پاسخ به:تایپو گرافی
یک شنبه 20 اردیبهشت 1388 8:58 AM
تصویرسازی روزنامه و مجله
تصویرسازی برای مقالات روزنامه و مجله از سه منظر متفاوت است. این سه تفاوت که بعضا ناشی از تفاوتهای رسانهای آنهاست در نوع نگاه و اجرای تصویرسازی قابل بررسی است.
تفاوت اول : از آنجایی که مخاطبان روزنامه نسبت به مجله عامتر هستند نوع تصویرسازی روزنامه هم بایستی به گونهای باشد که بتواند برای عامه مخاطبان قابل فهم و درک باشد. در مجله اینطور نیست و بسته به حیطه تخصصی مجله میتوان تصویرسازی را عمقیتر بیان کرد.
تفاوت دوم : در زمان برقراری ارتباط با مخاطب است. بدیهی است که در روزنامه با گیوتین 24 ساعته زمان روبرو هستیم و تصویرسازی مقالات آنهم باید در همین ظرف زمانی قابل درک باشد. برعکس در تصویرسازی مجله ، فرصت بیشتری داریم (یک هفته ، یک ماه ، یک فصل و ...) و چون زمان بیشتری داریم میتوانیم بیان تصویرسازانه را پوشیدهتر و پیچیدهتر نشان دهیم. به همین دلیل هم تصویرسازی نمیتواند پایه و اساس لیآوت صفحه روزنامه باشد و اینکه بالاخره در یک صفحه روزنامه ، فقط با یک مطلب روبرو نیستیم و ممکن است چند مقاله و یادداشت در کنار هم در یک صفحه لیآوت شوند. اما در مجله تصویرسازی ، اسکلت لیآوت را تشکیل میدهد یعنی براساس فراز و فرود و انرژیهای بصری تصویرسازی است که جای تیتر ، سوتیتر و متن را مشخص میکنیم. از آنجایی که در مجله ، مخاطب فرصت لازم برای برقراری ارتباط با تصویرسازی را دارد میتوانیم تصویرسازی را در سرتاسر صفحه پراکنده کنیم اما در روزنامه چنین نیست.
تفاوت سوم : به نوع چاپ و کاغذ برمیگردد. معمولا چاپ روزنامه بصورت رول و مجله بصورت شیث است. چاپ رول بدلیل سرعت بالا ، کیفیت پایینتری نسبت به چاپ شیت دارد و در عوض در چاپ شیت ، با سرعت کمتری روبرو هستیم. گرماژ کاغذ روزنامه هم معمولا کمتر از کاغذ مجله است. این تفاوت نوع چاپ و کاغذ باعث میشود در تصویرسازی روزنامه کمتر به سراغ رنگهای تیره و ترکیبی با درصد بالا برویم . نیز سعی میکنیم تصویرسازی بصورت نگاتیو روی زمینه تیره و پررنگ قرار نگیرد تا با مشکل پشتزنی روبرو نشویم.
البته در این باره جای بحث وجود دارد مخصوصا که این روزها با روزنامهها و مجلات خاص سروکار داریم ؛ روزنامههایی که روی کاغذ گلاسه و یا مجلاتی که روی کاغذ روزنامه چاپ میشوند. واضح است که این استثناءها را هم باید در نظر گرفت.