ضرورت تمركززدايي در ارائه خدمات درماني به جانبازان شيميايي
چهارشنبه 29 دی 1389 1:55 PM
خبرگزاري فارس: رئيس انجمن حمايت از قربانيان سلاحهاي شيميايي استان فارس گفت: رفت و آمد جانبازان شهرستاني به تهران براي پيگيري مسائل درماني، آنها را با مشكلاتي مواجه ميكند كه لازم است مسئولين، تمركززدايي خدمات درماني اين قشر را مورد توجه قرار دهند.
به گزارش باشگاه خبري فارس «توانا»، جانبازي كه دست ندارد كسي برايش قاشق ميگيرد، جانباري كه پا ندارد، چرخهاي ويلچر پايش ميشوند، و آنكه چشمهايش را به دستان فرشتگان سپرده است با چشم نزديكانش ميبيند و ميخواند؛ اما هيچ كس نيست كه بتواند به جاي «جانباز شيميايي» نفس بكشد و به جاي او سرفه كند.
غلامحسين چوبيني جانباز 70 درصد شيميايي است؛ او در عمليات والفجر 8 و در حمله شيميايي دشمن بعثي بعد از تصرف فاو از ناحيه ريه و چشم مجروح شده و سالهاست كه با عوارض اين مجروحيت دست به گريبان است. چوبين كه براي جراحي چشمش به سوي اتاق عمل ميرفت، در گفتوگو با خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: تاكنون عملهاي زيادي براي ترميم پلك و قرنيه چشمم انجام دادهام و علاوه بر چند عمل چشم در كشور بلژيك، امروز براي تعويض قرنيه چشم به بيمارستان فارابي آمدهام تا تحت درمان قرار گيرم و معتقدم متخصصان چشم ايران بهترين پزشكان در اين امر هستند.
*استان فارس با داشتن 5 هزار جانباز شيميايي نيازمند توجه بيشتر است
رئيس انجمن حمايت از قربانيان سلاحهاي شيميايي استان فارس يادآور شد: در استان فارس بالغ بر 5 هزار جانباز شيميايي وجود دارد و برخي از آنها علاوه بر مجروحيت شيميايي از قطع عضو نيز رنج ميبرند كه از اين ميان 100 نفر از اين آنها دچار مصدوميتهاي ريوي و چشمي بسيار حاد هستند كه به حمايت بيشتر دولت نيازمندند.
وي در ادامه افزود: انجمن حمايت از قربانيان سلاحهاي شيميايي استان فارس طي 4 سال فعاليت خود به منظور بهبود كيفيت سلامت جانبازان اين استان، گفتوگوهاي سازندهاي با مسئولين بنياد شهيد و امور ايثارگران استان فارس انجام داده است كه اميد است به نتايج خوبي دست يابد.
چوبين به خدمات بيمارستان محمد رسولالله (ص) استان فارس در درمان جانبازان شيميايي اشاره كرد و گفت: كلينيكهاي تخصصي اين بيمارستان به منظور درمان بيماريهاي چشمي، ريوي و پوستي با داشتن پزشكان فوق تخصص، خدمات ويژهاي را به جانبازان شيميايي ارائه ميدهند؛ هر چند بيمارستان شهيد فهيمي هم با اختصاص اتاقي، خدمات ويژه جانبازان شيميايي را در دستور كار خود قرار داده است.
* مشكلات اجتماعي و فرهنگي جانبازان برخاسته از مشكلات درماني آنها است
وي با بيان اينكه خلأهاي موجود در ارائه خدمات درماني جانبازان موجب خلق مشكلات ديگري ميشود، يادآور شد: با ساماندهي خدمات درماني به جانبازان ميتوان آنها را از مواجه با مشكلات اجتماعي و فرهنگي باز داشت.
رئيس انجمن حمايت از قربانيان سلاحهاي شيميايي استان فارس با اشاره به برخي معضلات اين دسته از جانبازان خاطرنشان كرد: در ديداري كه با يكي از جانبازان شيميايي داشتم، دريافتم كه وي 3 فرزند تالاسمي دارد و با وجود اينكه با مشكلاتي براي بيماري خود مواجه است، براي درمان فرزندان بيمارش نيز مشكلات فراواني دارد؛ امثال اين خانواده در استان فارس زياد هستند.
اين جانباز دوران دفاع مقدس با بيان اينكه از رسيدگي به فرزندان ايثارگران و جانبازان نبايد غفلت كرد، افزود: اميدوارم با همت مضاعف و نصبالعين قراردادن رهنمودهاي مقام معظم رهبري در خصوص خدماترساني بهتر به پيشكسوتان جهاد و شهادت، فراهم شدن زمينه رفع مشكلات جانبازان و ايثارگران و رشد و پيشرفت فرزندانشان را در صحنههاي ملي و بينالمللي شاهد باشيم.
رئيس انجمن حمايت از قربانيان سلاحهاي شيميايي استان فارس خواستار تمركز زدايي در ارائه خدمات درماني به جانبازان شد و گفت: جانبازان شهرستاني كه براي درمان بيماريهاي خود به مراكز استانها و بعضاً تهران مراجعه ميكنند با مشكلاتي مواجه ميشوند؛ لذا ضروري است كه مسئولين سازمانهاي مرتبط با ايثارگران با حقوق و شرايط خاص جانبازان آشنا باشند.
وي كه با سرفههاي بيامان خود قادر به ادامه گفتوگو نبود، افزود: از دولت ميخواهم تا ارائه خدمات درماني و رفاهي را به تمامي اقشار ايثارگران و جانبازان تسري دهند.
اين جانباز شيميايي در حالي كه راهي اتاق عمل بود، گفت: ما از رسانهها كه نقش تأثيرگذاري در توسعه فرهنگ ايثار و شهادت دارند، انتظار داريم با انعكاس مشكلات جانبازان، دغدغههاي آنها را به گوش مسئولين برسانند.