0

با پدربزرگ سيستم عامل‌هاي متن باز آشنا شويد

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

با پدربزرگ سيستم عامل‌هاي متن باز آشنا شويد
چهارشنبه 25 آذر 1388  10:51 PM

به گزارش خبرنگار فناوري اطلاعات فارس، كن تامپسون، دنيس ريچي، برين كرنيگان، داگلاس مك لروي و جو اسانا از جمله مهندساني بودند كه نسخه اوليه يونيكس را طراحي كردند.
امروزه از اصطلاح يونيكس براي توصيف سيستم عامل‌هايي استفاده مي شود كه منطبق بر استانداردهاي يونيكس طراحي مي‌شود. منظور آن است كه هسته اين سيستم عامل‌ها مانند هسته نسخه اصلي سيستم عامل يونيكس عمل مي كند.
امروزه سيستم هاي يونيكس به مدل ها و ويرايش ها و نسخه هاي مختلفي تقسيم مي شوند و دهها شركت، سيستم عامل‌هايي بر مبناي يونيكس طراحي و روانه بازار كرده اند. بسياري از اين نسخه ها رايگان بوده و به صورت غيرانتفاعي عرضه شده اند.
از سال 2007 برند تجاري يونيكس در اختيار گروهي موسوم به اپن گروپ قرار گرفته است. اين گروه يك كنسرسيوم استانداردهاي صنعتي است. سيستم عالم هايي كه مبتني بر لينوكس باشند، اما استانداردهاي مورد نظر اين كنسرسيوم را رعايت نكنند، Unix-Like يا مشابه يونيكس نام مي گيرند.
در دهه هاي 70 و 80 ميلادي تاثير و نفوذ يونيكس به خصوص در محافل آكادميك منجر به افزايش گسترده ميزان استفاده از آن شد. در اين دوره محققان و دانشجويان در دانشگاه هاي بزرگي همچون بركلي و كاليفرنيا از اين سيستم عامل بهره مي بردند. شركت هاي نوپا و خلاق تجاري نيز ترجيح مي دادند به علت متن باز بودن اين سيستم عامل از آن بهره ببرند. متن باز بدون يونيكس تغيير و تحول در آن را بر مبناي نيازهاي كاربر ممكن مي كرد، در حالي كه ديگر سيستم عامل ها چنين قابليتي نداشتند.
امروزه سيستم عامل هاي Unix-Like مانند لينوكس و BSD به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته اند و از آن چنان كيفيتي برخوردارند كه حتي خود يونيكس را نيز تحت الشعاع قرار داده اند.
سيستم عامل يونيكس به طور گسترده در رايانه هاي سرور و ورك استيشن ها مورد استفاده قرار مي گيرد. محيط يونيكس و مدل برنامه هاي كلاينت – سرور آن از جمله مولفه هاي ضروري بود كه به توسعه اينترنت كمك كرد و مفهوم استفاده از رايانه را بر مبناي شبكه ها و نه رايانه هاي فردي متحول ساخت.
بد نيست بدانيد كه هم سيستم عامل يونيكس و هم زبان برنامه نويسي C توسط شركت AT&T طراحي شده و هر دو محول در نهادهاي دانشگاهي و سازمان هاي دولتي كاربرد گسترده اي دارند. يونيكس در واقع پدربزرگ سيستم عامل هاي آزاد محسوب مي شود.
يونيكس به گونه اي طراحي شده كه سبك بوده و قابليت انجام امور متعدد را دارد. اين سيستم عامل براي استفاده كاربران متعدد در آن واحد پيكربندي شده است. سيستم عامل يونيكس قابليت ها و امكانات متعددي دارد كه به تدريج به آنها اشاره مي كنيم، اما سهولت ذخيره سازي اطلاعات، فرايندهاي جالب ارتباطي، استفاده از ابزار متعدد نرم افزاري، برنامه هاي كوچكي كه در كنار يكديگر دسترسي به سرويس ها و خدمات گوناگون را ممكن مي كنند، قابليت ادغام يا جداسازي كاركردهاي مختلف همه و همه يونيكس را در گذر زمان به يك سيستم عامل مستحكم، قابل اتكا و مطمئن مبدل كرده است.
يونيكس در كنار دهها ابزار كاربردي مجهز به يك برنامه اصلي براي كنترل نيز هست كه كرنل يا هسته سيستم عامل نام دارد. كرنل خدماتي را براي راه اندازي و پايان برنامه ها، رسيدگي به file system و ديگر وظايف عمومي برنامه ها و برنامه ريزي براي دسترسي به سخت افزار به منظور جلوگيري از هرگونه برخورد و تصادم دو برنامه در حين دسترسي همزمان به يك منبع يا وسيله به عمل مي آورد.
همانطور كه گفته شد تلاش براي طراحي يونيكس از دهه 60 ميلادي آغاز شد. در اين زمان نخستين سيستم عامل چند كاربره كه به عنوان كارگزار يا سرور مي‌توانست با نصب بر روي يك رايانه به چند رايانه ديگر سرويس دهد ساخته شد . اين سيستم عامل كه CTSS نام داشت و مي‌توانست 20 كاربر را با يك رايانه IBM 7090 به خوبي اداره كند به شدت مورد توجه واقع شد.
همه دريافتند كه بخش عظيمي از رايانه‌هاي آينده از اين فناوري بهره خواهند گرفت، به طوري كه در سال 1965 سه شركت بزرگ رايانه اي در جهان برآن شدند كه روي سيستم عامل MULTICS كار كنند ولي چون اين سيستم اجزاي زيادي داشت، يكي از اين شركت ها پروژه را رها كرد.
پس از اين ماجرا دنيس ريچي ، كن تامسون ،برين كرنيگان، يونيكس(Unics) را در آزمايشگاه بل بر اساس MULTICS به وجود آوردند وUnics به تدريج Unix نام گرفت . با توجه به يكي ازقوانين آمريكا AT&T كه يكي از شركت هاي دست اندركاربود و پروژه را ادامه نداده بود نمي‌توانست از يونيكس استفادهٔ‌ بازرگاني كند، به اين ترتيب لينوكس به طور رايگان به بازار عرضه شد و پس از آن يونيكس به زبان C نوشته شد. AT&T نيز يونيكس را براي دانشگاه‌هاي مختلف فرستاده ويونيكس كم كم در محافل علمي محبوب مي‌شود. در سال 1974 دانشجويان دانشگاه بركلي آغاز به برنامه نويسي براي يونيكس مي‌كنند و آن را براي دانشگاه‌هاي ديگر و AT&T مي فرستند وبا ادامه اين كار يونيكس در سال 1977 به يك سيستم عامل كامل تبديل مي‌شود.
دانشگاه‌هاي ديگر نيز مانند MIT، Purdue ، Stanford نيز يونيكس را توسعه مي دهند و در نهايت با نوشتن برنامه‌هاي اينترنتي براي يونيكس در سال 1980 به وسيله دانشگاه بركلي يونيكس در سازمان‌هاي دولتي و شركت‌هاي شبكه و سرورها به طور گسترده به كار گرفته مي‌شود. از اين زمان به بعد تعداد زيادي از شركت‌هاي تجاري و بازرگاني نيز از يونيكس بهره مي گيرند و نسخه‌هاي تجاري يونيكس هم به بازار مي‌آيد.
 

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها