پاسخ به:بخش گیاهان
شنبه 18 آبان 1392 4:04 PM
تاثیر ورمی کمپوست بر روی سبزیجات و گلهای زینتی
Zdenka Pemuzic وهمکاران (2002) در آزمایشات خود بر روی محصول کاهو به این نتیجه رسیدند که مصرف 5 تن درهر هکتار ورمی کمپوست باعث تولید عملکرد مطلوب با حداقل میزان نیترات و حد مناسب عناصر غذایی در کاهو گردیده است.
Harris وهمکاران(1990) گزارش نمودند که مصرف 5 تن در هکتار ورمی کمپوست عملکرد سبزیجات را به طور معنی داری افزایش داده است.
در یک آزمایش در زمینه ی اثرات مقادیر مختلف (ورمی کمپوست کود گاوی) و(ورمی کمپوست کود گاوی+خاک اره ) در مقابل بسترشاهد(پیت+پرلیت) بر روی گیاه فیکوس بنجامین ابلق توسط محبوب خمامی (1383)انجام شد نتایج زیر بدست آمد:
وزن تر ساقه وبرگ: مشخص شد که ورمی کمپوست+خاک اره (20%به 80%) اثر بهتری بر روی این صفت داشته است.
قطر ساقه:با توجه به نتایج مقادیر 30%ورمی کمپوست بیشترین قطر ساقه را ایجاد نمود
ارتفاع گیاه:بیشترین ارتفاع گیاه مربوط به گلدان حاوی 10% ورمی کمپوست بود البته بین مقادیر 10%تا30%ورمی کمپوست اختلاف معنی داری مشاهده نشد.
از نظر وجود عناصر میکرو وماکرو نظیر: نیتروژن ، پتاسیم ، آهن ، منیزیم ، روی ، منگنز ومس مقادیر 20% ورمی کمپوست +خاک اره بهترین نتیجه را نست به نمونه های دیگر نشان می دهد.
از این آزمایش نتیجه گیری شده که با توجه به اثرات مثبت وقیمت مناسب ؛ ورمی کمپوست می تواند جایگزین مناسبی برای پیت باشد نکته قابل توجه آنکه استفاده از ورمی کمپوست در مقادیر 20%مطلوب بوده و تا حداکثر25%برای این گیاه مفید می باشدومقادیر بالاتر در فاکتورهای ذکر شده اختلاف معنی داری با شاهد نشان نمی دهند.
مطالعات نشان داده که ورمی کمپوست از طریق افزایش ظرفیت نگهداری آب ، تامین عناصر غذایی وتولید هورمونهای گیاهی که اثر اصلاحی بر جوانه زنی و رشد دارد می تواند اثر مثبتی بر رشد گیاهان زینتی داشته باشد.(Tomatiوهمکاران1988)
نتیجه : رشد گیاهان زینتی از جمله کوکب ، گل سرخ ، مریم گلی ، گل داوودی واطلسی در بسترهای حاوی ورمی کمپوست به طرز چشمگیری افزایش می یابد.