پاسخ به:طرز تهیه انواع ترشی و شور/عکس
سه شنبه 12 بهمن 1389 6:33 PM
طرز تهیه ترشی موسیر
مواد لازم:
سركه: 1لیتر
نمك: قدری
موسیر: 500گرم
طرز تهیه: با موسیر به تنهایی یا مخلوط با سایر مواد می توان ترشی تهیه نمود. از موسیر تازه یا خشك می توان برای تهیه ترشی استفاده كرد.
موسیر تازه چون كمتر در دسترس قرار دارد از موسیر خشك بیشتر استفاده می شود. ولی در هر حال ما دستور استفاده از هر نوع را توضیح می دهیم.
الف-طرز آماده كردن موسیر تازه:
موسیر را پوست می كنیم و نازك ورقه و قه می كنیم. چون موسیر تازه دارای بوی تندی است آنرا دو سه روز در آب سرد خیس می كنیم. و چندین بار آب آنرا عوض می كنیم. بعد آنرا در صافی می ریزیم و آب آن كه كاملاً گرفته شدموسیر را روی پارچه ای پهن میكنیم. و 24 ساعت می گذاریم بماندتا رطوبت آن كاملا گرفته شود.این موسیر آماده ترشی می باشد.
ب- طرز استفاده از موسیر خشك:
موسیر را می شوییم و مقداری آب جوش بر روی آن می ریزیم. هروقت آب آن سرد شد آنرا خالی می نمائیم و دوباره آب جوش روی آن می ریزیم. و این عمل را 3 تا 4 بار تكرار می كنیم.بعد موسیر را در آب سرد میریزیم.تا2-3 روز بماند و در این مدت نیز چند دفعه آب آنرا عوض می كنیم وقتی موسیر كاملا نرم و لطیف شدآنرا در صافی می ریزیم و بعد روی پارچه پهن می كنیم تا رطوبت آن كاملا گرفته شود.
طرز آماده كردن ترشی:
موسیرهای آماده شده را در شیشه می ریزیم و كمی نمك در داخل سركه كه حتماً باید سركه انگور و سفید و تازه باشد می ریزیم: و داخل شیشه موسیر را با این سركه پر می كنیم.
منبع : تبیان همدان