0

حرف های هنری

saeedazimi
saeedazimi
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 688

پاسخ به:تایپو گرافی
یک شنبه 20 اردیبهشت 1388  9:00 AM

براي گرافيست شدن بايد بدانيم

اينقدر كتاب نخونده در حوزه گرافيك دارم كه تا بعد از عمرم هم خودم رو گرافيست نمي دونم و گرافيست نيستم اين مطالب يافته هايي است كه تو اين مدت به دست آوردم ،گرچه ناچيزه اما قصد دارم هر هفته اين مطالب رو ادامه بدم .از شما هم درخواست مي كنم نظراتتون رو در اين زمينه براي من از طريق ايميل سايت جي دي او ارسال كنيد و حتما از نظراتتون استفاده مي كنم.
ازتون خواهش مي كنم كه مبحث هاي جديد باز كنيد كتاب رفرنس بديد كندو كاو كنيد ،‌ من هم در كنار شما از اين مطالب استفاده مي كنم .
 براي گرافيست شدن اولين چيزي كه بايد بدونيد اين هست كه  افكارتون رو طبقه بندي كنيد و در مورد گرافيك اطلاعات كسب كنيد اين روزها متاسفانه همه پرچم  گرافيست بودن در دست دارند  و هر كسي تا كمي با كرل درا و فتو شاپ آشنا مي شه و از گزينه هايي مثل پاور كليپ هم مي تونه استفاده كنه ادعاي گرافيست شدن  ميكنه و وقتي كمي جلو ميره و به چند تا گالري گرافيك سر ميزنه تازه به خودش مياد كه گرافيك يعني چي بعد دوره مي گرده و شروع ميكنه به اين و اون گفتن كه آقا يه كتاب گرافيك به من معرفي كنيد و وقتي اساتيد نمي تونن كتاب مشخصي رو بهش معرفي كنن سر گردون ميشه.( گرافيك بخش هاي مختلفي داره كه با هم با اين مباحث آشنا مي شيم منتهي براي اينكه شما هميشه به سايت ما سري بزنيد اين سلسله مطالب رو بصورت سريالي در سايت منتشر ميكنم.)
سعي دارم در اين سلسله مطالب از اين آشفتگي در بيارمتون. و آغاز يك راه رو نشونتون بدم.
نمي دونم مي دونيد يا نه اما هر مبحث از گرافيك به طور كلي خودش يك كتاب هست و بايد به تدريج با مطالعه اين كتاب ها هر دوره روي يكي از مباحث تمرين كنيد و قوي بشيد.
تو اين حوزه كتاب هايي رو بهتون معرفي مي كنم كه طي هر دوره اي يكي از اين كتاب ها رو مطالعه و باتمرين هايي كه در اين كتاب ها هست چشم و دست و فهم گرافيكتون رو تقويت كنيد و اطلاعاتتون رو در اون زمينه خاص بالا ببريد.
1-سواد بصري
اولين و مهم ترين شناختي كه در زندگي كاري و روزمره  يك گرافيست مي تونه موثر و مفيد باشه بالا بردن سواد بصري هست اين سواد بصري معجزه مي كنه خوندن كتاب سواد بصري رو قبل از خوندن هركتاب و اقدام به هر كاري بهتون توصيه مي كنم ، مي دونيد اين كتاب به شما درست ديدن رو آموزش ميده بعضي ها اين سواد بصري رو به طور غريزي دارند و به بهترين نحو همه چيز رو ميبينن.يك مثال ساده ميزنم با يكي از همكارام براي روزنامه اطلاعات(مجله اطلاعات هفتگي) براي عكاسي به شهر ري رفتيم ،‌ سوژه هاي مختلفي رو ديديم و عكس تهيه كرديم
عكاسي كه همراه من بود از دانشجو هاي رشته عكاسي و از شاگردان ممتاز هم بود چند عكس تهيه كرديم و عكس هاي من چاپ شد و عكس هاي اون  شخص كار نشد، چرا ؟
به طور مثال از يك سوژه هر دوي ما عكس مي گرفتيم اما چطوري بود كه عكس هاي من كار مي شد و عكس هاي اون كار نميشد .
يك سوژه مشترك كه هر دوي ما از اون عكس گرفتيم. در بهبه ي انتخابات بوديم يك بچه فلج رو هر دوي ما در تايمي به اندازه 2 ثانيه ديدم  كه اون بچه فلج با مشقت زياد بدنش رو به داخل اين باكس هاي بزرگ زباله كه به تازگي در شهر تهران رايج شده بود مي كشوند و طوري حائل مي كرد كه دو تا پاش به سمت بالا بود و نيم تنه بالاييش رو به داخل زباله دان مي برد و پلاستيك . آهن جمع مي كرد ،‌ هر دوي ما از اين سوژه عكس گرفتيم اون همكار من به سوژه خيلي نزديك شد و عكس هاي حرفه اي از اين سوژه گرفت كه به زيبايي فلج بودن اون بچرو نشون مي داد اما من يك قدم به عقب رفتم و تير چراغ برقي رو كه در كنار اين باكس زباله بود كنار اون بچه گرفتم ، روي اون تير چراغ برق يه آگهي تبليغاتي بود كه روش نوشته شده بود، فقر زدايي ، عدالت و ...
سواد بصري به شما كمك مي كنه تا چشمتون رو هشيار كنيد ،‌ براي ديدن از مغز استفاده كنيد .
كساني كه سواد بصري بالا دارند در هر رشته اي موفق هستند مثلا عكاسي ،گرافيك،‌روزنامه نگاري ،نويسندگي با منطق و استدلال مي تونم بگم كه حتي در بيزنس و زندگي هم موفق تر هستند،‌ريز بيني ،‌نگاه موشكافانه ،‌قوت تجزيه و تحليل قوي همه و همه بعد از بالا بردن سواد بصري به سمت شما خواهند اومد.
كتاب هاي زيادي در اين زمينه نيست  اما كتابي رو كه من توصيه مي كنم از اون استفاده كنيد كه ماله انشارات سروش هست كتابي است به نام (مبادي سواد بصري ) عكس اين كتاب رو هم براتون مي زارم شما ميتونين از نمايندگي هاي انتشارات سروش اين كتاب رو پيدا كنيد.
تا چند روز ديگه مبحث جديدي رو در اين سايت باز مي كنم و اين مطلب رو (راه هاي مناسب براي گرافيست شدن ) رو ادامه خواهم داد.

به آینده امیدوار باش./
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها