پاسخ به:تایپو گرافی
یک شنبه 20 اردیبهشت 1388 9:02 AM
مدرسه باهاوس
در سال 1919 یعنی بعد از جنگ جهانی اول والتر گروپیوس معمار در شهر ویمار (Weimer ) آلمان مدرسه نام آشنای باهاوس را تاسیس کرد.
نوشته: فروزان خیری
کلمه باهاوس در زبان آلمانی به معنی ساختمان خانه می باشد. این بنا در اصل مدرسه طراحی و معماری بود و در ابتدا آموزش طراحی گرافیک را در برنامه خود نداشت.
لو گوی مدرسه باهاوس
آلمان آن زمان که در گیر مسائل سیاسی و به هم ریختگی اوضاع بود بر همه زندگی جاری تأثیر گذاشته بود و مسلم است که مدرسه باهاوس نیز از این آشفتگی بی نصیب نبود تا جایی که به علت مشکلات به وجود آمده درسال 1925 به دسائو انتقال یافت و سال بعد در ساختمانی مستقر شد که گروپیوس شخصاً آنرا طراحی کرده بود.
منبع: انجمن گرافیکسولوژی http://forum.grafixology.ir//showthread.php?t=370
در این دوران موهولی ناگی و هربرت بایر به دلایل شخصی از مدرسه استعفا دادند و جای خود را به هانس مه یر معمار سوئیسی و یوست اشمیت دادند.
پلان ساختمان مدرسه باهاوس
تا دو سال به همین منوال گذشت و بعد از دو سال یعنی در سال 1930 مه یر، که مدیر مدرسه بود از سمت خود کناره گرفت و معمار آلمانی میس اندر روهه جانشین وی شد.
با وجود تلاش های بسیاری که میس اندرروهه برای نگهداری باهاوس انجام داد، به دلیل مشکلات سیاسی از طرف نازی ها مجبور به منتقل کردن مدرسه به کارخانه ای متروک در شهر برلین شد، اما بالاخره در آوریل 1933 نازی ها مدرسه را به تصرف خود درآوردند و تا مدتی از فعالیت مدرسه جلوگیری نمودند.
ساختمان مدرسه باهاوس
اولین آرم مدرسه باهاوس طرحی بود در قالب دایره با تصویری شبیه به انسان که روی دستهایش مثلثی راه راه را بالای سر خود نگه داشته. اما بعدها در سال 1924 این آرم عوض شد و یکی از کارمندان باهاوس به نام اسکار اشلمر طرحی در قالب دایره زد که نیم رخی از صورت انسان را نشان می داد.
ساختمان بسیار شبیه به موزه هنرهای زیبای تهران است
از دستاوردهای مهمی که در این مدرسه به آن بسیار اهمیت داده شده طراحی حروف نوین است در واقع حروف بدون سریف و استفاده از حروف کوچک در ابتدای جملات و اسامی ، از ویژگی های این دستاورد بود که باهاوس در سرلوحه کار خود قرار داده بود.
در این مدرسه معروف جهانی هنرمندانی بنام از جمله پل کله، یوهانس ایتن، واسیلی کاندینسکی و موهولی ناگی تدریس می کردند که هر کدام برای خود غولی در دنیای هنر می باشند.