0

نگاهی به احاديث حضرت محمد(ص)

rayanhamid
rayanhamid
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 229

پاسخ به: نگاهی به احاديث حضرت محمد(ص)
پنج شنبه 31 اردیبهشت 1388  10:47 PM

آثار ازدواج
زَوِّجُوا أياماكُم، فَانَّ اللَّهَ يُحسِنُ لَهُم فى أخلاقِهِم، ويُوَسِّعُ لَهُم فى أرزاقِهِم، ويَزِيدُهُم فى‏مُرُوّاتِهِم.(2250/5؛ بحار: 222/103)
بى‏همسران خود را همسر دهيد؛ زيرا با اين كار خداوند اخلاق آنان را نيكو مى‏گرداند و روزى‏هايشان را زيادمى‏كند و بر جوانمردى‏هاى آنان مى‏افزايد
تشويق به ازدواج‏
مَن أحَبَّ أن يَلقَى اللَّهَ طاهِراً مُطَهَّراً فَلْيَلْقَهُ بزَوجَةٍ.(2248/5؛ بحار: 220/103)
هر كه دوست دارد كه پاك و پاكيزه خدا را ديدار كند، با داشتن همسر به ديدارش رود.
محبوب ترين بنا
ما بُنِىَ فى الاسلامِ بِناءٌ أحَبَّ الى اللَّهِ‏عزّ و جل، وأعَزَّ مِنَ التَّزويجِ.
(2248/5؛ بحار: 222/103)
در اسلام هيچ بنايى ساخته نشد، كه نزد خداوند عزّ و جل محبوبتر و ارجمندتر از ازدواج باشد.
ازدواج، سنت پيامبر
النِّكاحُ سُنَّتِى، فَمَن رَغِبَ عَن سُنَّتى فَلَيسَ مِنّى.(2248/5؛ بحار: 220/103)
ازدواج سنّت من است؛ پس هر كه از سنّت من روى گرداند از (امّت) من نيست.
حفظ دو سوم دين با ازدواج‏
ما مِن شابٍّ تَزَوَّجَ فى حَداثَةِ سِنِّهِ الّا عَجَّ شَيطانُهُ: "يا وَيْلَهُ، يا وَيْلَهُ ! عَصَمَ مِنّى ثُلُثَى دِينِهِ"، فَلْيَتَّقِ‏اللَّهَ العَبدُ فى الثُّلُثِ الباقِى.(2250/5؛ بحار: 221/103)
هيچ جوانى نيست كه در دوره جوانى خود ازدواج كند، مگر آن كه شيطان او فرياد برآورد كه: »واى بر او، واى براو! دو سوم دينش را از (گزند) من حفظ كرد«. بنابراين، انسان بايد براى حفظ يك سوم ديگر، تقواى خدا در پيش‏گيرد.
چندين برابر شدن عيار نماز، با ازدواج‏
شِرارُكُم عُزّابُكُم، رَكعَتانِ مِن مُتَأهِّلٍ خَيرٌ مِن سَبعِينَ ركعةً مِن غَيرِ مُتَأهِّلٍ.(2252/5؛ كنزالعمال:44448)
بدترين افراد شما بى‏همسران شمايند؛ دو ركعت نماز فردهمسرداربهتراست‏ازهفتادركعت‏نمازفردبى‏همسر.
ازدواج با زنان متدين‏
مَن تَزَوَّجَ امرَأةً لا يَتَزَوَّجُها الّا لِجَمالِها لَم يَرَ فيها ما يُحِبُّ، ومَن تَزَوَّجَها لِمالِها لا يَتَزَوَّجُها الّا وَكَلَهُ‏اللَّهُ الَيهِ، فعلَيكُم بذاتِ الدِّينِ.(2254/5؛ بحار: 235/103)
هر كه با زنى به خاطر زيبايى‏اش ازدواج كند، دلخواه خود را در او نبيند و هر كه با زنى به خاطر مال و ثروتش‏ازدواج كند، خداوند او را به همان مال و ثروت واگذارد. پس بر شما باد به (ازدواج با) زنان متديّن.
ترجيح دين دارى بر زيبايى همسر
لا يُختارُ حُسنُ وَجهِ المَرأةِ على حسُنِ دِينِها.(2254/5؛ كنزالعمال: 44590)
نبايد حُسن صورت زن را بر حُسن ديندارى او برگزيد.
رد نكردن خواستگار ديندار
اذا جاءَكُم مَن تَرضَون َدِينَهُ وأمانَتَهُ يَخطُبُ (الَيكُم) فَزَوِّجُوهُ، ان لا تَفعَلُوهُ تَكُن فِتنَةٌ فى الأرضِ‏وفَسادٌ كبيرٌ.(2256/5؛ بحار: 372/103)
هرگاه كسى به خواستگارى نزد شما آمد و ديندارى و امانتدارى او را پسنديديد، به او زن دهيد؛ كه اگر چنين‏نكنيد، در روى زمين تبهكارى و فساد بسيار پديد خواهد آمد.
اللهم عجل لوليک الفرج
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها