گزارش خبرنگار فارس از فقر و بيكاري در عراق پس از 6 سال اشغال
پنج شنبه 20 فروردین 1388 11:18 PM
خبرگزاري فارس: ميزان بيكاري در شهرهاي عراق پس از گذشت شش سال از اشغال اين كشور توسط آمريكا و متحدانش دو برابر شده و مردم اين كشور از فقر و بيكاري رنج ميبرند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در بغداد، بدليل نبود امنيت و ثبات در عراق بسياري از نهادهاي صنعتي و هزاران كارخانه و كارگاه تعطيل شده و مردم اين كشور با فقر و بيكارى دست و پنجه نرم ميكنند.
جنگ آمريكا و متحدانش كه با اشغال عراق پايان يافت، نرخ بيكارى را به سطحى وحشتناك رساند و بخش اعظم تسهيلات و نهادهاى صنعتى و خدماتى را در اين كشور از كار انداخته است و هزاران كارخانه و كارگاه بدليل فقدان آب و برق يا بخاطر نبود امنيت تعطيل شدهاند.
آمارها نشان ميدهد پس از گذشت شش سال از سقوط صدام ميزان بيكاري در اين كشور جنگ زده به عدد 58 درصد افزايش يافته كه اين رقم در هيچ كشور ديگري ديده نميشود.
"محمد زعوف " 25 ساله و ساكن شهرك صدر بغداد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري فارس وضعيت مردم عراق را پس از شش سال از سقوط صدام اسفناك خواند و گفت: من 2 برادر خود را در انفجارهاي تروريستي از دست دادهام و اكنون نيز سرپرستي پنج خواهر و مادر خود به من سپرده شده است.
وي وضعيت معيشتي خود را "بد " توصيف كرد و افزود: اكنون در عراق بيكاري بيداد ميكند هيچ يك از اعضاي خانواده ما، شاغل نيستند و ما براي تهيه روزي روزانه خود به شدت زير فشار هستيم چون واقعاً توانايي تهيه نان روزانه خود را نداريم.
از سوي ديگر "برهان ساعدي " استاد دانشگاه اقتصاد بغداد، آمريكا را عامل اصلي بيكاري در عراق دانست و اظهار داشت: آمريكا عامل اصلي بيكاري مردم عراق است چون در شرايط فعلي هيچ شركت خصوصي حاضر به سرمايهگذاري و تأسيس كارخانه در عراق نيست و در عراق در روز بر تعداد بيكاران افزوده خواهد شد.
اين استاد دانشگاه بغداد در ادامه سخنان خود، دولت عراق را نيز در قبال جوانان كشور كم كار توصيف كرد و افزود: دولت عراق نيز متاسفانه نتوانسته است در مدت اين همه سال اشتغال زايي كند و با ايجاد كارخانهها عراق را از كشوري مصرف كننده به كشوري توكيد كننده تبديل كند.
ساعدي در پايان به تأكيد بر خسارتهاي ناشي از حضور آمريكايي ها در عراق تصريح كرد: آمريكايي ها در بدو ورود خود با كارهاي برنامه ريزي شده، مردم عراق را تنبل بار آوردند و فرهنگ "مصرف " را در عراق ترويج دادند.
طبق آمارهاي وزارت دارائي عراق بيش از 45 درصد از مردم اين كشور بدون انجام هيچ كار توليدي از دولت اين كشور "پول " دريافت خواهند كرد و به كارمند دولت تبديل شدهاند.
"مجاهد وهاب " جوان 23 ساله عراقي به خبرنگار فارس گفت: من اكنون 2 سال است كه مدرك ليسانس خود را از مهندسي كشاورزي گرفتهام اما به دليل نبود شغل بيكار هستم و مجبورم براي بدست آوردن روزي خود به صف نيروهاي پليس عراق ملحق شوم.
افزايش روزانه بيكاري در عراق موجب شد تعدادي از جوانان اين كشور "اتحاديه بيكاران عراق " را تشكيل دهند.
در بيانيه تشكيل اين اتحاديه آمده است: در شرايط بعد از جنگ ويرانگر آمريكا در عراق و همزمان با فرارسيدن اول ماه مه، ما گروهى از فعالين جنبش كارگرى اتحاديه بيكاران در عراق را پايه گذارى كرديم، تصميم ما براى تشكيل اين اتحاديه پاسخى بود به شرايط غير عادىاى كه عراق پشت سرگذاشته است.
در ادامه اين بيانيه آمده است: سال تحريم اقتصادى و همچنين سلطه رژيم بعث بيشترين عوارض خود را بصورت تحميل پايين ترين استانداردهاى زندگى، غير انسانىترين شرايط، و ميزان بالاى بيكارى در ميان توده هاى كارگران باقى گذاشته است و اكنون نيز پس از حضور آمريكا اين وضعيت نه تنها بهبود نبخشيده بلكه در بسياري از شرويط وخيم تر نيز شده است.
اكنون ميليونها كارگر بدون اينكه هيچ منبع درآمدى داشته باشند، در گرسنگى و بيكاري بسر ميبرند در حالى كه ذخيره غذايى نيز كه توسط رژيم سابق توزيع شده بود به پايان رسيده و يا بسيار كم توزيع خواهد شد.
استاد دانشگاه بغداد در پايان اين گزارش به خبرنگار فارس گفت: اكنون هيچ اميدي براي بهبود وضعيت موجود وجود ندارد و تنها با خروج بيگانگان از عراق است كه ميتوان به آينده اين كشور اميدوار بود.
انتهاي پيام/ق