ترشی خشکبار
شنبه 7 آذر 1388 9:16 PM
ترشی خشکبار
مواد لازم :
* قیسی : 150 گرم
* آلو برقانی : 150 گرم
* آلبالو و گیلاس خشک : از هر کدام 150 گرم
* کشمش بی دانه : 100 گرم
* زغال اخته خشک : 100 گرم
* زالزالک خشک : 100 گرم
* برگه زردآلو : 50 گرم
* مغز گردو : 50 گرم
* آلو بخارا : 50 گرم
* مغز یا گل لیمو عمانی : 50 گرم
* هل سبز و سفید : 10 عدد
* گل میخک : 5 عدد
* چوب دارچین : 4 تا 5 تکه
* شکر قهوه ای : 50 گرم
* سرکه سفید : یک استکان
* آب انار : یک لیتر
* نمک : به میزان لازم
* خرما : 50 گرم
طرز تهیه :
در صورت دلخواه خلال می توانید از کمی خلال پرتقال یا نارنج شیرین شده هم برای عطر ترشی استفاده کنید.
یا به ترتیبی که مواد سفت تر هستند داخل شیشه می ریزیم یا به صورت مخلوط می ریزیم که موقع مصرف کردن هم از همه مواد برداریم.
گردوها را قبلا به مدت یک ساعت داخل آب ولرم خیس کرده و دو بار آبش را عوض می کنیم بعد روی پارچه می ریزیم تا خشک شود.
خرما هم خرمای خشک باشد و رطب نباشد چون رطب له می شود و رنگش برمی گردد.
زالزالک را می توانیم خودمان خشک کنیم.
می توان از کشمش پلویی یا سبز استفاده کرد اما باید بی دانه باشد.
موردی که می توانید از این ترشی حذف کنید مغز لیمو یا گل لیمو است اما اگر حذف نکنید بهتر است.
همه مواد را داخل شیشه می ریزیم.
روی شیشه باید کمی خالی بماند چون مواد وقتی داخل سرکه بمانند حجم آنها زیاد می شود.
اگر به جای آب انار از انار استفاده می کنید ،دانه های انار را داخل مخلوط کن می ریزیم بعد صاف می کنیم و با سرکه سفید می جوشانیم و وقتی همه مواد را داخل شیشه ریختیم روی آنها می ریزیم و در شیشه را می بندیم.
ترشی داخل یخچال در عرض یک هفته آماده می شود اما بعد از دو سه روز باید سر بزنیم و اگر سرکه یا آب انار نیاز داشت دوباره اضافه کنیم .