نیکی کریمی: هر بار یک انگ به ما می زنند
یک شنبه 3 بهمن 1389 12:39 PM
شفاف : بخشهایی از حرفهای مختلف سینماگران و اهل سینمای ایران درباره موضوعهای مختلف در ستونی به نام پانوراما توسط محمد تاجیک در امتیاز انتخاب و منتشر شده است. چند بخش از این حرفهای جالب و متفاوت سینماگران را اینجا میخوانید:
نیکی کریمی چرا روز نامه ها را نمی خواند؟
نیکی کریمی بازیگر و کار گردان مطرح سینمای ایران که این روز ها فیلم دوخواهررا برپرده سینماها دارند وهمه منتظرند تا بازی او را در پاییز در فیلم جدید کیمیایی با عنوان محاکمه در خیابان مشاهده کنند، به تازگی در میز گردی با حضور چند تن از فیلمسازان سینمای مستقل ایران در ماهنامه فیلم حضور یافته و در بخشهایی از این میز گرد به شدت از منتقدان ووضعیت سینمای مستقل در ایران انتقاد کرده است . نیکی کریمی که فیلم یک شب او پس از سالها هنوز اکران نشده دراین میزگرد گفته است :در کشورهایی مثل ایران همیشه به کار گردانها تهمتهایی زده می شود مثل اینکه به عمد جوری فیلم ساخته اند که توقیف شود در حالی که خیلی از فیلمسازان جوان از همین کشورهای همسایه مثل فاتح آکین یا نوری بیگله جیلان فیلمهایی ی سازند که به جشنواره های مختلف می روند و حمایت می شوند .ولی این جا به جای اینکه از ما حمایت کنند و البته من قاچاقی آن را رد کردم الان هم یکسالی است که فیلمنامه جدیدم را داده ام و هنوز تایید نشد و می گویند بهتر است ساخته نشود . وی درادامه گفته است :از سینمای مستقل هیچ حمایتی از طرف منتقدان نمی شود .یکی از دلایلی که من دیگر روز نامه نمی خوانم همین است .برخی منتقدان پار سال ودر زمان جشنواره با کمترین دانش در مورد فیلمها می نوشتند و مثلا براساس دموکراسی نمی گفتند که فیلم فلانی با سلیقه من جور نیست .بر عکس با دیکتاتوری می نوشتند که فلانی اصلا نباید فیلم بسازد .یا با ادبیات استادیومی می گفتند فلان فیلم مزخرف است !مثل ورزشگاهها که همه افتاده اند به جان هم !در حالی که منتقدان در همه جای دنیا قرار است روشنفکر ترین قشر سینما باشند .در این اوضاع چه انتظاری از ارشاد می توان داشت .
رضا ناجی :از تلویزیون می ترسم
رضا ناجی بازیگر برنده خرس نقره ای شنواره برلین گفت وگویی با روز نامه وطن امروز کرده ودربخشهایی از این گفت وگو گفته است :در وهله اول سینما و تلویزیون از لحاظ اولویت برای من فرقی نمیکند و بیشتر به این موضوع فکر میکنم کاری را انجام دهم که حرفی برای گفتن داشته باشد. متأسفانه در حال حاضر بیشتر کارهایی که برای تلویزیون ساخته میشود صرفاً برای پرکردن آنتن تلویزیون است و کار خوبی ندیدهام، برای همین شاید بتوان گفت تا حدودی از کار در تلویزیون میترسم. مجیدی یک روانشناس است ناجی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره بازی در فیلم مجیدی گفته است :معمولاً آقای مجیدی عادت دارند تمام کارها را انجام دهند و بعد بازیگران را انتخاب کنند و این یکی از بزرگترین حسنهای آقای مجیدی است. ویژگی اصلی کارهای مجیدی آموزنده بودن آنهاست که از آن بسیار لذت میبرم. مجید مجیدی همیشه 90 درصد کارش، انتخاب است اعم از انتخاب دستیاران، بازیگران و... و موقع شروع فیلمبرداری فقط 10 درصد کار باقی میماند. به نظر من مجیدی نهتنها نویسنده و کارگردان خوبی است بلکه یک روانشناس است و سینما را خوب میشناسد
توحیدی :فارابی مثل یک کیوسک نگهبانی است
فرهاد توحیدی نایب رییس هیات مدیره خانه سینما گفت وگویی با علیرضا مجمع در روزنامه دنیای اقتصاد کرده ودر بخشهایی از این گفت وگودرباره بنیاد سینمایی فارابی گفته است : دوره به دوره از کیفیت مدیریت فارابی کاسته شده، چه به لحاظ وزن فرهنگی و چه به لحاظ نقشی که باید در هدایت سینمای ایران داشته باشد. جان کلامم این است که این سازمان متناسب با رشد سینمای ایران رشد نکرده و در جایی متوقف شده است، اما از سوی دیگر و از آنجایی که به هر حال کنترلکننده بودجه سینمای ایران بود نقش سرپلی را اختیار کرد که سینماگران ناچار بودند به آنجا مراجعه بکنند. یعنی شاید حکم یک کیوسک نگهبانی را دارد که صرفا ویزاها را کنترل ميکند و به آدمها اجازه ميدهد رد بشوند یا نشوند! شاید مقداری بیش از این. چون فکر ميکند پول ميدهد باید نظر هم بدهد. یعنی در واقع نماینده فرهنگی دولت در سینماست و دوست دارد حرفهای خودش را هم بشنود. ما به این شرایط معترض هستیم. سینمای ملی ما اگر شرایط ساختاریاش با چیزی که الان هست متفاوت باشد اصلا نیاز به بودجه دولت ندارد. در صورت اصلاح ساختار ما ميگوییم اصلا نیاز نیست دولت هزینه کند. توحیدی درادامه گفته است :اما اتفاق ناگواری که در این دو سال که مدیریت فعلی فارابی عهده دار مسوولیت است افتاده این است که حمایت عام را از سینما برداشتنند . وی همچنین افزوده : آقایان یک بدنهای را به هم ریختهاند که بتوانند فیلمی مثل ملک سلیمان تولید کنند
مدير ورزش شبكه سه: حملهاي در كار نيست
تهران امروز در صفحه ورزشی خود گزارشی درباره واکنشهابه جدیدترین برنامه نود نوشته ودر بخشی از آن آورده :نگاهي گذرا و سطحي به سايتهاي خبري براي پي بردن به موج جديد حمله عليه عادل فردوسيپور و موضعگيري در قبال برنامه دوشنبه شب 90 كه پس از مدتها روي آنتن رفت، كفايت ميكند. بعد از مسعود عنايت كه تنها ساعاتي پس از پخش مجدد برنامه 90، كارشناس داوري را مورد حملات تند خود قرارداد، روز گذشته محمدرضا ساكت هم در مقام منتقد و البته وكيلمدافع عباس انصاريفرد ظاهر شد و از مظلوميت مديرعامل باشگاه پرسپوليس صحبت كرد. به عقيده او خدمات ارزنده انصاريفرد انكارناپذير است و هتك حرمت به او در اين برنامه منصفانه نبود. ساكت ميگويد: «چالشي بودن برنامه انتقادي نبايد منجر به استهزا گرفتن افراد شود ضمن اينكه استفاده از كارشناسان داوري كه صرفا شخصيتهاي نظري دارند و سابقه قابلتوجهي در امر اجرايي و داوري ندارند و به باشگاهها مشاوره ميدهند، مطلوب نيست. مجري و تهيهكننده برنامه مهندس است اما متاسفانه شاهد اشكالات فني، ارتباطي و نوعي شتابزدگي در اجراي برنامه بوديم.» محمد آقازماني، مدير گروه ورزش شبكه سوم اما موضعگيريهاي جسته و گريخته را موج جديد حمله به برنامه 90 نميداند و با خوشبيني مفرطي در اينباره حرف ميزند: «اظهارنظرهايي كه از سوي افراد معدود مطرح ميشود را نميشود به كل پيكره فوتبال تعميم داد و بنده تصور نميكنم كه موج جديدي عليه عادل و برنامه 90 بهراه افتاده باشد.» آقازماني در مورد ادعاي انصاريفرد مبنيبر رودست خوردن از فردوسيپور و ملغي شدن توافقي كه قبل از آغاز برنامه حاصل شده بود جواب سياستمدارانهاي ميدهد: «ما هميشه در خدمت دوستان بوده و هستيم.»