بیماری های زنان
سه شنبه 5 آبان 1388 2:15 AM
يک فوق تخصص گوارش گفت: شايعترين بيماري گوارشي در سه ماهه اول بارداري ويار است که کنترل آن ضروري است.
دکتر محمود اسحاق حسيني، فوق تخصص گوارش و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در گفت وگو با ایسنا، ويار حاملگي را يکي از شايعترين بيماريهاي گوارشي در سه ماهه اول عنوان كرد و افزود: ويار حاملگي حتماً بايد کنترل شود؛ زيرا درغيراين صورت مادر هر چه مصرف کند با استفراغ دفع کرده و اين امر باعث کمبود انرژي مادر و نهايتاً لاغري وي ميشود که به زيان جنين است.
وي با بيان اين که ويار به سبب حاملگي چندم حتماً بايد کنترل شود، در توضيح افزود: ممکن است استفراغ هاي اوليه حاوي مادهاي نباشد اما در پي استفراغ هاي بيش از حد ممکن است خون در آن ديده شود.
وي در ادامه احساس بادگلوي متوالي را يکي ديگر از شايعترين مشکلات گوارشي دوران حاملگي دانست و افزود: خارج شدن متوالي باد گلو ممکن است به خصوص در سه ماهه اول به خونريزي بينجامد.
وي در توضيح علل خونريزيها گفت: خونريزيها ناشي از پارگي به خصوص در محل اتصال مري به معده است و در اين زمان فرد نياز به بستري و احتمالا تزريق خون دارد.
دکتر اسحاق حسيني با ذکر اين که مطلب که ممکن است استفراغها به سه ماهه دوم حاملگي کشيده شود، تصريح کرد: در اين صورت پزشکان مجبور به تجويز دارو براي کنترل ويار هستند تا مانع از عوارض بعدي ويار مثل لاغري و يا سقط جنين شود.
عضو هيأت علمي دانشگاه تهران در ادامه با ذکر اين مطلب که در دوران حاملگي مصرف هر گونه دارو ممنوع است در توضيح افزود: در دوران حاملگي به دليل اينکه اکثر داروها از جفت عبور کرده و روي جنين تأثير ميگذارند مصرف آنها ممنوع است غير از اوقاتي که جان مادر در خطر است كه بايد با احتياط کامل براي مادر دارو تجويز کرد.
وي در پايان، مصرف مايعات و تغذيه مناسب با کالري کافي را مهم دانست و گفت: ويار حاملگي حتماً بايد کنترل شود تا بر روي رشد جنين تأثير منفي نگذارد