0

همه چیز در مورد آدامس

 
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:همه چیز در مورد آدامس
یک شنبه 13 دی 1388  9:34 AM

بچه جان آدامست را قورت نده!




در فرنگ، مادران عادت كرده اند به كودكانشان بگو يند: ''اگر آدامست را قورت بدهي، 7 سال در شكمت مي ماند و شكمت حسابي باد مي كند'' همه ما از اينكه خودمان يا فرزندمان آدامسي را قورت بدهد نگرانيم و نمي دانيم كه بر سر اين آدامس چه مي آيد اما واقعيت اين است كه اغلب مواقع اتفاق خيلي بدي نخواهد افتاد.
مواد تشكيل دهنده آدامس عبارتند از: صمغ اوليه آدامس، نگهدارنده ها، طعم دهنده ها و شيرين كننده ها. بدن شيرين كننده ها را جذب مي كند و اگر آدامس از نوع داراي قند باشد مقدار زيادي كالري به بدن شما اضافه مي شود. اما قسمت رزيني يا صمغ آدامس قابل شكستن توسط سيستم گوارش نيست و دفع مي شود. در واقع پايان سفر يك آدامس بلعيده شده اغلب به توالت مي رسد و نه جاي ديگر!
اما بلعيدن آدامس گاهي اوقات ممكن است خطرناك باشد.
مثلا اگر توده بسيار بزرگي از آدامس(شامل چند آدامس به هم چسبيده) بلعيده شود و يا آدامس هاي زيادي با فواصل زماني كوتاه و پشت سر هم بلعيده شوند، مي توانند دستگاه گوارش را مسدود كنند. از طرفي اگر جسم خارجي غيرقابل جذبي داخل آدامس قرار داشته باشد كه از آن توده بزرگي بسازد، امكان انسداد دستگاه گوارش افزايش پيدا مي كند. گزارش هاي از انسداد دستگاه گوارش كودكان توسط آدامس وجود داشته است. يكي از موارد مربوط به پسربچه 4 ساله اي بوده است كه عادت داشته است روزانه تا حدود 7 آدامس را بجود و سپس آنها را قورت دهد. اين كودك با شكايت از يبوست به پزشك مراجعه كرد و پس از معاينات و بررسي ها، علت يبوست، انسداد ايجاد شده توسط آدامس تشخيص داده شد.
مورد دوم هم مربوط به كودكي 1 ساله است كه به علت اختلال در بلع و سرفه به پزشك مراجعه كرده بود پس از بررسي و درمان، 4 سكه پوشيده شده در يك غلاف آدامسي از مري كودك خارج شد!
با وجود اين وقايع، مي توان نتيجه گرفت كه شايد دادن آدامس به بچه ها خطرناك باشد. در واقعي توصيه مي شود تا زماني كه مفهوم اين بلعيدن را به طور كامل درك نمي كنند يعني تا سن 5 سالگي، نبايد به آنها اجازه جويدن آدامس داده شود.
از طرف ديگر، بايد مراقب نوع آدامسي كه به كودكانتان مي دهيد باشيد و بر مصرف آنها نظارت كنيد. شما مي توانيد آدامس هاي بدون قند )sugar-free( براي كودكانتان تهيه كنيد تا از پوسيدگي دندان در امان باشند اما اجازه مصرف بيش از يك يا دو آدامس را به آنها ندهيد زيرا ممكن است آنها را دچار اسهال كند.
مراقب فرزندان بزرگ تر خود هم باشيد و به آنها آموزش دهيد كه به خواهر و برادر زير 5 سال خود، آدامس تعارف نكنند. به فرزندان خود آموزش دهيد كه آدامس براي جويدن است نه قورت دادن. از كودكاني كه تازه آدامس جويدن را شروع كرده اند بخواهيد پس از خسته شدن از آدامسشان، لاشه آدامس را به شما تحويل دهند تا بار ديگر بتوانند از شما آدامس جديد بخواهند!


فك هايي كه آلودگي صوتي ايجاد مي كنند




مفصل گيجگاهي فكي، مفصلي است كه استخوان فك پايين را به جمجمه مرتبط مي كند. اين مفصل يكي از پركارترين مفاصل بدن است زيرا هر بار كه مي جويم، حرف مي زنيم، خوراكي را گاز مي زنيم و يا چيزي مي بلعيم اين مفصل را به كار مي اندازيم. اين مفصل شايد به دليل پركاري آن در معرض آسيب زيادي قرار دارد. آسيب هاي وارده به مفاصل فك غالبا به دو دليل عمده اتفاق مي افتند: استفاده بيش از از حد از مفصل و يا استفاده از يك طرف دهان براي جويدن. افرادي كه در هنگام خواب دندان قروچه مي كنند و يا در هنگام عصبانيت و ناراحتي دندان هاي خود را به روي هم مي سايند، فشار زيادي به مفصل فك خود وارد مي كنند. اين افراد اغلب هنگام وارد كردن اين فشارها به دندان هاي خود، به عمل خود آگاهي ندارند و ميزان فشاري كه به سيستم فكي آنها وارد مي شود، زياد است.
جويدن يك طرفه نيز فشار زيادي بر روي مفصل سمت فعال وارد مي كند. جويدن آدامس، كه اغلب نيز به صورت عادتي و يك طرفه انجام مي شود نمونه خوبي بر اين فشارهاست. جويدن آدامس به بسياري از افراد آرامش مي دهد، استرس هاي دروني آنها را تخليه مي كند و باعث مي شود تا احساس آرامش كنند. اما اگر جويدن آدامس به صورت عادت درآيد و شخص آدامس را دائما و با فشار زياد بجود، مفصل فكي خود را در معرض آسيب جدي قرار داده است. جويدن دائم آدامس باعث مي شود تا عضلات فكي دچار خستگي، اسپاسم و يا درد شديد شوند. از طرفي درگيري مفصل فكي در اين ماجرا گاه موجب دردهاي شديدي حتي در ناحيه سر و گردن خواهد شد كه تشخيص علت درد را مشكل مي كند.
اگر شما دچار اضطراب، خستگي و يا استرس هستيد كه به خاطر آن آدامس مي جويد، خود را در يك سيكل بسته خواهيد انداخت چرا كه هرچه استرس شما بيشتر باشد، آدامس را با قدرت بيشتري خواهيد جويد و به دنبال آن عضلات فكي شما خسته مي شوند و شما براي رفع آن خستگي به طور ناخودآگاه، فشار جويدن خود را افزايش مي دهيد و خود را در خطر ابتلا به مشكلات مفصل فكي و درد قرار خواهيد داد.
جويدن آدامس، در كوتاه مدت و براي كاهش اضطراب هاي مقطعي راه مناسبي است اما اگر جويدن آن به صورت دائم درآيد و از آن به صورت مداوم و طولاني مدت استفاده شود، مشكل ساز خواهد بود. روش هايي نظير انجام فعاليت هاي بدني، ورزش هاي با توپ و تكنيك هاي تمركز و كاهش اضطراب، جايگزين هاي خوبي براي جويدن مداوم آدامس هستند.
اگر شما از گروه آدامس جوندگان حرفه اي هستيد كه مفصل فكي شما دچار درد و يا سر و صدا به هنگام حركت شده است، قبل از رفتن نزد پزشك از اين روش ها استفاده كنيد: آدامس جويدن را كنار بگذاريد، غذاهاي سفت و چسبناك نخوريد و از ساييدن دندان هايتان به هم خودداري كنيد، فك پايين خود را هم به اين صورت ورزش دهيد: فك پايين خود را جلو آورده و جلوي فك بالا قرار دهيد و سپس به جاي قبلي برگردانيد. اين حركت را چند بار در روز تكرار كنيد. استفاده از كمپرس گرم نيم ساعته، دوبار در روز نيز موِثر است.
اگر با اجراي اين روش ها، پس از حدود 3 هفته درد مفصلي همچنان وجود داشت، به دندان پزشك مراجعه كنيد.
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها