0

كتابت قرآن به خط شكسته‌نستعليق

samsam
samsam
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 50672

كتابت قرآن به خط شكسته‌نستعليق
سه شنبه 1 دی 1388  1:10 PM

سيد اصغر موسويان، كاتب قرآن در گفت‌وگو با خبرنگار آيين و انديشه فارس، گفت: قرآن به خط شكسته نستعليق نهمين قرآن كتابت من است. پيش از اين قرآن را به خط‌هاي ثلث، نسخ، نستعليق با قلم و مركب نگارش كرده بودم و اين بار براي كتابت قرآن از خودكار استفاده كرده‌ام.
وي افزود: متن اين قرآن و اعراب با خودكار مشكي كتابت شده و براي نوشتن شماره آيات از خودكارهاي رنگي استفاده كرده‌ام.
موسويان ادامه داد: قرآن كتابت شده با خط شكسته نستعليق به‌راحتي قابل خواندن است و كلمات طوري نگارش نشده‌اند كه نتوان آنها را قرائت كرد.
موسويان در خصوص سابقه كتابت قرآن گفت: پيش از اين قرآن دوخطي را كتابت كرده بودم كه تركيبي از خطوط ثلت و نسخ در بالاي صفحات و خط نستعليق در پايين صفحات بود. اين قرآن را در قم خدمت برخي از مراجع مانند مكارم‌ شيرازي، نوري ‌همداني، صافي، حسيني ‌شيرازي و علوي‌ بروجردي بردم كه همگي‌ آنها آن را تأييد كردند.
موسويان افزود: از 9 قرآني كه كتابت كرده‌ام، 6 جلد را به مقام معظم رهبري اهدا كردم كه ايشان نيز آنها را به آستان قدس رضوي اهدا كردند. يكي از آنها را به آستان حضرت معصومه (س) اهدا كرده‌ام و قصد دارم قرآني را كه به خط شكسته‌نستعليق كتابت كرده‌ام، به كعبه اهدا كنم.
وي درباره دليل اين تصميم خود گفت: اعراب در نگارش خطوط ثلث و نسخ برترند، اما در خط شكسته‌نستعليق ضعف‌هاي بسياري دارند و جاي يك قرآن با اين خط در حرم امن الهي خاليست.
موسويان ادامه داد: از آنجايي كه قرآن‌هايي كه كتابت مي‌كنم به مرحله چاپ نمي‌رسند، مشكلي با سازمان دارالقران و مركز طبع و نشر قرآن جمهوري اسلامي ايران پيدا نخواهم كرد و همانطور كه گفتم، چون خط شكسته‌نستعليقي كه استفاده كرده‌ام قابل قرائت است، مخالفتي با معرفي آن نخواهد شد.
موسويان در پايان گفت: طبق مطالعاتي كه داشتم، تنها «طاهر خوشنويس» قرآن را به 14 خظ كتابت كرده است و من نيز به نيت 14 تن قصد تكرار كار وي را دارم كه تا كنون 9 بار قرآن را به خطوط مختلف نوشته‌ام.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها