0

18 بهمن تجدید بیعت دانشگاهیان با آرمان‌های انقلاب در حرم امام خمینی‌(ره)

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

18 بهمن تجدید بیعت دانشگاهیان با آرمان‌های انقلاب در حرم امام خمینی‌(ره)
شنبه 16 بهمن 1389  2:38 PM

 

معاون فرهنگی - اجتماعی وزارت علوم ، تحقیقالت وفناوری عنوان کرد : مراسم تجدید بیعت دانشگاهیان با آرمان‌های انقلاب، نهضت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری و نظام جمهوری اسلامی در حرم امام راحل روز 18 بهمن ماه برگزار خواهد شد و مطابق هر سال دانشگاهیان در آنجا حضور پیدا خواهند کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر امور فرهنگی وزارت علوم ، دکتر غلامرضا خواجه سروی در نشست مطبوعاتی صبح امروز با اشاره به واگذاری مسئولیت کمیته دانشجویی ستاد بزرگداشت دهه فجر به معاونت فرهنگی وزارت علوم، عنوان کرد: متاسفانه در تقویم آموزشی دانشگاه‌ها به گونه‌ای برنامه ریزی شده است که دو مناسبت مهم هفته دفاع مقدس و دهه فجر در آن حضور ندارد و در زمانی که از این مناسبت‌ها می‌توان به بهره وری فرهنگی و اجتماعی رسید، دانشجویان در دانشگاه‌ها کمتر حضور دارند.


معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: با توجه به عنایت دولت و مجلس به دانشگاهها سرانه فرهنگی هر دانشجو حدود 55 هزار تومان افزایش یافته است، اما سرانه فرهنگی دانشجویان تنها مربوط به دانشجویان روزانه دانشگاه‌های دولتی است و دانشجویان شبانه سرانه فرهنگی ندارند.


وی با اشاره به افتتاح خانه‌های فرهنگ و یادمان‌های شهدا در دهه فجر تصریح کرد: با وجود برگزاری شوراهای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌های سراسر کشور قرار شد که دانشگاهیان در راهپیمایی ملی 22 بهمن حضور بیشتری داشته باشند. به خصوص دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه شریف، تهران، بخشی از دانشگاه علمی کاربردی، مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور وزارت علوم، جهاد دانشگاهی، دانشگاه آزاد و بخشی از وزارت بهداشت که در مسیر راهپیمایی 22 بهمن هستند باید هرچه باشکوهتر این مراسم را برگزار کنند.


معاون فرهنگی- اجتماعی وزیر علوم در پاسخ به این سوال که آیا در سی سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی وزارت علوم به اهداف خود رسیده و شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه چه نقشی داشته است؟ عنوان کرد: نظام جمهوری اسلامی تدوین سند دانشگاه اسلامی را بر عهده داشته است که اگر این سند را به عنوان ملاک عمل قرار دهیم بین سرمایه گذاری که برای تحقق اهداف آن صورت گرفته و نسبت به عمل انجام شده این سند، سند بسیار خوبی است. منتهی اگر مطلوب سند را نگاه کنیم فاصله زیادی با آن داریم و نمی‌توان نمره بالاتر از 15 به آن داد.

وی ادامه داد: از زمان فعالیت دولت نهم قرار شد که امور فرهنگی دانشگاه‌ها جدی تر گرفته شود و با توجه به محورهای این سند ما نیاز داریم که برای محقق شدن آن سرمایه گذاری‌های جدی تری انجام دهیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیرعلوم با اشاره به کمک شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه عنوان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی جهت تسهیل تحقق اهداف این سند اختیاراتی را به شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها داد که این مسئله خود تحول بزرگی بود.

دکتر خواجه سروی با بیان اینکه متاسفانه ما جزو دستگاه‌های فرهنگی کشور محسوب نمی‌شویم، گفت: در این راستا بخشی از اعتبارات ما فی سبیل لله و بخشی از روی علاقه افراد است و قانون مند نیست و متاسفانه بسیاری از مقامات فرهنگی از این موضوع مطلع نیستند.

وی با اشاره به رتبه بندی فرهنگی دانشگاه‌ها، اظهارکرد: این کار حداقل 2 بار به صورت آزمایشی صورت گرفته است؛ اما در دور جدید، نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها پیشنهادی در خصوص رتبه بندی دانشگاه‌ها عنوان کرده است که در ستاد وزارت علوم این کار به زودی و به صورت جامع انجام می‌شود.
معاون فرهنگی وزیرعلوم افزود: در حال حاضر دفتر نظارت و ارزیابی فرهنگی متصدی جمع آوری اطلاعات دانشگاه‌ها جهت رتبه بندی فرهنگی است.

وی با اشاره به درخواست معاونین فرهنگی دانشگاه‌ها مبنی بر ایجاد کارنامه فرهنگی افزود: هدف از این کار ثبت فعالیت‌های فرهنگی افراد به نام خود شخص بود تا اینکه دانشجو بتواند از این خدمات در آینده نیز بهره‌مند شود. اما اجرای این امر نیازمند ایجاد زیر ساخت‌های لازم است.
معاون فرهنگی وزیر علوم با بیان اینکه برای ایجاد کارنامه فرهنگی باید معاونت‌های مستقل فرهنگی در دانشگاه‌ها ساماندهی شود، گفت: گزارشات دانشگاه‌ها در مورد رتبه بندی در حال تکمیل است و امیدواریم در چند سطح دانشگاه‌های دولتی، غیرانتفاعی و در بین کلیه دانشگاه‌ها این اقدام صورت گیرد.

دکتر خواجه سروی با اشاره به اینکه مبلغ سرانه فرهنگی در سال 85 که در حدود 20 الی 25 هزار تومان در بودجه ریزی اختصاص یافته بود، ادامه داد: با توجه به عنایت دولت و مجلس به دانشگاه‌ها سرانه فرهنگی هر دانشجو حدود 55 هزار تومان افزایش یافت، اما سرانه فرهنگی دانشجویان تنها مربوط به دانشجویان روزانه دانشگاه‌های دولتی است و دانشجویان شبانه سرانه فرهنگی ندارند.

وی با بیان اینکه هر ساله پیشنهاد کرده‌ایم که تمام دانشگاه‌ها صرف نظر از دولتی و غیر دولتی بتوانند از کمک‌های فرهنگی دولت برخوردار باشند، اظهارکرد: از نظر ما سرانه فرهنگی هر دانشجو باید حداقل 500 هزار تومان باشد و تا کنون نیز پیشنهاداتی مبنی بر کمک فرهنگی به موسسات غیر دولتی شده است که پیگیر آن هستیم.

دکتر خواجه سروی با اشاره به برنامه‌های وزارت علوم به مناسبت دهه مبارک فجر گفت: افتتاح سی خانه فرهنگ و یادمان شهدا، تشویق تشکلهای دانشجویی به مردم جهت حضوردر راهپیمایی، برگزاری نمایشگاه‌هایی تحت عنوان اسناد انقلاب اسلامی توسط دانشجویان فعال دانشگاه‌ها و تجهیز کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی دانشگاه‌ها جزو برنامه‌های این معاونت در دهه مبارک فجر به شمار می‌آید.

وی در خصوص تجهیز کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی افزود: وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی یک میلیارد تومان جهت تجهیز این مراکز به وزارت خانه کمک کرده است که تا کنون 200 میلیون تومان از آن اختصاص یافته است.

معاون فرهنگی- اجتماعی وزیر علوم با اشاره به ستاد عمره دانشگاهیان تصریح کرد: سال گذشته نزدیک به 10 هزار نفر از دانشگاهیان به سفر حج عمره اعزام شدند؛ اما امسال خوشبختانه این تعداد به 25 هزار نفر افزایش یافت و اگر سهمیه دانشگاهیان افزایش یابد دانشگاه‌ها آمادگی اعزام را خواهند داشت.
وی با اشاره به آغاز اعزام کاروان‌ها از 25 بهمن ماه و ادامه یافتن آن تا 5 اردیبهشت ماه سال آینده عنوان کرد: آغاز اعزام با سفر دانشجویان پسر مجرد خواهد بود.

دکتر خواجه سروی افزود: از مجموع 25 هزار نفر اعزامی به سفر حج عمره 12 هزار نفر از دانشگاه‌های تحت پوشش وزارت علوم و مابقی از سایر دانشگاه‌ها هستند که امیدواریم این تعداد افزایش یابد.

دکتر خواجه سروی با اشاره به اعزام کارگزاران فرهنگی دانشگاه‌ها به عمره عنوان کرد: امیدواریم زمینه‌ای فراهم شود تا این کارگزاران فرهنگی بتوانند برای سفر به حج عمره سهمیه‌ای داشته باشند.

وی با اشاره به عدم اجازه اعزام دانشجویان دختر به حج عمره از سوی کشور عربستان عنوان کرد: همانند گذشته عربستان از اعزام دانشجویان دختر ممانعت می‌کند و تا کنون نیز به ستاد عمره دانشگاهیان نیز چنین اجازه‌ای داده نشده و بنابراین چنین مسئله‌ای فعلا وجود نخواهد داشت.

دکتر خواجه سروی در ادامه با اشاره به سیاست‌های وزارت علوم اظهارکرد: برقراری عدالت فرهنگی و اجتماعی بر اختصاص دادن امکانات و فعال سازی دانشگاه‌ها از جمله سیاست‌های این وزارت خانه محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه پیش از آغاز فعالیت دولت نهم بسیاری از دانشگاه‌ها به عنوان پایگاه عملیات فرهنگی محسوب می‌شدند، افزود: در دولت نهم و دهم دانشگاه‌ها بر اساس فعالیت‌های خود مورد حمایت قرار می‌گیرند و رتبه بندی دانشگاه‌ها در همین زمینه صورت می‌گیرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم به فعال بودن دو سوم از تشکلهای اسلامی دانشگاهیان اشاره کرد و با بیان اینکه فعال سازی این تشکلها جزو سیاست‌های وزارت علوم به شمار می‌آید، افزود: فرهنگ کارآفرینی باید در دانشگاه‌ها تقویت شود همچنین تاسیس صندوق‌های قرض الحسنه دانشجویی و تقویت این صندوق‌ها با توجه به تجربیات جهاد دانشگاهی در دستور کار ما قرار دارد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با اشاره به تقویت حضور قرآن در دانشگاه‌ها عنوان کرد: به زودی مسابقات قرآن کریم ویژه کارکنان دانشگاه‌ها با مرکزیت دانشگاه یزد و ویژه اعضای هیات علمی با مرکزیت دانشگاه اصفهان برگزار خواهد شد.

وی در خاتمه با بیان اینکه به زودی خانه ملی گفتگوی آزاد در دانشگاه‌ها به شکل بومی اجرا می‌شود، افزود: معاونت علمی ریاست جمهوری نیز از کرسی های آزاد اندیشی حمایت خواهد کرد و مجددا تاکید می‌کنم که در برگزاری این کرسی‌ها هیچ خط قرمزی وجود ندارد؛ الا حفظ رعایت عرف، احترام صاحبان گفتگو و حدود اخلاق اسلامی.
 
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها