه نشويم.
وي از توليد 400 هزار اصله نهال در نهالستان قدس ملاير در سال جاري خبر داد و افزود: توسعه جنگل و حفظ جنگلهاي موجود از اولويتهاي منابع طبيعي در ملاير است و در سال جاري نيز در اين راستا اقدامات خوبي انجام شده است.
رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري ملاير يكي از اهداف منابع طبيعي ملاير را زراعت چوب خواند و ابراز داشت: 190 هكتار در حال اجراست كه 154 هكتار در بخش يارانه و 36 هكتار نيز از تسهيلات بانكي در سال 89 بوده است.
وي از 13 مورد اطفاء حريق طي سال جاري در جنگلها و مراتع ملاير خبر داد و افزود: هدف ما حفظ منابع طبيعي ملاير است.
در پايان از 31 كارمند، مرتعدار، هميار طبيعيت، محافظ افتخاري جنگل و دانشجويان برتر در زمينه منابع طبيعي ملاير تجليل شد.
همچنين اسناد 6 هزار و 300 هكتار مرتع نيز به هشت نفر واگذار شد.