چیزكیك یا همان كیك پنیر، یكی از انواع كیكهاست كه در آن به جای خامه شیرین شده، از پنیر خامهای یا مخلوطی از آن و پنیر ماسكارپونه – با مزه شور و شیرین– استفاده میشود در ضمن كیك آن نیز مانند دیگر كیكها حالت اسفنجی نداشته و فرم نیمهخشك دارد. مواد لازم برای 8 نفر: - 225 گرم بیسكویت جو - 75 گرم كره مواد لازم مایه پنیری:
- 3 قاشق سوپخوری آب پرتقال - یك قاشق سوپخوری پودر ژلاتین - یك پیمانه پنیر ماسكارپونه - یك پیمانه پنیر خامه - 75 گرم یا سهچهارم پیمانه پودر قند - یك پیمانه شیر نارگیل - 2 عدد سفیده تخممرغ مواد لازم برای روی كیك: - 2 عدد انار (دانه شود) - یك بسته پودر ژله انار طرز تهیه: 1 – یك قالب گرد مخصوص شرینیپزی با قطر 23سانتیمتر تهیه كرده و كف و دیواره آن را با روغن مایع چرب كنید. بیسكویتهای جو را در دستگاه خردكن ریخته و به پودری نرم تبدیل كنید، سپس كره را آب كرده و روی بیسكویت جوی خردشده در داخل دستگاه بریزید. در طول این مدت، دستگاه را چندبار روشن و خاموش كنید تا مواد، خوب مخلوط شوند. حالا مخلوط خمیری كره و بیسكویت را در قالب كیك بریزید و سطح آن را با ته قاشق صاف كنید؛ سپس در یخچال بگذارید تا سرد شود. به این صورت خمیر اصلی كیك آماده میشود. 2 – برای درستكردن مواد میانی پنیری، یك كاسه بلوری آماده كرده و ابتدا آب پرتقال و سپس پودر ژلاتین را در آن بریزید؛ سپس ظرف را به مدت 5 دقیقه كناری بگذارید تا مواد حالت اسفنجی بگیرد. پس از آن، داخل كاسه فلزی مقداری آب ریخته و روی اجاقگاز قرار دهید تا به جوش آید، سپس كاسه حاوی آب پرتقال و پودر ژلاتین را روی كاسه فلزی قرار دهید و مرتب مواد را هم بزنید تا پودر ژلاتین با حرارت غیرمستقیم بهطور كامل حل شود. 3 – در ظرف دیگری هر دو نوع پنیر را با هم مخلوط كرده و ابتدا پودر قند و سپس شیر نارگیل را به آن اضافه كنید و كمكم هم بزنید. از طرف دیگر در ظرف تمیزی، سفیدههای تخممرغ را خوب بزنید تا حالت پفكرده پیدا كند. [خواص تخم مرغ] حالا ژلاتین محلول در آب پرتقال را سریع به مخلوط پنیری افزوده و پس از آن سفیدههای تخممرغ را اضافه كنید و آرام هم بزنید؛ سپس خمیر بیسكویتی را از داخل یخچال بیرون آورده و مواد را روی آن بریزید و دوباره در یخچال قرار دهید تا مواد به اصطلاح خودش را بگیرد. در پایان، ژله انار را به روش معمول درست كرده و دانههای انار را هم در آن بریزید، سپس سطح پنیری را با ژله انار بپوشانید و دوباره در یخچال قرار دهید تا ژله ببندد. به این صورت كیك پنیری شما آماده است. [آشنایی با خواص انار] نكته: به جای شیر نارگیل از شیر معمولی هم میتوانید استفاده كنید ولی دیگر طعم و مزه نارگیل را نخواهید داشت.