معرفی رشته علوم کتابداری و اطلاع رسانی - مقطع دکترای تخصصی
سه شنبه 19 بهمن 1389 9:32 PM
معرفی رشته علوم کتابداری و اطلاع رسانی - مقطع دکترای تخصصی (Ph.D)
افزایش بی سابقه حجم اطلاعات درسطح جهان، پدیده ایکه با اصطلاح انفجار اطلاعات، از آن یاد می شود و نیز پیشرفت تکنولوژی اطلاعاتی در دهه اخیر و پیدایش انواع گوناگون ابزارهای نگهداری و ثبت اطلاعات نظیر حافظه های کامپیوتری و دیسکهای نوری، لزوم داشتن متخصصانی که بتوانند با آشنایی با این پیشرفتهای و با کمک اندیشه خلاق خود امکانات بهره گیری از این پیشرفتها را در جهت منافع ملی ایران فراهم آوردند و در عین حال به ارتقاء میزان بهره گیری از میراث غنی فرهنگی گذشته به متد امکانات جدید کمک کنند روز به روز بیشتر احساس می شود.
همچنین با توجه به امکانات ارزی کشور و لزوم استفاده از حداکثر امکانات برای تربیت مشخصات در سطوح عالی در داخل کشور برنامه حاضر جهت ایجاد دوره دکتری کتابداری و اطلاع رسانی تهیه شده است.
طول دوره تحصیل
طول دوره دکتری کتابداری و اطلاع رسانی براساس آئین نامه آموزشی دوره تحصیلات تکمیلی مصوب شورای عالی برنامه ریزی حداکثر 5/4 سال است و به دو مرحله آموزشی و پژوهشی تقسیم می گردد.
مرحله آموزشی پس از پذیرفته شدن داوطلب آغاز می گردد. دانشجو در طول این مرحله توانائی لازم را جهت شروع کارهای پژوهشی باید بدست آورد. این مرحله دانشجو با سرپرستی یکی از استادان، تحت نظر کمیته تحصیلات تکمیلی، در یکی ز زمینه ها کتابداری و اطلاع رسانی به انجام پژوهش می پردازد.
تعداد واحدها
الف: دروس اصلی
تعداد واحدهای درسی اصلی دوره دکتری کتابداری و اطلاع رسانی 44 تا 45 واحد به شرح زیر است:
- دروس تخصصی اجباری 14 واحد
- دروس تخصصی اختیاری 10-11 واحد
- پایان نامه 20 واحد
ب- دروس جبرانی:
دانشجویانی که بر حسب تشخیص کمیته تحصیلات تکمیلی در دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد هر یک از دروس جدول شماره 1 نگذارنده اند موظف اند آن درس را پیش ازآغاز دوره بعنوان کمبود بگذرانند. کمیته تحصیلات تکمیلی براساس مقایسه سرفصل دروس دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد با سرفصل دروس کمبود (جبرانی) تصمیم خواهد گرفت.