پاسخ به:نکات جالب پزشکی
سه شنبه 12 آبان 1388 3:26 AM
مقدار غذاي فرد ديابتي به سن، جنس، قد و نيز نوع فعاليت او بستگي دارد؛ اين بيماران در صورت وجود اضافه وزن، بايد وزن خود را كاهش دهند. بيماران ديابتي بايدمصرف چربيها را به حداقل رسانده و چربي گوشت را از آن جدا كنند و مصرف نمك را جهت كاهش احتمال بيماريهاي قلبي به حداقل برسانند. اين بيماران لازم است كه از مواد غذايي فيبردار بيشتر استفاده كنند چرا كه در كاهش قند خون مؤثر و در نهايت بهتر است بخشي از پروتئين مورد نياز را از حبوبات تامين نمايند.
*******************************
اثرات درماني پياز آرامبخش ، كاهنده فشارخون، كاهش چربي خون، ، پايين آورنده قند خون (ديابت)، اشتهاآور، ضد اسپاسم (، رفع سنگهاي مجاري صفراوي، درمان اختلالات روده، رفع مسموميت ، ادرارآور، كاهش اوره خون، دفع سنگهاي مجاري ادراري، رفع پروستات، رفع احتباس ادرار، درمان التهاب مجاري ادراري، مسكن سرفه، سرماخوردگي سيستم محافظ بدن (پوست و مو): ترميم سوختگي، جلوگيري از ريزش مو، مسكن درد و التيام زخم، ضد قارچ، درمان آبسه و تاول .
*******************************
چنانچه ميخواهيد كلسترول خون خود را كاهش دهيد، مصرف ماهي و مرغ را جايگزين گوشت قرمز كنيد. استفاده از گوشتهاي كمچربي، حبوباتي مثل نخود، لپه، عدس و لوبيا، لبنيات كمچرب و مصرف ميوهها و سبزيهاي تازه در كاهش كلسترول خون مؤثر است. همچنين استفاده كمتر از جگر، قلوه و كله پاچه، عدم استفاده بيش از 3 عدد تخم مرغ در هفته و خودداري از مصرف غذاهاي چرب آماده مثل سوسيس، كالباس، چيپس، شكلات و ... نيز در اين امر تأثير بسزايي دارد.
*******************************
نارنگي با فسفر زياد باعث تقويت حافظه و هوش ميشود. نارنگي داراي املاح و ويتامينهاي فراوان و غني از فسفر است. جوشانده برگهاي آن براي تصفيه خون بسيار مناسب است. اين ميوه براي براي رفع بياشتهايي و كاهش گرماي غريزي بدن نيز مفيدست.
*******************************
دفع آهن و ويتامين B1 در بدن از عوارض مصرف چاي بلافاصله بعد از غذاست. چاي داراي مادهاي به نام «تاتن» است كه به راحتي با آهن موجود در منابع گياهي تركيب ميشود. همچنين، آهن يك ماده مغذي است كه جذب آن در دستگاه گوارش مشكل بوده و به مقدار اندك و به سختي جذب ميشود. بنابراين مصرف چاي بعد از غذا سبب ميشود آهن غذا با ماده تاتن موجود در چاي تركيب شده و در نتيجه انسان در معرض خطر كمبود آهن و همچنين كمبود ويتامين B1 قرار گيرد.
*******************************
براساس مطالعات انجام شده جرمها و آلودگيهاي روي پلاكهاي دندان ميتوانند به ريهها راه پيدا كنند و در نتيجه احتمال ابتلاي فرد را به نوعي ذاتالريه كشنده افزايش دهند. اگرچه اين مطالعات هم اكنون در مقطع كوچكي صورت گرفته است اما محققان به شواهدي بديهي در 8 بيمار مبتلا به ذاتالريه دست يافتهاند مبني بر اين كه عامل مولد بيماري آنها پلاكهاي دندانهاي خود بيماران بوده است.
*******************************
بر اساس تحقيقات انجام شده ميوههايي مثل سيب، آلبالو، گيلاس، مركبات و همچنين گياهاني نظير پياز، گل كلم و ترب به دليل اينكه حاوي رنگدانههاي طيف زرد تا ارغواني هستند ميتوانند سدي در برابر گرفتگي عروق و بيماريهاي قلبي باشند. رنگدانههاي قرمز ميتوانند از اكسيده شده LDL كلسترول جلوگيري كرده و مانع رسوب چربي بر ديواره رگها شوند
*******************************