قبل از شروع اولین غذای کمکی نوزاد باید بدانید که ..
سه شنبه 27 تیر 1402 12:08 PM
اولین غذای کمکی نوزاد را بعد از 6 ماهگی باید بدهید و برای شروع آن باید یک برنامه رژیم غذایی مناسب و مفید برای رشد کافی نوزاد داشته باشید.
همه ما می دانیم که شیر مادر بهترین تغذیه برای کودک تا 6 ماهگی است اما پس از 6 ماهگی شیرمادر به تنهایی برای تغذیه شیرخوار کافی نیست و لازم است که با توجه به توانایی های تغذیه ای شیرخوار، غذای کمکی برای ایجاد رشد منظم و کافی نوزاد برای او در نظر گرفته شود .
دغدغه بسیاری از مادران پس از پایان 6 ماهگی این است که چه غذاهایی به دلبندشان بدهند تا بتواند سبب رشد کافی فرزندشان گردد زیرا غذاهای سالم برای نوزادان به عنوان زیربنای رشد آنها شناخته می شوند. در این بخش الگوهای تغذیه ای و رژیم غذایی کودکان 6 ماهه تا 2 ساله را برای شما آورده ایم.
تغذیه مناسب ای به کودک خود بدهید.آیا برای وضعیت کودک شما مناسب است؟!آیا می تواند به جلوگیری از چاقی کودکی کمک کند؟!
در این سن، نوزاد شما احتمالا 4-6 بار در روز غذا خواهد خورد و بیشتر از 6 ماهگی اش غذا می خورد.اگر شیر می دهید، نوزادتان 6-8 اونس (180-240 میلی لیتر) در هر وعده می خورد، اما نباید بیش از 32 اونس (950 میلی لیتر) در 24 ساعت بخورد.
شما می توانید در 6 ماهگی شروع به دادن غذاهای جامد کنید.بیشتر کالری دریافتی کودک هنوز باید از شیر باشد.شیر مادر منبع خوبی از آهن نیست. بنابراین بعد از 6 ماهگی، نوزادتان به آهن بیشتری نیاز خواهد داشت. شروع کنید و غذاهای جامد را با شیر خشک نوزاد مخلوط کنید، تا بافت بسیار رقیقی پیدا کند.
با دادن دو بار کورن فلکس در روز شروع کنید.شما می توانید این مخلوط را غلیظ تر کنید تا کودک یاد بگیرد آن را در دهان خود کنترل کند.
همچنین می توانید تکه های آهن را نیز بیفزایید، با غذاهایی مانند گوشت، میوه ها و سبزیجات. نخود سبز، هویج، سیب زمینی شیرین، اسکواش، سس سیب، گلابی، موز و هلو را امتحان کنید. در این ماه ها می توانید به کودک خود آرد جو ، مارچوبه، لوبیا سبز ،کدو مسمایی نیز بدهید.
برخی متخصصان تغذیه توصیه می کنند که چند سبزی را قبل از میوه به کودک عادت دهید و بخورانید.شیرینی میوه ها می تواند جذابیت سبزیجات را برای او کم کند.
مقدار غذای کودک شما بین 2 قاشق سوپ خوری (30 گرم) تا 2 فنجان (480 گرم) از میوه ها و سبزیجات که در هر روز متفاوت خواهد بود، باشد.میزان غذای کودک بستگی به اندازه آن ها و میزان خوردن میوه ها و سبزیجات دارد.
چندین روش وجود دارد که می توانید بگویید که نوزادتان آماده خوردن غذاهای جامد است یا خیر:
همچنین باید بدانید:
در این سن، شما می توانید غذاهای کوچولو و کم حجم را به مقادیر کم به کودک بدهید.نوزاد احتمالاً به شما اطلاع می دهد که آماده است با چنگ زدن به غذا یا قاشق با دست شروع به تغذیه خودش کند.
غذاهای خوب و مناسب :
همچنین می توانید غذاهای دندانی را وارد کنید، مانند:
شیر را تا 3-4 بار در روز، در این سن به کودک بدهید.
همچنین وقتی کودکتان هشت ماهه شد نیز می توانید به او ماست،سبوس،دانه کتان،کلم بروکلی،هندوانه،بوقلمون،مرغ،بامیه نیز بدهید اما قبل از دادن ماست به کودک خود با پزشک مشورت نمایید.
با شروع نه ماهگی به فرزندتان پیاز،سیر،حبوبات،پنیرهای سبک،ریحان،جعفری،آویشن،دارچین،رزماری،شوید،پیازچه ،جوز هندی بدهید اما سعی کنید از پاستاها و نان ها و حبوبات و دانه های کامل استفاده کنید . البته باید حبوبات و غلات و دانه ها به صورت پرک و له شده برای جلوگیری از خطر خفگی باشد.
بلوبری،قارچ،پنیرخامه ای،طالبی،پنیر چدار ملایم که از شیر پاستوریزه تهیه شده باشد برای مصرف کودک 10ماهه مناسب است.
باید به غذای کودک تان در 11 ماهگی ، ماهی،گوجه فرنگی،ذرت،زرده تخم مرغ،کره یا مارگارین،انگور بدون دانه،گوشت گاو اضافه کنید اما همیشه مواظب نشانه های آلرژیک کودک خود بعد از مصرف این مواد غذایی مانند ورم صورت ، استفراغ ، اسهال ، جوش و کهیر و مشکل در نفس کشیدن باشید.
همچنین باید بدانید:
در این سن ممکن است شیر از منابع دیگری را به جای شیر خودتان به او بدهید.بیشتر مادران در ایالات متحده کودکان خود را در این سن از شیر می گیرند. اما این روند خوب است، اگر شما و نوزادتان بخواهید به این کار ادامه دهید. شما می توانید در یک سالگی به فرزندتان ، توت فرنگی،تمشک،آب پرتقال،سفیده تخم مرغ آب پز نیز بدهید.
نکته:
همچنین باید بدانید:
بعد از اینکه کودک شما 2 ساله می شود، رژیم غذایی او باید به طور متوسط شامل چربی کمی باشد.یک رژیم غذایی با چربی بالا می تواند منجر به بیماری های قلبی، چاقی و دیگر مشکلات سلامتی شود.کودک شما باید تمام غذاها از گروه های غذایی را بخورد:نان و غلات، پروتئین ها، میوه ها و سبزیجات و لبنیات.
اگر آب فلورایدی نیست، ایده خوبی است که از خمیر دندان یا دهان شویه حاوی فلورید استفاده کند.همه کودکان به مقدار زیادی کلسیم نیاز دارند، تا از استخوان های بزرگ خود را حمایت کنند.منابع خوب کلسیم شامل این موارد هستند:
اگر رژیم غذایی کودکتان متعادل و سالم باشد، آن ها به یک مکمل ویتامین نیاز نخواهند داشت.
برخی از کودکان بد غذا هستند، اما معمولاً همه مواد غذایی مورد نیاز را دریافت می کنند.
اگر نگران هستید، از تامین کننده مراقبت سلامت خود بپرسید که آیا کودک شما به مولتی ویتامین نیاز دارد یا خیر.
چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر نگران فرزندتان هستید و این موارد را از او می بینیید، با پزشکتان تماس بگیرید:
نکته : مواد غذایی ذکر شده برای همه نوزادان یکسان نیست و بهتر است با پزشک در خصوص تغذیه نوزادتان مشاوره ای دائمی داشته باشید.