سیب زمینى سرخ شده و خطر ابتلا به دیابت
پنج شنبه 3 دی 1388 10:33 AM
مصرف بیش از حد سیب زمینى سرخ شده، خطر ابتلا به بیمارى دیابت نوع دوم را افزایش مى دهد. این موضوع در مورد خانم هاى چاق بیشتر صادق است. با وجود اینکه سیب زمینى مزایاى فراوانى به همراه دارد، اما داراى ماده اى به نام (GI) یا «گلى سمیک» است که باعث افزایش شدید و سریع قند خون مى شود. این قندها پس از مدتى به سلول هاى پانکراس (که هورمون انسولین تولید مى کنند) آسیب مى رساند. پزشکان مى گویند: خطر ابتلا به بیمارى دیابت نوع دوم، در زنانى که مقدار زیادى سیب زمینى سرخ شده مصرف مى کنند، ۲۱ درصد بیش از بقیه افراد است. غلات، سبزیجات غنى از فیبر، میوه ها و مرکبات داراى مقدار کمترى (GI) هستند، بنابراین مى توانند بهترین جایگزین براى سیب زمینى باشند چون خطر ابتلا به دیابت را نیز کاهش مى دهند.