پاسخ به:بیماری های زنان
سه شنبه 5 آبان 1388 2:18 AM
در ميان مسائل تغذيهاي مربوط به زنان، حفظ وزن مناسب و داشتن بدن سالم، بسيار مهم است. مراحل مختلف زندگي مانند بارداري، شيردهي و دوران يائسگي بر وزن زنان تأثير دارد. بنابراين برنامه غذايي مناسب با فعاليتهاي ورزشي به زنان كمك ميكند تا وزن خود را در محدوده
سلامتي حفظ كنند كه اين امر به كاهش مشكلات قلبي و سرطان سينه كمك مي كند. زنان در برنامه غذايي خود بايد بيشتر از ميوهها و سبزيها، غلات و گوشتهاي كم چرب مثل مرغ ، ماهي و لبنيات كم چرب استفاده كنند.
كمبود آهن و كم خوني، مشكل بسياري از زنان دنياست درنتيجه مصرف گوشت، ماهي و غذاهاي داراي ويتامين C به جذب بهتر آهن در بدن كمك ميكنند.
همچنين چاي، قهوه و مقدار زياد محصولات لبني هنگامي كه همراه با غذاهاي آهن دار مصرف شوند موجب كاهش جذب آن در بدن زنان مي شود.
كاهش چگالي استخوان و استئوپروز مشكل عمده زنان بعد از يائسگي است. كم شدن هورمون استروژن موجب كاهش مقدار كلسيم در استخوان ها، از دست رفتن استحكام استخوانها، پيدايش استئوپروز يا پوكي استخوان و افزايش شكستگيهاي استخواني ميشود. دراين دوران بايد از مواد غذايي سرشار از ويتامين D و كلسيم استفاده كرد.
لبنيات، حبوبات، كنجد و مغزها داراي كلسيم هستند. ويتامين D از تخممرغ، روغن ماهي و در معرض نور خورشيد قرار گرفتن فراهم ميشود. مواد مغذي كه درميوهها، سبزيها و بعضي نوشيدنيها مانند چاي وجود دارد موجب به تاخير انداختن پيري ميشوند و در ضمن نقش مهمي در حفظ سلامت و ظاهر زيباي پوست، مو، چشم ها، لثهها و ناخنها دارد.
مواد غذايي مانند دانه سويا و فرآورده هاي آن، نخود، گيلاس، آلبالو، جو و كنجد موجب كاهش خطر بروز سرطان سينه و كم شدن كلسترول خون ميشوند.