0

معاون سینمایی وزارت ارشاد در برنامه تلویزیونی 'هفت' درباره تشکیل صنف واحد تهیه‌کنندگی:

 
salarezeynab
salarezeynab
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6597
محل سکونت : تهران

معاون سینمایی وزارت ارشاد در برنامه تلویزیونی 'هفت' درباره تشکیل صنف واحد تهیه‌کنندگی:
شنبه 2 بهمن 1389  12:50 PM


معاون سینمایی وزارت ارشاد  در برنامه تلویزیونی 'هفت' درباره تشکیل صنف واحد تهیه‌کنندگی: حمایت از صنف واحد به معنای دولتی بودن آن نیست

جواد شمقدری اظهار داشت: ما می‌گوییم دوستان فارغ از دیدگاهشان کار صنفی انجام دهند. در همه جا کار صنفی حوزه‌ای مشخص دارد، اما بعضی‌ها نوع نگاهشان را بر فعالیت صنفی مقدم می‌دانند. نظر ما این است که گرایشات مختلف داشته باشید، اما آن را در تشکل‌های دیگری به اجرا بگذارید. چرا که کار صنفی حیطه‌ مشخصی دارد. اشکال کار این است که برخی از دوستان می‌خواهند رویکردهای سیاسی و فکری خود را در قالب صنف ببرند

به گزارش خبرگزاری سینمای ایران،جواد شمقدری شامگاه جمعه 24 دی‌ماه در مصاحبه‌ای با برنامه تلویزیونی "هفت" درباره تشکیل صنف واحد تهیه‌کنندگی و اعتراضات صورت گرفته نسبت به این صنف توضیح داد.
او گفت: «فکر می‌کنم همه دوستان توافق دارند که اگر می‌خواهیم مشکل سینما را حل کنیم، باید تهیه‌کنندگان زیر یک چتر جمع شوند، در حال حاضر بحثی که وجود دارد و بعضی نسبت به آن مخالفند در شیوه‌ اقدام است، بر اساس آنچه من خواندم و شنیدم آنهایی که مخالفند می‌گویند، چون ما گروه‌های مختلفی داریم هر گروهی انتخابات برگزار کند و کرسی مخصوص خودش را در صنف داشته باشد، اما این دیدگاه دارای چند اشکال است، اول آنکه وقتی می‌آیید برای هر گروهی یک سهمی تعیین می‌کنید این موضوع خود درآینده موجب انشعاب می‌شود.»
وی در عین حال گفت: «اگر هم بخواهیم به تمام گروه‌ها کرسی یکسان بدهیم، این مسئله خلاف عدالت است. نکته دوم هم این است که گروهی از تهیه‌کنندگان هستند که دیدگاهی متفاوت از این چهارگروه موجود در سینما دارند و در واقع به صورت بالقوه گروه پنجم هستند. این مسئله می‌تواند رشد قارچ‌گونه تشکلها در حوزه فرهنگ را به وجود آورد. اساسا شیوه‌ی فدراتیو برای حوزه فرهنگ کارآمد نیست.»
معاون سینمایی ادامه داد: «ما می‌گوییم دوستان فارغ از دیدگاهشان کار صنفی انجام دهند. در همه جا کار صنفی حوزه‌ای مشخص دارد، اما بعضی‌ها نوع نگاهشان را بر فعالیت صنفی مقدم می‌دانند. نظر ما این است که گرایشات مختلف داشته باشید، اما آن را در تشکل‌های دیگری به اجرا بگذارید. چرا که کار صنفی حیطه‌ مشخصی دارد. اشکال کار این است که برخی از دوستان می‌خواهند رویکردهای سیاسی و فکری خود را در قالب صنف ببرند.»
وی در پاسخ به اعتراض جمعی از سینماگران نسبت به دولتی بودن صنف واحد توضیح داد: «اگر منظور از دولتی بودن صنف واحد حمایت از آن است، باید بگویم دولت از همه حمایت می‌کند. به عنوان مثال در حال حاضر یکی از مشکلات خانه سینما این است که می‌گویند دولت از ما حمایت نمی‌کند، بر اساس انتقاد دوستان باید گفت که خانه سینما نیز می‌خواهد به سمت دولتی شدن پیش برود. ما یکسال صبر کردیم که خود صنف دست به کار شود که نشد. ما بسترسازی کردیم، چون وظیفه دولت بسترسازی است. البته برخی ممکن است بگویند به مواردی انتقاد یا بحث داریم، دوستان می‌توانند جمع شوند و در مجمع عمومی بحث، نتیجه‌گیری و رای‌گیری کنند. ما اگر نظرات را بگیریم و به مسئله‌ای برسیم تا آخر خط آن را ادامه می‌دهیم. البته اگر جایی مشاهده کردیم که اشکالی وجود دارد باز برمی‌گردیم.»
جواد شمقدری درباره مجوز ساخت فیلم عده‌ای که به هر دلیلی نمی‌خواهند در صنف واحد، عضویت داشته باشند تصریح کرد: «همه حق اختیار و انتخاب دارند و نمی‌توان برای عضویت افراد اجبار کرد، اما درباره کار صنفی دوستان چاره‌ای نداریم که بگوییم هر فردی درخواست مجوز برای فیلمش کرد اگر عضو صنف بود که مشکلی پیش نمی‌آید، ‌در غیر این صورت ما پرونده درخواست او را به صنف می‌فرستیم تا در آنجا روی آن بحث و تصمیم‌گیری شود، البته هر کس می‌تواند در هر زمانی وارد صنف شود و از راه صنف کار خود را پیگیری کند.»


یا حسین (ع)

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها