آداب خواب براساس روایات اهل بیت علیهم السلام
شنبه 19 فروردین 1402 1:14 AM
یک کارشناس مسائل مذهبی در خصوص آداب خوابیدن که در روایات بیان شده نکاتی را بیان کرد.
به گزارش ایسنا،حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، ۱۶ فروردین در سخنرانی حرم حضرت معصومه (س) عنوان کرد: از آیه ۲۰ سوره روم تا پایان این سوره، ۶ مورد از نشانههای خداشناسی مطرح شده است.
وی با بیان اینکه خداوند در ۴ مورد از این ۶ مورد میفرماید که این آیات تذکری برای افراد متفکر، عالم، دارای گوش شنوا و اهل خرد و عقل است، افزود: اولین نشانه خدا خلقت انسان است که از خاک آفریده شده و نشانه دوم آفرینش همسر برای انسان است که باعث آرامش در زندگی میشود.
استاد حوزه علمیه نشانه سوم خداوند را اختلاف در ظاهر و زبان انسانها دانست و بیان کرد: اینکه هر انسان یک نوع ظاهر و قیافه، لحن و صوت و زبان و گویش دارد نشانه قدرت خداوند و دلیلی برای نبودن تبعیض نژادی در اسلام است.
وی با بیان اینکه در قرآن ۱۴ آیه در رد تبعیض نژادی بیان شده است، گفت: اروپا و آمریکا سالها است که در مسأله تبعیض نژادی گیر دارند و حقوق سیاه پوستان را رعایت نمیکنند، ولی در اسلام پیامبر (ص) این سنتهای غلط را شکستند و برای انسانها امتیازی جز تقوا قائل نشدند.
رفیعی با بیان اینکه اسلام بر روحیه تکبر خط بطلان کشیده است، اظهار کرد: از امام هفتم به بعد مادران ائمه (ع) کنیز بودند و امامان ما با کنیزان ازدواج میکردند که نشان میدهد اسلام برای نژاد انسانها ارزشی قائل نیست.
وی با بیان اینکه نشانه چهارم خدا شناسی که در آیات سوره روم بیان شده خواب است، افزود: خواب چیز عجیب و از بالاترین نعمتهای خداوند است و خداوند در سوره زمر میفرماید خواب مرگ است و انسان هر شب میمیرد و زنده میشود و امام باقر (ع) فرمودند هر کسی که میخوابد نفسش از بدن خارج میشود، ولی روحش در بدن میماند.
وی با بیان اینکه امام صادق (ع) فرمود هر کسی بعد از انجام واجبات، مستحبات و ادای حقوق واجبش بخوابد خوابش خواب محمود و پسندیده است گفت: از جمله آداب خوابیدن که در روایات بیان شده طهارت، خواندن آیه شهادت قبل از خواب، خواندن تسبیحات حضرت زهرا (س) و رو به قبله خوابیدن است