0

تشکیل کلاس در راهرو!

 
hojat20
hojat20
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 42154
محل سکونت : بوشهر

تشکیل کلاس در راهرو!
چهارشنبه 20 بهمن 1389  8:21 AM

تشکیل کلاس در راهرو!

تشکیل کلاس در راهرو!

یکی از مشکلاتی که طی سال های اخیر دانشجویان و مسئولان دانشگاهی با آن مواجه هستند مسئله کمبود امکانات دانشگاهی به ویژه کمبود خوابگاه است. مسئولان دانشگاه ها سال هاست که از سازمان سنجش گله مند هستند. علیرغم کمبود فضای آموزشی و امکانات رفاهی دانشگاه ها، سازمان سنجش بدون توجه به ظرفیت اعلام شده توسط مراکز دانشگاهی، بیش از ظرفیت اعلام شده دانشجو می پذیرد. این مسئله مسئولان دانشگاه ها را با مشکلات جدی در خصوص برنامه ریزی و تامین امکاناتی از جمله استاد و کادر اداری و آموزشی، خوابگاه، غذا، امکانات صنفی و رفاهی و غیره مواجه می سازد.


● دانشجویان سرگردان در راهروها


در بسیاری از موارد مشاهده می شود که با آغاز سال تحصیلی جدید در دانشگاه ها، دانشجویان جدیدالورود به خصوص دانشجویان غیر بومی مشکل خوابگاه دارند. طی سال های گذشته در بسیاری از دانشگاه ها از جمله همدان و کرمان، دانشجویان به علت کمبود خوابگاه مدتی در راهرو های دانشگاه یا کتابخانه و نمازخانه شب را به صبح می رساندند. کلاس های پر ازدحام نیز از دیگر مشکلاتی است که مسئولان و اساتید دانشگاه ها مطرح می کنند چرا که افزایش تعداد دانشجویان مستلزم افزایش تعداد اساتید است. کمبود فضای فیزیکی نیز از دیگر مشکلات است.


معاون دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران طی گفتگویی با انتقاد از کمبود فضای فیزیکی این دانشکده معتقد است: برای اینکه دانشگاه عقب نماند احتمال دارد مجبور شویم که برخی کلاسها را در سال تحصیلی جدید در راهروی دانشکده یا اتاق اعضای هیئت علمی تشکیل دهیم. یداللهی اضافه می کند که دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران با فقط پنج کلاس درس دارای مشکلات جدی در زمینه فضای فیزیکی و آموزشی است و با توجه به دانشجویان جدیدی که از مهر ماه ۸۷ به این دانشکده وارد می شوند سه برابر میزان فعلی به فضای کلاسی و آموزشی نیاز داریم اما برای اینکه دانشگاه عقب نماند مجبور می شویم برخی کلاسها را در سال تحصیلی جدید در راهرو یا اتاق اعضای هیئت علمی تشکیل دهیم. وی درباره اقدامات انجام شده برای رفع مشکلات دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران از نظر فضای فیزیکی می گوید: مشکلات را با مقامات تصمیم گیرنده از جمله وزیر کار و روسای دانشگاه در میان گذاشته ایم اما تا کنون نتیجه ای حاصل نشده است. همچنین با دانشگاه مکاتبه ای صورت گرفته و معاون اداری و مالی دانشگاه قول پیگیری داده اما هنوز اقدامی صورت نگرفته است. موضوعی که روسای بسیاری از دانشگاه ها بر آن اذعان دارند اما تاکنون توفیقی حاصل نشده است.


● بیش از ظرفیت دانشجو نمی گیریم!


علیرغم این ادعاها معاون فنی و آماری سازمان سنجش در گفتگو با برنا می گوید: از دو سال پیش تا کنون دیگر چنین مشکل پذیرش بیش از ظرفیت دانشجو توسط سازمان سنجش وجود نداشته است و مطابق گزارش های دانشگاه پذیرش انجام شده است.ابراهیم خدایی اظهار می کند که سابق بر این نیز به علت این که بسیاری از کلاس های دوره های شبانه و غیرانتفاعی با کلاس های دانشگاه آزاد مشترک بود و بسیاری از دانشجوها برخی از واحدها را به صورت مهمان در سایر دانشگاه ها می گذراندند، تعداد دانشجویانی که در این مراکز پذیرفته می شدند بیش از ظرفیت اعلام شده بود و تلاش شد تا از خالی ماندن کلاس ها جلوگیری شود. این گفته ها در حالی است که هنوز هم مسئولین دانشگاه ها از سازمان سنجش گلایه مند هستند که با پذیرش افزون بر ظرفیت دانشجو موجب بروز مشکلات بسیاری در برنامه دانشگاه ها و بخصوص در ارائه امکاناتی همچون خوابگاه و غذا به دانشجویان می شود و معتقدند بهتر است سازمان سنجش به جای اجرای طرح بومی سازی،با توجه به ظزفیت دانشگاه ها اقدام به پذیرش دانشجو کند تا بسیاری از مشکلات از جمله مشکل خوابگاه حل شود.


● اعتراض به طرح بومی سازی


سازمان سنجش آموزش کشور در آزمون سراسری سال ۸۷ طرحی با عنوان بومی سازی پذیرش دانشجو اعمال کرد تا این طرح بتواند کاهش مشکلات اسکان و ارائه خدمات دانشجویی را به دنبال داشته باشد. در حالی که این طرح علاوه بر اینکه بر کاهش مشکلات اسکان و خوابگاهی منجر نخواهد شد بلکه پس از اجرا با مخالفت و اعتراض بسیاری از داوطلبان و مسئولان آموزش و پرورش همچنین مسئولان دانشگاهی مواجه شد. همانطور که یکی از اساتید دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف در گفتگویی با انتقاد نسبت به اعمال طرح بومی سازی پذیرش دانشجو در کنکور سال جاری معتقد است: اعمال طرح بومی سازی و ناحیه بندی کشور در پذیرش دانشجو به زیان دانشگاههای کشور است.


دکتر فروهر فرزانه با بیان اینکه طرح بومی سازی پذیرش دانشجو در کنکور سراسری ۸۷ تقریبا بدون اطلاعرسانی کافی و ناگهانی اجرا شده است، عنوان می کند که ناگهانی بودن اجرای طرح بومی گزینی باعث شده که تعداد زیادی از داوطلبان و حتی مسئولین دانشگاه ها از نتایج اجرای آن دچار بهت و حیرت شوند. بنابر ادعای این استاد دانشگاه و براساس شواهد امر طرح جدید بومی پذیری طرح موفقی نبوده و در آینده نیز هیچ مشکلی را رفع نخواهد کرد. به طور نمونه ناحیه یک کشور شامل تهران، زنجان، سمنان، قزوین، قم و مرکزی است و تمامی این شهرها برای پذیرش دانشجوی شهر دیگر باید خوابگاه لازم را برای دانشجو تامین کنند، بنابراین چگونه ممکن است فردی که مثلا از سمنان به تهران می آید مشکل خوابگاه نداشته باشد اما فردی که از شهرستان دیگری غیر از ناحیه یک، به تهران می آید مشکل خوابگاهی داشته باشد؟ در واقع طرح بومی سازی هدف کاهش خدمات دانشجویی را تامین نمی کند، مگر اینکه داوطلب صرفا در دانشگاه شهر خود پذیرفته شود.


● بومی سازی چاره کمبود خوابگاه نیست


معاون آموزشی دانشگاه صنعتی شریف نیز با بیان اینکه نمی توان درهای دانشگاه های ممتاز را بر روی دانش آموزان مستعد بست، می گوید: طرح بومیسازی پذیرش دانشجو مانع از ورود دانش آموزان مستعد به دانشگاه های ممتاز می شود. دکتر علی مقداری همچنین تاکید می کند: دانشگاه هایی نظیر صنعتی شریف، تهران، شیراز، اصفهان، امیرکبیر و...، سرمایه های ملی کشور هستند که به یک بوم خاص تعلق ندارند و همه مردم کشور باید فرصت مساوی برای ورود به این دانشگاه ها را داشته باشند به عنوان مثال حوزه علمیه قم که سرمایه ملی کشور است را مگر می شود تنها به داوطلبان بومی اختصاص داد و داوطلبان و افراد شایسته سایر شهرها را به تحصیل در حوزه های علمیه شهر های خود محدود کرد؟ به گفته دکتر مقداری، هر گونه محدودیتی که منجر به حذف شانس تحصیل یک فرد شایسته و دارای رتبه برتر در یک دانشگاه برتر شود، صحیح و عادلانه نیست.


بحث بومی پذیری دانشجویان این روزها نه تنها به اعتراض دانشجویان منجر شده بلکه با مخالفت هایی از سوی بسیاری از اساتید و مسئولان دانشگاه مواجه بوده است. به طوری که برخی از این افراد معتقدند نباید بحث پذیرش بومی را با موضوعاتی همچون مشکلات فرهنگی، اجتماعی و کمبود خوابگاه گره زد. اگر برای رفع مشکلات مذکور، بومی پذیری را چاره کنیم این مساله به انگیزه داوطلب و آینده تخصصی و شغلی وی لطمه زیاد وارد خواهد کرد و به نفع کشور نیست.


بنابراین بهتر است برای رفع مشکلات فرهنگی، اجتماعی و یا رفع کمبود خوابگاه چاره دیگری اندیشیده شود و نباید حق داوطلبی را که سالها برای تحصیل در یک دانشگاه برتر زحمت کشیده را نادیده گرفت و برای بدست آوردن شرایط بهتر، حقوق تعدادی را تضییع کرد. با توجه به این شرایط و نارضایتی بسیاری از داوطلبان کنکور سراسری در مورد بومی پذیری همچنین اشکالات وارد بر این سازمان مبنی بر جذب بیش از حد ظرفیت در برخی رشته ها و دانشگاه ها می بایست مسئولان ذیربط برنامه ریزی اصولی و منطقی جهت رفع مشکلات موجود طراحی کنند.


چرا که دغدغه پذیرش دانشجو و شرایط نامناسب دانشگاه همچنین کمبود امکانات صنفی و رفاهی برای دانشجویان پذیرفته شده بیش از حد ظرفیت و... با توجه به نزدیک شدن به زمان حذف کنکور در فرصت وعده داده شده نمی تواند نوید خوبی برای محقق شدن دیگر برنامه های این سازمان و برنامهریزی های آتی باشد.

آنروز .. تازه فهمیدم .. 

 در چه بلندایی آشیانه داشتم...  وقتی از چشمهایت افتادم...

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها