0

ليست شهداي دفاع مقدس (ص)

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به: ليست شهداي دفاع مقدس (ص)
جمعه 15 بهمن 1389  7:11 PM

شهيد رضا صادقي


 

تاريخ تولد :22/12/1340

نام پدر :احمد

تاریخ شهادت : 24/11/1359

محل تولد :خراسان /سبزوار /-

طول مدت حیات :19

محل شهادت :سوسنگرد

مزار شهید :گلزارشهداي سبزوار

رضا صادقي فرزند احمد در تاريخ 22/12/1340 در شهرستان سبزوار به دنيا آمد.
خانواده‌ي او پايبند به مذهب بودند و او از اين امر تأثير مي‌پذيرفت. پس از طي دوران کودکي وارد دبستان شد و پس از پايان اين مقطع دوران راهنمايي و دبيرستان را با موفقيت سپري کرد. او ضمن تحصيل به آموختن قرآن و تجويد و ديگر مسايل اسلامي پرداخت و پس از فراگيري قرآن در مسجد محل زندگي، به تدريس دوستان هم محله‌اي مشغول شد.
با شروع حرکت‌هاي انقلابي، رضا صادقي در سال 1356 در متن حوادث انقلاب قرار گرفت و با تعطيل شدن مدارس به صف مبارزان عليه رژيم پهلوي پيوست و در تظاهرات و راهپيمايي‌ها شرکت مي‌نمود. وي در سرماي زمستان سال 1357 در داخل بيمارستان امام رضا (ع) مشهد به حفاظت و نگهباني شبانه مي‌پرداخت.
در 12 محرم سال 1357 که نيروهاي رژيم پهلوي دست به قتل عام در مسجد جامع سبزوار زدند، نيز حضور داشت. زماني که صحبت ورود امام خميني (ره) به ايران بود، او براي ديدن ايشان به شهر تهران رفت. بعد از ورود امام خميني (ره) به ايران او در مسجد سنگي خيابان گوته تهران، پشت مدرسه‌ي علوي- محل اقامت ايشان – نگهباني مي‌داد و هم‌زمان در نگهباني از منزل آيت‌الله طالقاني نيز شرکت داشت.
رضا پس از پيروزي انقلاب و بازگشايي مدارس تا خردادماه سال 1359 تحصيلات خود را ادامه داد. پس از صدور فرمان امام خميني (ره)، به عضويت رسمي جهاد سازندگي شهرستان سبزوار درآمد و در کارهاي پزشکي- از جمله تزريقات و کمک‌هاي اوليه مهارت لازم را کسب کرد. او در مدت همکاري خود با جهاد سازندگي شهرستان سبزوار،بيش از شصت روستاي محروم و دور افتاده را زير پوشش درماني قرار داد. او براي بهبودي افراد معتاد در روستاها تلاش زيادي مي‌کرد و در کنار آن به مبارزه با ضد انقلابيون داخلي (مخصوصاً مجاهدين خلق) مي‌پرداخت و با منافقين بسيار خشن برخورد مي‌کرد.
او در راستاي کارش در جهاد سازندگي شهرستان سبزوار، با زحمت و تلاش فراوان روستاي «دوچاهي» که غالب مردم آن معتاد بودند را تبديل به روستايي بدون معتاد نمود. او علاوه بر اين روستا،به روستاهاي «ده نبي»،«چاه شند»،«ذوالفرّخ»،«حجاج» و بخش «خوار و توران» نيز رفت و براي نجات افراد معتاد تلاش زيادي مي‌نمود؛ به نحوي که گاه نيمه شب با فانوس به منزل افرادي که معالجه شده بودند،سر مي‌زد تا از نتيجه‌ي کارش اطمينان يابد.
با آغاز جنگ از سوي حکومت عراق، صادقي در تاريخ 15/7/1359 از سوي بسيج جهت طي دوره‌ي آموزش به همراه صد و پنجاه نفر از شهرستان سبزوار به شهر مشهد اعزام شد. پس از اين دوره بر اثر نياز جبهه به پزشک چون او در زمينه‌ي خدمات پزشکي سر رشته داشت، به مناطق جنگي اعزام شد. او در جبهه به گروه اخلاص پيوست و پس از مدتي حضور در اهواز به جبهه‌ي « دب حردان » رفت.
وي پس از آن قبل از محاصره‌ي سوسنگرد علاوه بر فعاليت‌هاي رزمي در روستاهاي اطراف مالکيه، به امداد و درمان مشغول شد. او در 16/10/1359 در منطقه‌ي هويزه حضور داشت و رابط گروه اخلاص به سرپرستي شهيد حسين علم‌الهدي بود. هنگامي که تعداد زيادي از نيروهاي ايراني و جهادگران جهادسازندگي به شهادت مي‌رسند، او براي خارج کردن نيروها از حلقه‌ي محاصره‌ي دشمن، تلاش زيادي کرد و با پرتاب دو نارنجک به سوي تانک‌هاي دشمن آن‌ها را وادار به عقب‌نشيني نمود.
شهادت هم‌رزمان او در منطقه‌ي هويزه وي را سخت تحت تأثير قرار داد. رضا در تاريخ 24/11/1359 و 38 روز پس از شهادت هم‌رزمانش در منطقه‌ي هويزه هنگام انجام وظيفه‌ي ديده‌باني، در منطقه‌ي سوسنگرد بر اثر اصابت ترکش خمپاره در سنّ 19 سالگي به شهادت رسيد. پيکر شهيد صادقي پس از انتقال به شهر تهران توسط دوستان جهادگرش از خوابگاه دانشگاه تهران تا شهرستان سبزوار بدرقه شد و در اين شهرستان به خاک سپرده شد.

منبع:كتاب جهادسازندگي خراسان دردفاع مقدس جلد3   -  صفحه: 27

آرزوي شهادت
حماسه هويزه


 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها