عيد فطر چه روزي است؟
جمعه 6 اسفند 1389 12:51 AM
((و القمر قدرناه منازل حتي كالعرجون القديم)) موضوع رويت هلال در كشورهاي اسلامي از مسائل مهمي است كه در شئونات زندگي مردم تاءثير بسزايي دارد و از ديرباز مورد توجه منجمين و توده مردم بوده است. تعيين ماه قمري مبني بر رويت هلال است و ناظران و شاهدان در آغاز هر ماه تلاش مي كنند تا هلال را رصد نمايند ولي ديدن هلال در اولين شب، پس از خارج شدن از محاق كار دشواري است. ماه شب اول به صورت هلال باريكي در غرب آسمان در نزديكي افق براي مدت كوتاهي نمايان مي شود و رؤ يت پذيري آن به شرايط متعددي بستگي دارد. گرچه ماه، تقريبا 5/29 روز يكبار به دور زمين گردش مي كند ولي به خاطر پيچيدگيهاي مدار آن، تعيين دقيق زمان ظاهر شدن اولين هلال در آسمان مشكل است، علاوه بر آن ممكن است وجود غبار، ابر يا محدود بودن افق ناظر سبب شود تا راصدين نتوانند هلال را رويت نمايند. ماههاي قمري به اين جهت مورد توجه هستند كه بسياري از اعمال عبادي همچون روزه، حج و... با رويت ارتباط تام دارند و سخن خداوند متعال بر اين نكته اشاره دارد: ((يسئلونك عن الاهله قل هي مواقيت للناس و الحج)) ((اي پيامبر چون از تو درباره كيفيت هلال ماه پرسش كنند، بگو اين اشكال مختلف ماه براي تنظيم اوقات مردم و براي حج است. |
||
|
برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوستاش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من میخواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.