پوره سیب زمینی با سیر و رزماری
چهارشنبه 16 دی 1388 2:31 PM
پوره سيبزميني غذاي سادهاي است كه زود هم حاضر ميشود و ميتوان آن را كنار مرغ، گوشت، ماهي و انواع خوراكها سرو كرد.
مواد مورد نياز: (براي 2 تا 4 نفر)
2 كله سير
يك كيلوكرم سيبزميني
يك فنجان پياز خرد شده
دو قاشق غذاخوري سرخالي ماست كم چرب
يك قاشق چايخوري رزماري خشك كرده، ريز شده
نصف قاشق چايخوري نمك
يك چهارم قاشق چايخوري فلفل
دستور كار:
فر را تا درجه 350 درجه فارنهايت (176 درجه سانتيگراد) گرم كنيد. پوسته بيروني كله سير را جدا كنيد. (حبهها را پوست نكيند و از هم جدا نكنيد.)
هر كله را جداگانه در كاغذ آلومينيومي بپيچيد و در فر با همان درجه حرارت 350 درجه فارنهايت به مدت يك ساعت بگذاريد بپزد. 10 دقيقه صبر كنيد تا خنك شود. حبهها را از هم جدا كنيد. آنها را فشار دهيد تا عصاره سير از آن جدا شود. پوسته را بيرون بياندازيد و عصاره را نگه داريد.
پوست سيبزمينيها و پياز را جدا كنيد و آنها را در قابلمه بريزيد. روي آن آب اضافه كنيد. زير قابلمه را روشن كنيد تا آب به جوش بيايد. در ظرف را بگذاريد، حرارت را كم كنيد و بگذاريد تا سيبزمينيها بپزند. (بسته به نوع سيبزميني حدود 15 دقيقه زمان ميبرد.)
آبكش را روي يك كاسه قرار دهيد. يك چهارم از آب مواد داخل قابلمه را پس از آبكش كردن نگه داريد. سيبزميني را با عصاره سير و آن يك چهارم آب درون قابلمه و مواد باقي مانده مخلوط كنيد و در همزن بريزيد.
غذاي شما آماده است. ميتوانيد آن را در كنار خوراكهاي مختلف يا حتي به عنوان غذايي جدا روي سفره قرار دهيد.
ارزش غذايي
كالري: 93؛ كلسترول: 0 ميليگرم؛ فيبر: 2 گرم؛ چربي: 0 گرم؛ سديم: 230ميليگرم؛ كربوهيدرات: 21 گرم؛ پروتئين: 3 گرم؛ درصد كلسيم كربوهيدراتها: 90 درصد.