فیستول می تواند باعث ناراحتی زیادی شود و در صورت عدم درمان ممکن است عوارض جدی ایجاد کند. برخی از فیستول ها می توانند باعث عفونت باکتریایی شده که ممکن است منجر به سپسیس شود، وضعیت خطرناکی که می تواند منجر به فشار خون پایین، آسیب اندام یا حتی مرگ شود. در نتیجه اگر به این بیماری مبتلا هستید، سریعا برای درمان اقدام کرده و این کار را پشت گوش نیندازید!
در این مقاله تمام دانستنی های بیماری فیستول را شرح داده ایم.
علت فیستول مقعدی چیست؟
فیستول یک مسیر غیرطبیعی بوده که دو اندام یا عروق را که کارکرد کاملا متفاوتی دارند، به هم متصل می کند. شایع ترین نوع فیستول در اطراف مقعد است.
در داخل مقعد، غده هایی وجود داشته که ترشحات تولید می کنند. گاهی اوقات این غدد مسدود شده و عفونی می شوند. در نتیجه توده ای را ایجاد می کنند که آبسه نامیده می شود. این نوع، شایع ترین علت فیستول است. اگرچه گاهی اوقات فیستول می تواند به دلیل شرایط دیگری مانند بیماری کرون، بیماری های مقاربتی یا سرطان نیز ایجاد شود.
علائم فیستول چیست؟
بیماری فیستول مقعدی می تواند بسیار شرم آور بوده و همچنین ناراحت کننده باشد. درد یک علامت مکرر از این بیماری است، همچنین آبسه های مکرر، ترشحات بدبو و حرکات روده ای دردناک از دیگر علائم می باشند. تحریک پوست نیز می تواند به دلیل عفونت ها و ترشح مایعات اضافی ایجاد شود.
آیا فیستول بیماری خطرناکی است؟
فیستول می تواند باعث ناراحتی زیادی شود و در صورت عدم درمان ممکن است عوارض جدی ایجاد کند. برخی از فیستول ها می توانند باعث عفونت باکتریایی شوند که ممکن است منجر به سپسیس شود، وضعیت خطرناکی که می تواند منجر به فشار خون پایین، آسیب اندام یا حتی مرگ شود. خوشبختانه درمانهای زیادی برای فیستول وجود دارد تا عوارض جدیتری رخ ندهد.
آیا این بیماری نشانه سرطان است؟
فیستول مقعدی نشانه بسیار نادر سرطان است. با این حال، اگر برای مدت طولانی درمان نشود، فیستول ممکن است منجر به سرطان شود. فیستول نیز ممکن است در نتیجه پرتودرمانی ایجاد شود.