آثار ازدواج
زَوِّجُوا أياماكُم، فَانَّ اللَّهَ يُحسِنُ لَهُم فى أخلاقِهِم، ويُوَسِّعُ لَهُم فى أرزاقِهِم، ويَزِيدُهُم فىمُرُوّاتِهِم.(2250/5؛ بحار: 222/103)
بىهمسران خود را همسر دهيد؛ زيرا با اين كار خداوند اخلاق آنان را نيكو مىگرداند و روزىهايشان را زيادمىكند و بر جوانمردىهاى آنان مىافزايد
تشويق به ازدواج
مَن أحَبَّ أن يَلقَى اللَّهَ طاهِراً مُطَهَّراً فَلْيَلْقَهُ بزَوجَةٍ.(2248/5؛ بحار: 220/103)
هر كه دوست دارد كه پاك و پاكيزه خدا را ديدار كند، با داشتن همسر به ديدارش رود.
محبوب ترين بنا
ما بُنِىَ فى الاسلامِ بِناءٌ أحَبَّ الى اللَّهِعزّ و جل، وأعَزَّ مِنَ التَّزويجِ.
(2248/5؛ بحار: 222/103)
در اسلام هيچ بنايى ساخته نشد، كه نزد خداوند عزّ و جل محبوبتر و ارجمندتر از ازدواج باشد.
ازدواج، سنت پيامبر
النِّكاحُ سُنَّتِى، فَمَن رَغِبَ عَن سُنَّتى فَلَيسَ مِنّى.(2248/5؛ بحار: 220/103)
ازدواج سنّت من است؛ پس هر كه از سنّت من روى گرداند از (امّت) من نيست.
حفظ دو سوم دين با ازدواج
ما مِن شابٍّ تَزَوَّجَ فى حَداثَةِ سِنِّهِ الّا عَجَّ شَيطانُهُ: "يا وَيْلَهُ، يا وَيْلَهُ ! عَصَمَ مِنّى ثُلُثَى دِينِهِ"، فَلْيَتَّقِاللَّهَ العَبدُ فى الثُّلُثِ الباقِى.(2250/5؛ بحار: 221/103)
هيچ جوانى نيست كه در دوره جوانى خود ازدواج كند، مگر آن كه شيطان او فرياد برآورد كه: »واى بر او، واى براو! دو سوم دينش را از (گزند) من حفظ كرد«. بنابراين، انسان بايد براى حفظ يك سوم ديگر، تقواى خدا در پيشگيرد.
چندين برابر شدن عيار نماز، با ازدواج
شِرارُكُم عُزّابُكُم، رَكعَتانِ مِن مُتَأهِّلٍ خَيرٌ مِن سَبعِينَ ركعةً مِن غَيرِ مُتَأهِّلٍ.(2252/5؛ كنزالعمال:44448)
بدترين افراد شما بىهمسران شمايند؛ دو ركعت نماز فردهمسرداربهتراستازهفتادركعتنمازفردبىهمسر.
ازدواج با زنان متدين
مَن تَزَوَّجَ امرَأةً لا يَتَزَوَّجُها الّا لِجَمالِها لَم يَرَ فيها ما يُحِبُّ، ومَن تَزَوَّجَها لِمالِها لا يَتَزَوَّجُها الّا وَكَلَهُاللَّهُ الَيهِ، فعلَيكُم بذاتِ الدِّينِ.(2254/5؛ بحار: 235/103)
هر كه با زنى به خاطر زيبايىاش ازدواج كند، دلخواه خود را در او نبيند و هر كه با زنى به خاطر مال و ثروتشازدواج كند، خداوند او را به همان مال و ثروت واگذارد. پس بر شما باد به (ازدواج با) زنان متديّن.
ترجيح دين دارى بر زيبايى همسر
لا يُختارُ حُسنُ وَجهِ المَرأةِ على حسُنِ دِينِها.(2254/5؛ كنزالعمال: 44590)
نبايد حُسن صورت زن را بر حُسن ديندارى او برگزيد.
رد نكردن خواستگار ديندار
اذا جاءَكُم مَن تَرضَون َدِينَهُ وأمانَتَهُ يَخطُبُ (الَيكُم) فَزَوِّجُوهُ، ان لا تَفعَلُوهُ تَكُن فِتنَةٌ فى الأرضِوفَسادٌ كبيرٌ.(2256/5؛ بحار: 372/103)
هرگاه كسى به خواستگارى نزد شما آمد و ديندارى و امانتدارى او را پسنديديد، به او زن دهيد؛ كه اگر چنيننكنيد، در روى زمين تبهكارى و فساد بسيار پديد خواهد آمد.