مربای توت فرنگی
چهارشنبه 16 دی 1388 3:25 PM
این روزها اغلب خانمهای خانهدار مشغول درست كردن انواع و اقسام مرباها از میوههای فصل هستند كه مربای توتفرنگی در رأس همه آنها قرار دارد.
همان قدر كه توت فرنگی به صورت خام، لذیذ و خوشمزه است، مربا، مارمالاد و شربت آن نیز طرفداران بسیاری دارد.
مربای توت فرنگی
مواد لازم
- توت فرنگی ریز و سفت و رسیده یك كیلوگرم
- شكر یك كیلوگرم
- وانیل یك قاشق چایخوری (در صورت تمایل)
طرز تهیه
رایجترین روش برای درست كردن مربای توت فرنگی به شرح زیر است:
پس از آنكه دم توتفرنگیها را جدا كردید و آنها را خوب شستید، توتفرنگیها را داخل قابلمهای كه بهتر است لعابی باشد بریزید، لابهلای آنها شكر بپاشید و حدود 8 الی 9 ساعت بگذارید تا توتفرنگیها به اصطلاح آب بیندازند. سپس قابلمه را روی شعله زیاد اجاق گاز قرار دهید. هنگام جوشیدن، كفی روی سطح مربا ایجاد میشود كه بهتر است آن را یكی دوبار بگیرید. در صورتی كه مایل هستید طعم وانیل نیز در مربای شما باشد حالا هنگام اضافه كردن وانیل است. وقتی كه شربت مربا قوام آمد، قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید. برای آماده شدن مربای توتفرنگی، به حدود نیمساعت زمان نیاز است؛ هر چه این مدت طولانیتر شود، مربا تیرهرنگتر میشود.
شربت توت فرنگی: در صورتی كه میخواهید از شربت مربا نیز به صورت جداگانه استفاده كنید، پیش از پخت كامل توت فرنگیها، مقدار زیادی از آب آن را به داخل ظرف دیگری منتقل كنید و سپس با اضافه كردن مقدار نیم كیلوگرم شكر به توتفرنگیهای داخل قابلمه، حرارت دادن را برای چند دقیقه دیگر ادامه دهید تا شربتی كه بعد از اضافه كردن شكر حاصل شده نیز قوام بیاید.
نكته: در چنین شرایطی مدت زمان نیمساعته برای پخت كامل توت فرنگی باید كم شود زیرا در غیر این صورت توت فرنگیها در مرحله دوم حرارت دیدن، له میشوند یا تغییر رنگ میدهند.
نوعی دیگر
برخی خانمها مربای توت فرنگی را به روش دیگری طبخ میكنند. در این روش پس از شستوشوی توت فرنگیها، مقداری شكر را در یك لیوان آب بریزید و روی شعله اجاق بگذارید تا بجوشد. در مدت زمان جوشیدن آب و شكر، كف روی آب را بگیرید. پس از آنكه شربت غلیظ شد، پیش از قوام آمدن، توت فرنگیها را به آرامی داخل شربت بریزید و بگذارید روی شعله اجاق گاز چند دقیقه بجوشند تا پخته شوند. به همین راحتی مربای شما آماده میشود.
مارمالاد توت فرنگی
مواد لازم
- توت فرنگی یك كیلوگرم
- شكر نیم كیلوگرم
- ژلاتین 3 ورق
طرز تهیه
ابتدا توت فرنگیها را شسته و دم و برگهای آنها را جدا كنید؛ سپس با استفاده از رنده همه آنها را در كاسهای رنده كنید. شكر را روی توت فرنگی رنده شده بریزید و به مدت 2 الی 3 ساعت صبر كنید.مخلوط توت فرنگی و شكر را همراه آب آن به داخل قابلمهای منتقل كنید و روی شعله زیاد اجاق گاز قرار دهید تا آب آن به جوش آید. سپس حرارت را كم كنید و بگذارید تا مایه، پخته و غلیظ شود. ورقهای ژلاتین را در كمی آب جوش حل كرده و به مایه اضافه كرده و با هم مخلوط كنید. بعد از چند جوش، مایه را از روی حرارت بردارید.