آدامس راهي براي كاهش وزن؟
در جهان امروز چاقي به يكي از مشكلات جدي تبديل شده است و براي همين هر روز يك روش جديد براي كاهش وزن پيشنهاد مي شود. يكي از كم خرج ترين اين راه ها ورزش و به عبارتي سوزاندن انرژي بدن و از دست دادن كالري به اين طريق است و يكي از جديدترين و در نوع خود عجيب ترين ورزش هايي كه به كاهش وزن منجر مي شود، ورزش فك و به عبارتي، آدامس جويدن است!
گروهي از محققان دريافته اند كه جويدن آدامس بدون كالري (بدون قند) موجب مصرف كالري و در نتيجه كاهش وزن مي شود. در اين تحقيق كه بر روي تعدادي فرد داوطلب انجام شده است. از آنها خواسته شد تا آدامسي را بجوند و در اين حال ميزان انرژي مصرفي آنها به كمك يك ماسك مخصوص و بررسي تنفس آنها قبل، در حين و بعد از جويدن آدامس اندازه گيري شد.
نتيجه حاصله اين بود كه هر 1 ساعت آدامس جويدن، 11 كالري انرژي مصرف مي كند. به عبارتي اگر كسي در تمام روزهاي سال به محض بيدارشدن از خواب شروع به آدامس جويدن كند و تا قبل از خوابيدن همچنان به جويدن ادامه دهد، پس از يك سال 5/5 كيلوگرم وزن كم خواهد كرد.
اين روش، به نظر راه خوبي براي كاهش وزن است. اين طور نيست؟ اما جويدن مداوم آدامس آن هم هر روز سال و تمام طول روز براي مفصل فك انسان بسيار مضر است و باعث آسيب هاي جدي به سيستم فكي مي شود. قبل از آنكه تصميم بگيريد با اين روش لاغر شويد، در اين اطراف به دنبال مطلب مربوط به آدامس و فك بگرديد و آن را به دقت بخوانيدارضا مي كند. بزرگسالان هم از جويدن آدامس لذت مي برند، احساس تازگي مي كنند و استفاده از آدامس را راه مناسبي براي خوشبوشدن دهان مي دانند. در مقابل، بعضي ها هم هستند كه آدامس جويدن را سبك و حتي يك كار غيربهداشتي مي دانند. واقعا آدامس چقدر مي تواند مفيد يا مضر باشد؟
آدامس دارچيني براي دهان هاي بدبو
يكي از معضلات بشر در طول تاريخ، بوي بددهان بوده است! بوي بد دهان دلايل مختلفي دارد كه بيماري هاي عمومي مثل سينوزيت، بيماري هاي دهان و دندان و مشكلات لثه از اين دلايل هستند. اما يكي ديگر از دلايلي كه موجب ايجاد بوي ناخوشايند در دهان مي شود استفاده از بعضي از خوراكي ها مثل سيروپياز است. برخي از باكتري هاي مقيم در محيط دهان طي واكنش با اين نوع مواد، فرآورده اي به نام سولفيد هيدروژن توليد مي كنند كه بسيار بد بوست. محققان دريافته اند كه گونه هايي از روغن هاي گياهي، مي توانند با از بين بودن اين باكتري ها، بوي بد دهان ناشي از خوراكي ها را تا حد زيادي كاهش دهند. يكي از مهم ترين گونه هاي اين فرآورده هاي گياهي، دارچين است.
در پژوهشي كه بر روي تعدادي از افراد داوطلب به عمل آمد، به طور اتفاقي بين آنها 3 گروه آدامس تقسيم شد. (هيچ كدام از افراد از نوع آدامسي كه دريافت مي كردند اطلاعي نداشتند.) يك گروه آدامس دارچيني، گروه دوم آدامس با طعم هاي ميوه اي و گروه سوم، آدامس هاي بدون طعم دريافت كردند و از آنها خواسته شد كه آدامس ها را به مدت 20 دقيقه و به طور مرتب بجوند. محققان نمونه هايي از بزاق اين افراد را قبل و بعد از استفاده از آدامس برداشت كرده و ميزان باكتري هاي موجود در آن را اندازه گيري كردند.
نتيجه جالب بود، در افرادي كه از آدامس با عصاره دارچين استفاده كرده بودند، ميزان باكتري هاي موجود در بزاق كه بوي بد دهان ايجاد مي كند به نصف كاهش پيدا كرده بود. آدامس هاي ديگر با طعم هاي گياهي غير از دارچين هم باكتري هاي توليدكننده سولفيد هيدروژن را تا 24 درصد كاهش داده بودند.
دست آخر اينكه، اگر از طرفداران پر و پا قرص سير و پياز هستيد و در ضمن دوست داريد دوستانتان را همچنان در كنار خود داشته باشيد، داشتن يك آدامس دارچيني در كيفتان را فراموش نكنيد.