کوکوی قارچ و اسفناج ، غذایی برای بیماران دیابتی
دوشنبه 23 آذر 1388 10:14 AM
کوکوی قارچ و اسفناج غذایی برای بیماران دیابتی
* مواد لازم:
اسفناج: ۲۰۰ گرم
ترهفرنگی: ۲شاخه
قارچ: ۱۰۰ گرم
سیر تازه: ۳ حبه
پیاز: یک عدد کوچک
مغز گردو: ۵۰ گرم
زرشک خشک: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و زرد چوبه: به میزان لازم
تخممرغ: ۲ عدد
روغن زیتون: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه: اسفناج را پس از پاک کردن و شستن و خرد کنید بگذارید با حدود یکسوم پیمانه آب و با شعله کم حدود ۱۵ دقیقه بپزد تا آب آن کشیده شود. سپس آن را کنار بگذارید تا سرد شود. قارچها را ورقه کنید. ترهفرنگی را نیز ریز کرده و با هم مخلوط کنید و پیاز را نیز در آن رنده کنید. سیر را هم له کنید و به آن بیفزایید. اسفناج سردشده را نیز به همراه نمک و زردچوبه به مخلوط اضافه کنید. تخممرغها را هم در آن بشکنید و خوب به هم بزنید و در آخر هم مغز گردو و زرشک را در آن بریزید. یک ظرف نچسب مناسب انتخاب کنید و روغن زیتون را در آن بریزید به نحوی که همه کف و دیواره آن چرب شود. مخلوط کوکو را در آن بریزید و در فری که از قبل در درجه حرارت ۱۴۰ درجه گرم شده به مدت ۲۰ دقیقه در طبقه وسط بگذارید. سپس در آخر۱۰ دقیقه شعله بالای فر را روشن کنید تا روی کوکو هم برشته شود. این غذا را با نان سبوسدار سرو کنید.
دیابت و کربوهیدراتهای پیچیده
یکی از ویژگیهای اساسی در رژیم بیماران دیابتی مصرف کربوهیدراتهای پیچیده است که در مقابل کربوهیدراتهای ساده قرار دارند. کربوهیدراتهای کمپلکس یا پیچیده بسرعت قند خون را افزایش نمیدهند. در حالی که قندهای ساده خیلی سریع جذب خون میشوند و قند خون را افزایش میدهند. این ویژگی مهم در این غذا به همراه برخی نکات دیگر آن را برای بیماران دیابتی مناسب میسازد. فیبر غذایی فراوان موجود در رژیم غذایی هم در پیشگیری و هم در کنترل قند این بیماران سهم فراوانی دارد. بهترین منابع فیبر سبزیها و سبوس غلات است. افراد دیابتی باید حداقل در رژیم غذایی روزانهشان حدود ۵۰ گرم فیبر مصرف کنند. پزشکان معتقدند مصرف این میزان فیبر میتواند تا حدود ۱۰ درصد قند خون آنها را بکاهد. مصرف فیبر در کاهش انواع بیماریهای دیگر از جمله یبوست و سرطان روده بزرگ، بیماریهای قلبی و کاهش کلسترول خون موثر است.
تکمیل پروتئین با تخممرغ و قارچ
نداشتن هیچ ماده قندی در قارچ و تخممرغ و غنی بودن این خوراکیها از پروتئین یکی دیگر از دلایل مفید بودن این غذا برای دیابتیهاست. قارچ علاوه بر فیبر دارای انواع ویتامینهایB مانند بیوتین، نیاسین و اسیدفولیک و نیز ویتامینD است.
ویتامینهایی برای سرزندگی
ویتامینهای گروه B به ویتامینهای مورد نیاز برای هیجان و عاطفه مشهورند و کمبود آنها در بسیاری موارد سبب احساس خستگی و کمحوصلگی و حتی ناراحتیهای روحی و روانی از جمله افسردگی و تندخویی میشوند. این ویتامینها در آب محلولند و بنابراین در بدن ذخیره نمیشوند و لذا باید در غذای روزانه ما گنجانده شوند. برگ اسفناج منبعی سرشار از انواع ویتامینهایB بخصوص ویتامین ۳B یا نیاسین است. تخممرغ، اسفناج، قارچ و گردو نیز منابع خوبی برای ویتامینهای گروهB هستند.