تشریح وضعیت اینترنت در ۱۰ روز اخیر
دوشنبه 9 اسفند 1389 4:22 PM
تشریح وضعیت اینترنت در ۱۰ روز اخیر حسن کریمی در گفتوگو با مهر با اشاره به افزایش میزان ترافیک وارده به شبکه اینترنت کشور گفت: کل پهنای باند شبکه اینترنت ۱۵۷ لینک STM۱ بود که با توسعه انجام شده و افزایش ۱۶ لینک STM۱ به این شبکه در حال حاضر ظرفیت اینترنت شبکه بین الملل کشور به ۱۷۳ لینک STM۱ رسیده است.
وی STM۱ را واحد سنجش ظرفیت پهنای باند اعلام کرد و با بیان اینکه هر STM۱ معادل ۱۵۵ مگابیت بر ثانیه است اضافه کرد: اگرچه افزایش ظرفیت پهنای باند به معنای افزایش سرعت شبکه اینترنت است اما این الزما به این معنی نیست که مشترکی که تاکنون از اینترنت استفاده می کرده سرعت بیشتری را احساس کند.
کریمی با بیان اینکه شرکت ارتباطات زیرساخت مستقیما با کاربران نهایی ارتباطی نداشته و کاربران با یک واسطه تحت عنوان شرکتهای اینترنتی به زیرساخت وصل میشوند تاکید کرد: اینکه کاربران با چه سرعتی اینترنت دریافت میکنند باید از سوی توزیع کنندگان پهنای باند به آن پاسخ داده شود چرا که افزایش ظرفیت پهنای باند مستقیما به سرعت اشتراک کاربر مربوط نمیشود.
مدیرکل مهندسی عملیات و هماهنگی شبکه دیتای شرکت ارتباطات زیرساخت افزایش ظرفیت ایجاد شده در کشور را به دلیل تامین درخواست افزایش پهنای باند از سوی متقاضیان و شرکتهای توزیع کننده اعلام کرد و در مورد میزان استفاده از ظرفیت پهنای باند کشور گفت: ظرفیت ۱۵۷ لینک STM۱ به طور کامل استفاده شده بود به همین دلیل برای تامین درخواست های جدید شرکت های توزیع کننده ترافیک اینترنت افزایش ظرفیت پهنای باند در دستور کار قرار گرفت.
این مقام مسئول در شرکت ارتباطات زیرساخت در مورد کند شدن و اختلال سرعت اینترنت طی هفتههای اخیر به مهر گفت: در این دو هفته اخیر یک هجمهای انجام شده که سرعت اینترنت پایین آمده و شرکت ارتباطات زیرساخت باید پاسخگو باشد. اما باید گفت که اینترنت فقط به یک نقطه یا یک شرکت محدود نمیشود که بخواهیم همه مشکلات را از این سمت بدانیم.
وی با تاکید بر اینکه در دو سه هفته اخیر هیچگونه اتفاق غیرعادی در شبکه اینترنت کشور نداشتیم که بگوییم سرعت اینترنت به این دلیل کاهش پیدا کرده است اضافه کرد: این بحثی که مطرح شده باید از سوی شرکتهای اینترنتی که از زیرساخت ترافیک میگیرند و به کاربران توزیع میکنند پاسخ داده شود.
کریمی با اشاره به ضریب توزیع پهنای باند - ضریب شرینگ - گفت: کندی سرعت اینترنت ممکن است مربوط به واگذاریهای بیش از اندازه از مسیر یک پهنای باند باشد که شرکتها در ارائه به کاربران انجام میدهند. به این ترتیب اگر مشترکان بخواهند به صورت همزمان به شبکه متصل شوند احتمال اینکه سرعت کاهش پیدا کند وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: میزان توزیع پهنای باند اگر از استاندارد ضریب شیرینگ بیشتر باشد ممکن است در برخی ساعات پیک ترافیک برای کاربرانی که به طور همزمان از آن پهنای باند استفاده میکنند کندی سرعت به وجود آورد که این موضوع مربوط به سرویس دهنده است و به شرکت ارتباطات زیرساخت مربوط نمیشود.
مدیرکل مهندسی عملیات و هماهنگی شبکه دیتای شرکت ارتباطات زیرساخت این نحوه تقسیم پهنای باند از سوی شرکتهای اینترنتی را عامل اصلی و تعیین کننده سرعت اینترنت دانست که از سوی رسانهها مورد توجه قرار نمیگیرد و ادامه داد: باید در میزان سرعت اینترنت ضریب شرینگ شرکتهایی که به کاربر نهایی سرویس میدهند بررسی شود.
کریمی همچنین از برنامه توسعهای برای افزایش ظرفیت پهنای باند کشور خبر داد و با بیان اینکه به زودی ۲۴ لینک STM۱ نیز به ظرفیت شبکه افزوده میشود به مهر گفت: با این میزان ظرفیت، شبکه اینترنت همیشه در حال کار است مگر اینکه دچار قطعی غیرمترقبهای شویم که در آن صورت اطلاعرسانی میشود مانند قطعی اوایل امسال که کل دنیا را شامل شده بود.
وی تاکید کرد که استاندارد ضریب شرینگ به نوع سرویسهایی که اپراتورها ارائه میدهند بستگی دارد و در کشورهای اروپایی که سرویسهای متنوعی را روی شبکه اینترنت ارائه میدهند به دلیل تفاوت در ارتباط این ضریب متفاوت است.
این مقام مسئول تصریح کرد: اگر توزیع پهنای باند شرکتهای اینترنتی برای کاربران نهایی که همه به صورت همزمان از این سرویس استفاده میکنند درست صورت گیرد نسبت آن میزان استفاده از پهنای باند یک به هشت خواهد بود.
کریمی افزود: اینکه با چه نسبتی پهنای باند به کاربران تخصیص داده میشود و نظارت بر حقوق مشترکان در حیطه وظایف سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است و به شرکت ارتباطات زیرساخت مربوط نمیشود.
وی از افزایش ظرفیت و تنوع تعداد سرویسهای قابل ارائه روی شبکه اینترنت خبرداد و گفت: این سرویسها به زودی اعلام میشود.
مشکل اینجاست که
http://www.rasekhoon.net/Forum/ForumShow-116-1.aspx
ما جراتش را نداریم.
زندگی پر از اتنخاب است