0

خواص سیر تازه کوبیده شده

 
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

خواص سیر تازه کوبیده شده
سه شنبه 26 آبان 1388  1:54 PM

محققان می گویند، خوردن سیر تازه کوبیده شده قلب را در مقابل بیماری ها مقاوم می کند.
 

محققان آمریکایی اعلام کردند، خوردن سیر تازه کوبیده شده موجب تولید گاز سولفید هیدروژن H2S در بدن می شود،زیرا گاز سولفید هیدروژن ضمن تاثیر بر دستگاه گردش خون، جریان خون را در رگ ها تسهیل و تشدید می کند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،   این گروه از محققان همچنین می گویند، سرخ کردن و پختن سیر موجب می شود، گاز  H2S در معده و روده تولید نشود تا سیر خاصیت خود را تا حد زیادی از دست بدهد

سیر ازجمله سبزیجات معطر و پرخاصیتی است که به‌صورت‌های مختلف شامل خام، پخته، سرخ‌شده، ترشی، خشک و پودر مورد استفاده قرار می‌گیرد .
ولی باتوجه به اینکه دهان انسان پس از خوردن سیر – به‌خصوص نوع خام و سرخ‌شده آن – بوی ناخوشایندی می‌گیرد، اغلب افراد شاغل از خوردن آن امتناع می‌کنند؛ در حالی که برای این منظور، معمولا خوردن سیب، کرفس، کاهو، سبزی، یک قاشق عسل یا همچنین جویدن چای خشک یا جعفری یا برگ سیر تازه را پیشنهاد می‌کنند.

البته این روزها برای آن دسته از افرادی که صرف‌نظر از بوی بد سیر علاقه‌ای به طعم آن نیز ندارند، قرص‌های سیر بدون بو به بازار آمده است تا دیگر از مزایای آن بی‌بهره نمانند.

* خواص غذایی :
- سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین‌هایB1 ی، B2 وB3 است.

* خواص درمانی:
- سیر ماده شیمیایی‌ای به نام آلیسین (Allicin) دارد که یک آنتی‌بیوتیک بسیار قوی است و نقش مهمی در نابودکردن طیف وسیعی از باکتری‌ها دارد. این تاثیر حتی بیشتر از پنی‌سیلین و تتراسایکلین است.
- خوردن سیر خام باکتری‌ها را از بین برده و قدرت ایمنی بدن را بالا می‌برد.
 سیر پخته نیز نقش کاهش‌دهنده کلسترول خون را دارد، آن را رقیق کرده و از تشکیل لخته‌های خونی جلوگیری می‌کند.

- سیر پخته یک ضداحتقان، ضدسرفه و پیشگیری‌کننده از برونشیت است.

- سیر برای درمان بیماری‌های مختلفی ازجمله آسم، برونشیت، روماتیسم، نقرس، میخچه و زگیل (به صورت موضعی)، سل، دندان درد، نیش‌زدگی و فشار خون‌بالا مفید است. در ضمن، سنگ کلیه را خرد می‌کند و در ضدعفونی‌کردن دستگاه‌های ادراری و عفونت‌های واژینال و مثانه نیز مؤثر است.
- سیر حافظه را تقویت کرده و فراموشی را از بین می‌برد.
- سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها می‌شود.
توجه: مادران شیرده در خوردن سیر زیاده‌روی نکنند زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف‌نظر کند.

*  خوردن سیر سبب تخریب سلولهای سرطانی و کاهش کلسترول خون می‌شود .

سیر با آن که خواص بسیاری دارد باید به اندازه اعتدال مصرف شود. زیرا استفاده زیاد از آن در بعضی اشخاص موجب سردرد، ضعف نیروی جنسی، ضعف چشم وعوارض بواسیر می‌شود .

مصرف سیر مقدار LDL خون را کاهش می‌دهد.
مقدار مصرف سیر برای این منظور۳۰ گرم در روز است. با مصرف سیر در چند ماه اول مقدار کلسترول ممکن است بالا رود و این بدان علت است که کلسترول از داخل نسوج خارج و داخل خون شده و از آنجا دفع می‌شود. پس از آن که کلسترول به حد نرمال رسید برای نگهداری آن، باید روزانه نصف سیر خام مصرف کرد.
سیر از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. اسانس سیر که در اثر تقطیر سیر با بخار آب حاصل می شود مرکب از مواد سولفوره بوده و مایعی به رنگ قرمز نارنجی است.
سیر بادشکن وضد عفونی کننده است. خوردن سیر مصونیت بدن را در مقابل بیماریها افزایش می‌دهد.
سیر محرک و تقویت کننده بدن و داروی سرماخوردگی و زکام است و نیز در معالجه سل اثر خوبی دارد.

سیر سبب کاهش غلظت خون شده و در تنگی نفس نقش موثری دارد. همچنین چون گرم و خشک است بنابراین رطوبت معده را از بین برده و دردهای مفاصل را درمان می کند.
سیر درمان کننده دردهای مفاصل، سیاتیک و نقرس بوده و زخم‌های ریه و درد معده را از بین برده و سنگ‌های کلیه را شکسته و خارج می سازد.

خوردن سیر از سرطان دستگاه گوارش جلوگیری می کند.

گفتنی است، چینی ها قرن‌هاست که برای کاهش فشار خون از سیر استفاده می کنند.
سیر برای افراد مبتلا به اسهال و یبوست مضر است. افرادی که معده ضعیف دارند و بطور کلی سیستم هاضمه آنها ضعیف است، نباید در خوردن سیر افراط کنند.

اشخاص گرم مزاج باید سیر را پخته و یا از سیر ترشی استفاده کنند.
برای پختن سیر پس از پوست کندن آن را به مدت سه دقیقه بخار دهید. اشخاصی مبتلا به کاهش فشار خون پایین و آلرژی نباید از سیر استفاده کنند.

البته بهتر است که در مصرف هر ماده غذایی تعادل را رعایت کنید.با اینکه سیر خواص بیشماری دارد مصرف زیاد آن نیز مضراتی دارد که برایتان ذکر می کنم.

همچنین در مطالعه‌ای که در نشریه “آرشیو پزشکی داخلی” منتشر شده است، “کریستوفر گاردنر” از “مرکز تحقیقات پیشگیری استنفورد” گفت که وی از نتایج این آزمایش حیرتزده شد زیرا واقعا تصور می‌کرد که سیر خام در پایین آوردن سطح کلسترول بدن تاثیر دارد.

در این تحقیق ‪ ۱۹۲‬بزرگسال که سطح کلسترول خونشان اندکی بالا بود در یک دوره شش ماهه به چهار گروه تقسیم شدند و شش روز هفته یک حبه سیر متوسط مصرف کردند. محققان هر ماه خون این افراد را آزمایش می‌کردند.

یو.اس.ای تودی گزارش داد، نتایج این تحقیق هیچ تاثیر چشمگیری بر تمرکز کلسترول ‪ LDL‬و یا سطوح تری گلیسرید که نشانه دیگری از خطر ابتلا به بیماری قلبی است، نشان نداد.

گارنر گفت، مطالعات قبلی در زمینه سیر خام و مشتقات مختلف آن نتایج متفاوتی را نشان داده است اما در مطالعات بر روی حیوانات مدرکی وجود دارد که سیر می‌تواند کلسترول ‪ LDL‬را پایین آورد.

* مضرات سیر:
معمولا اثرات جانبی مصرف سیر خفیف و غیر متداول است. ولی با زیاده روی در مصرف آن و در موارد خاصی مضر است. بعضی از این مضرات شامل موارد زیر است:

۱- ‏ظاهرا سیر تاثیری بر متابولیسم داروها ندارد، اما بیمارانی که از داروهای ضد انعقاد خون مثل آسپرین استفاده می‌ کنند، باید در مصرف سیر احتیاط کنند، زیرا سیر مانع از انعقاد خون می شود. ‏از این رو افرادی که جراحی می ‌کنند، باید ۷ تا ۱۰ روز پیش از جراحی از خوردن سیر خودداری کنند، زیرا زمان خونریزی را ‏طولانی ‌تر می ‌کند. ‏

۲- بنابر تحقیقات دانشمندی بنام «ری (REY)» زیاده روی در مصرف سیر، موجب سردرد و ضعف بینایی می شود. برای جلوگیری از این مضرات چند راه پیشنهاد شده است:

الف- پختن سیر در آب و اضافه کردن کمی نمک یا کره یا روغن بادام به آن.

ب- مصرف گشنیز به همراه مصرف سیر یا بعد از مصرف سیر.

۳- چنانچه در مصرف سیر، مراعات سن و مزاج و فصل نگردد، مخصوصاً در مصرف سیر خام زیاده روی شود، برای دستگاه تنفسی و بیماری بواسیر مضر است.

۴- زنان آبستن یا شیرده بهتر است از‎ ‎سیر استفاده نکند‎ . ‎

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها