0

خطر نفوذ گلایفوسیت ها در شیر مادر

 
saraalighanbari1360
saraalighanbari1360
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1389 
تعداد پست ها : 9838
محل سکونت : fars

خطر نفوذ گلایفوسیت ها در شیر مادر
شنبه 3 تیر 1402  8:24 PM

خطر نفوذ گلایفوسیت ها در شیر مادر

 

گلایفوسیت در شیر مادر

خطر نفوذ گلایفوسیت ها در شیر مادر

 

گلایفوسیت در شیر مادر

چند سالی است که شایعاتی در سراسر جامعه در مورد وجود قاتل علف‌های هرز، گلایفوسیت در شیر مادر منتشر شده است، ولی شایعات بیش نیست. در واقع موضوع با تکنیک علمی مناسب بررسی شده و غیرواقعی بوده است. برای اطلاعات بیشتر در ادامه همراه ما باشید.

گلایفوسیت چیست؟

غذاهای به اصطلاح GMO می توانند برای حمایت از سلامت بارداری شما بسیار مفید باشند. شما نباید از آنها بترسید. یکی از نمونه های خوب ماهی قزل آلا AquaBounty است. این اولین حیوان اصلاح شده ژنتیکی است که پس از یک پروسه تایید که سال ها طول کشید وارد بازار مواد غذایی شد. این در واقع یک انتخاب بسیار سالم است، به خصوص اگر باردار هستید، زیرا این ماهی قزل آلا، که در محیط های بسیار کنترل شده پرورش می یابد، بزرگتر و سریعتر از هر ماهی آزاد دیگری رشد می کند، بنابراین سطح جیوه ایجاد شده در هر قسمت ماهی باید در مقایسه با غیر ماهی آزاد کمتر باشد.

 

ماهی قزل آلا GMO پروتئین و چربی های موجود در ماهی، به ویژه سالمون، برای شما و جنین شما بسیار مفید است. آلودگی جیوه در هر ماهی می تواند در یک زن باردار انباشته شود و باعث مشکلات عصبی شود، اما همچنین می تواند برای رشد مغز جنین ویرانگر باشد - اگر قرار گرفتن در معرض جیوه بالاتر از حد معین باشد. در حالی که ماهی قزل آلا، صرف نظر از منبع آن، در مقایسه با برخی از ماهی های دیگر، مانند کوسه، نارنجی رافی و شمشیر ماهی (این سه ماهی را در دوران بارداری نخورید)، تمایل به آلودگی جیوه کمتری دارد، ماهی آزاد پرورشی تمایل کمتری دارد.

 

خطر گلایفوسیت در شیر مادر

گلایفوسیت ها در شیر مادر

 

ماهی قزل آلا ژنتیکی AquaBounty جیوه کمتری نسبت به هر ماهی آزاد دیگری داشته باشد، زیرا آنقدر سریع و به اندازه بزرگی رشد می کند که زمان کمتری برای تجمع جیوه وجود دارد. این باعث می شود که ماهی آزاد AquaBounty - ماهی آزاد "GMO" - یک غذای خوب بارداری باشد.

 

بیایید این موضوع را بررسی کنیم، از چیستی گلایفوسیت شروع کنیم و به نحوه مطالعه آن، خوب و بد، بسط دهیم. گلایفوسیت که توسط مونسانتو (شرکتی که بعداً توسط بایر خریداری شد) توسعه یافت، در دهه 1970 وارد بازار شد. در دهه 1980، مونسانتو شروع به کار بر روی محصولات مهندسی ژنتیک کرد تا گلایفوسیت را تحمل کند تا بتواند به طور مؤثرتری در برابر علف های هرز مورد استفاده قرار گیرد و در عین حال مزیتی به محصولات زراعی بدهد. این باعث شد سویای مقاوم به گلایفوسیت ("آماده راند آپ") در سال 1996 وارد بازار شود و ذرت مقاوم به گلایفوسیت در سال 1998 وارد بازار شود.

 

وجود گلایفوسیت‌ها در شیر مادر

نفوذ گلایفوسیت ها در شیر مادر

 

آن‌ها را قادر می‌سازد تا در هر جریب غذای بیشتری تولید کنند، به کشت‌کاری کمتری بپردازند و سوخت فسیلی کمتری را به ازای هر مقدار غذا بسوزانند، در مقایسه با کشاورزانی که به صنایع غذایی به‌اصطلاح «غیر تراریخته» خدمات می‌دهند. این باعث می‌شود محصولات Roundup-ready در مقایسه با محصولاتی که به‌عنوان «غیر GMO» و «ارگانیک» طبقه‌بندی می‌شوند، برای محیط زیست دوستانه‌تر باشند.

 

به طور خاص، این سه عامل سهم گازهای گلخانه‌ای محصولات آماده Roundup را در مقایسه با محصولات ارگانیک و غیر GMO کاهش می‌دهد، اما به طور کلی کشاورزان به دلایل اقتصادی محصولات آماده راندآپ و سایر محصولات دستکاری شده ژنتیکی را دوست دارند. به عنوان مثال، اگر یک کشاورز ذرت آماده راندآپ بکارد و از گلایفوسیت به عنوان علف کش استفاده کند، ذرت سریعتر و بلندتر از علف های هرز رشد می کند و با بلندتر شدن ذرت، علف های هرز را تحت الشعاع قرار می دهد و رشد آنها را حتی بدون علف های هرز بیشتر مهار می کند.

 

اگرچه گلایفوسیت به عنوان چیزی طبقه بندی شده است که کارشناسان بهداشت عمومی آن را سرطان زا کلاس 2A می نامند - عاملی که احتمالاً می تواند باعث سرطان در انسان شود، مقادیر گلایفوسیت که در مواد غذایی ساخته شده از محصولات مقاوم به گلایفوسیت به پایان می رسد بسیار ناچیز است و خطری برای سلامت انسان ها ندارد. در همین حال، علف‌کش‌های جایگزین و طبیعی که صنعت کشاورزی ارگانیک مجاز به استفاده از آن در علف‌کش‌های مصنوعی است، خود سمی هستند.

 

وجود سم خطرناک گلایفوسیت در شیر مادر

وجود گلایفوسیت ها در شیر مادر

 

نمونه ای از این عوامل طبیعی که کشاورزان ارگانیک از آن به عنوان علف کش استفاده می کنند سولفات مس است. این همان قدرت کریستالی آبی است که معلم شیمی دبیرستانتان به شما گفته است که بسیار مراقب باشید که روی پوستتان قرار ندهید، اگر به آن رسیدید از پوست خود بشویید و از نزدیک شدن آن به دهان خودداری کنید، زیرا بسیار سمی است.

 

با این حال، مقدار چنین علف‌کش‌های سمی که کشاورزان می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند، خیلی تنظیم نمی‌شود، زیرا علف‌کش‌های مصنوعی، مانند گلایفوسیت، تنظیم می‌شوند. در نتیجه، هیچ منطقی وجود ندارد که کسی باور کند که محصولات آماده Roundup، و در این مورد دیگر محصولات دستکاری شده ژنتیکی، در مقایسه با محصولات ارگانیک خطری برای سلامتی دارند. 

 

گلایفوسیت در شیر مادر

وجود سم خطرناک گلایفوسیت در شیر مادر

 

اما داستان گلایفوسیت و شیر مادر چیست؟

در اوایل دهه 2000، مادران در سرتاسر آمریکا کیت های آزمایشی را خریداری کردند که برای تشخیص گلایفوسیت در آب و برخی مواد دیگر مانند ادرار طراحی شده بود. این تست‌ها مانند تست حاملگی در خانه عمل می‌کنند که می‌توانید از داروخانه خریداری کنید. این آزمایش الایزا نامیده می شود و با آنتی بادی ها کار می کند. این آزمایش خاص برای تشخیص گلایفوسیت برای شیر مادر تایید نشده است و پروتئین‌های مختلف و عوامل دیگری در شیر مادر وجود دارد که می‌توانند با نتایج آزمایش تداخل داشته باشند. 

 

اخیراً، گروهی از محققان دانشگاهی از همین نوع آزمایش روی شیر مادر استفاده کردند و نتایج مثبتی به دست آوردند و به طرز شگفت انگیزی تقریباً همان غلظت گلایفوسیت را در شیر مادران از محیط ها و موقعیت های اجتماعی مختلف (شهری، روستایی،درآمد بالا، درآمد کم و غیره) به دست آوردند.  این روش آزمایشی مناسب نبود و نتایج غیرممکن به نظر می‌رسند. در چکیده مطالعه (خلاصه ای که در ابتدای یک مقاله علمی آمده است)، نویسندگان نوشتند که هدف از این مطالعه تأیید وجود گلایفوسیت در شیر مادر فقط برای اینکه به شما بفهمانیم چقدر غیرعلمی بوده است. 

 

علم اینگونه عمل نمی کند. بیان اینکه شما برای تایید وجود چیزی اقدام کرده اید در واقع یک بیانیه ضد علم است. در علم، ما روش شناسی مطالعات خود را طراحی می کنیم تا سعی کنیم فرضیه مورد بحث را رد کنیم. ما سعی می‌کنیم انواع موقعیت‌ها و عواملی را که می‌توانند نتایج را اشتباه می‌گیرند و باعث مثبت کاذب می‌شوند، شناسایی کنیم و شرایطی را که به آن شرایط کنترلی می‌گویند را برای این منظور طراحی می‌کنیم.

 

خطر گلایفوسیت در شیر مادر

خطر گلایفوسیت در شیر مادر

 

ما هر کاری که ممکن است انجام می دهیم تا نشان دهیم که این فرضیه اشتباه است. اگر ما قادر به انجام این کار نباشیم و روش شناسی ما خوب باشد، تنها در آن نقطه نتایج را پیشنهاد می کنیم که این نتیجه گیری ممکن است درست باشد. نویسندگان آن مطالعه شیر مادر نمی‌توانستند چیزهای معکوس‌تری داشته باشند.

 

در همین حال، در سال‌های اخیر، گروهی از محققین واقعی شیر مادر، با استفاده از یک روش آنالیز شیمیایی مناسب به نام کروماتوگرافی مایع-طیف‌سنجی جرمی (LC-MS) مطالعه مناسبی را روی شیر مادر انجام دادند و آن را حدس بزنید. آنها هیچ سطح قابل توجهی از گلایفوسیت در شیر مادر پیدا نکردند. اما با توجه به عامل ترس - ایده وجود یک ماده سرطان‌زا در شیر مادر که نوزادان مصرف می‌کنند - برای فعالان ضد GMO بسیار وسوسه‌انگیز است که آن را کنار بگذارند.

 

بنابراین آنها هنوز هم افسانه گلیفوسیت و شیر مادر را به گردش در می آورند. گرفتار چنین شبه‌علمی نشوید. غذای GMO را به میزان دلخواه خود مصرف کنید. به شما آسیبی نمی رساند به کودک شما آسیبی نمی رساند. و برای سلامت محیطی که ما و فرزندانمان به آن وابسته هستیم، مفید است.

 

گردآوری: بخش کودکان بیتوته

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها